Πάμε μια (γαστρονομική) βόλτα στη Βουλιαγμένη

moorings
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Τριγυρίζουμε στη Βουλιαγμένη και κάνουμε πέντε στάσεις για φαγητό που καλύπτουν κάθε γαστρονομική επιθυμία και τσέπη.

Για εκλεπτυσμένο γεύμα, Moorings
Είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για φαγητό των νοτίων προαστίων, στον Λαιμό της Βουλιαγμένης, καθώς συνδυάζει τη πανοραμική θέα της θάλασσας με την πολυτέλεια της Μαρίνας. Η κουζίνα του είναι δημιουργική, με πρωτότυπες γεύσεις από την Μεσόγειο, έμπνευσης του σεφ Ανδρέα Σχοινά, κι αν το κρασί είναι η αδυναμία σας, να σας πούμε ότι θα βρείτε στον κατάλογό του εκλεκτές ετικέτες εγχώριων οινοπαραγωγών αλλά και από το εξωτερικό. Info: Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659, από 30 ευρώ το άτομο.

Για πιο οικονομικά, εστιατόριο Λαιμός
Βρίσκεται επίσης στον Λαιμό και είναι το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε στην περιοχή, δίνοντας μια καλή επιλογή για φαγητό στην περιοχή, χωρίς να τιναχτούν οι αποταμιεύσεις στον αέρα. Εκτός από θέα στη θάλασσα, προσφέρει πιάτα με βάση την ελληνική κουζίνα, με επιλογές σε κρεατικά, ψάρια, ζυμαρικά, αν και αυτή την εποχή θα σας συστήναμε να δοκιμάσετε τα ψάρια και τα θαλασσινά του. Info: Απόλλονως 28, Βουλιαγμένη, 210 8963643, από 18 ευρώ το άτομο.

Για θαλασσινά, Σαρδελάκι με θέα 
Μακαρονάδες με μύδια και θαλασσινά, χταποδάκι, γαρίδες, καλαμαράκια και φυσικά σαρδέλες, απ’ όλα έχει το… αλμυρό μενού του εστιατορίου, από το οποίο η θέα στη θάλασσα επίσης δεν λείπει. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας κρύα ορεκτικά από τον δίσκο που θα σας παρουσιάσουν κι έπειτα πάρτε θέση για άρωμα θάλασσας στο πιάτο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τηγανητά καλαμαράκια, αθερίνα, γαύρο και σαρδέλα, όπως και καραβίδες στη σχάρα. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, 210 9670913, από 15 ευρώ το άτομο.

Για ποιοτικό σούσι, Matsuhisa
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Astir Palace, το ανακαινισμένο Matsuhisa δεν αστειεύεται όσον αφορά το σούσι και την ιαπωνική κουζίνα εν γένει. Βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη τοποθεσία με θέα το απέραντο της θάλασσας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και σίγουρα είναι από τα εστιατόρια που θα σας κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά θα σας αφήσει μια πολύ ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία και ανάμνηση. Πίσω από το εστιατόριο, βρίσκεται ο παγκοσμίου φήμης, Nobu Matsuhisa, που αποτελεί σεφ-αστέρα του σούσι με 40 εστιατόρια στον κόσμο και όπως καταλαβαίνετε η ιαπωνική εμπειρία εκεί, ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Το black cod miso, δηλαδή μπακαλιάρος με miso, είναι το εμβληματικό πιάτο του διάσημου σεφ, αλλά ακόμη κι αν δεν δοκιμάσετε αυτό, οι επιλογές είναι άπειρες και με υπογραφή. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8960510, από 65 ευρώ το άτομο.

Για γλυκό, Waffle House
Χειροποίητο, σπιτικό παγωτό σε άπειρες γεύσεις, από φρέσκα, ελληνικά υλικά, μοσχομυριστές φρέσκες βάφλες και όλα αυτά μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, σας εγγυόμαστε ότι μπορούν να οδηγήσουν στην απόλυτη ευτυχία και την εκτόξευση ενδορφινών. Καλύτερα να μην πλησιάσουν όσοι κάνουν δίαιτα και τα… τιμωρημένα παιδιά. Info: Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 210 8961227. 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ