Το Samos Anthemis 2012 βρίσκεται στα κορυφαία δέκα Μοσχάτα του κόσμου

anthemis-samos
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

To «Samos Anthemis» 2012, το γλυκό κρασί του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, κατάφερε να ξεχωρίσει παγκοσμίως στον Διαγωνισμό «Muscats Du Monde».

Ο διαγωνισμός «Muscats Du Monde», («Μοσχάτα του Κόσμου») διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γαλλία και αφορά μόνο την ποικιλία του Μοσχάτου από 25 χώρες.  Η αμπελοκαλλιέργεια στην Σάμο είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με το Άσπρο Μοσχάτο από το οποίο παράγονται τα διεθνούς φήμης γλυκά κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου. 

ioanna pagalia

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, το Samos Anthemis 2012 δεν απέσπασε μόνο ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, αλλά κατάφερε να ενταχθεί στη λίστα των 10 καλύτερων κρασιών τοποθετώντας αντίστοιχα και την Ελλάδα ανάμεσα στις 10 καλύτερες οινοπαραγωγές χώρες. Μία τέτοια διάκριση, επιβεβαιώνει την υπεροχή του Σαμιώτικου Μοσχάτου, δικαιώνοντας παράλληλα την πατρογονική καλλιέργεια και την καθημερινή, χειρωνακτική επί το πλείστον εργασία των αμπελοκαλλιεργητών του Συνεταιρισμού, στον οποίο εμπιστεύονται τον κόπο τους. 

To «Samos Anthemis» 2012 είναι ένας εξαιρετικός επιδόρπιος οίνος, παλαιωμένος επί 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Έχει βαθύ καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα του μοσχάτου, συνδυασμένη απολαυστικά με τα πλούσια αρώματα της παλαίωσης. Ταιριάζει εξαιρετικά με δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής που έχουν έντονα γλυκό χαρακτήρα και αρωματική πολυπλοκότητα, με γλυκά ταψιού, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, τάρτες και γλυκά με ξηρούς καρπούς, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, χειροποίητο παγωτό. Σκέτο, μετά το τέλος του δείπνου, συνοδεύει απολαυστικά ένα ελαφρύ πούρο. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-14ο C.