Ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει για το [email protected]

o-chef-dimitris-skarmoutsos-mageireuei-gia-to-clicklife

ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο γνωστός chef του εστιατορίου κρητικής κουζίνας Αλάτσι, Δημήτρης Σκαρμούτσος μοιράζεται αποκλειστικά με τους αναγνώστες του [email protected], μια πεντανόστιμη συνταγή, που «μιλάει»… κρητικά.

Ρεβύθια φούρνου με δενδρολίβανο

Υλικά

• 1 κιλό ρεβύθια

• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

• ½ ποτήρι ελαιόλαδο

• Χυμός από 2 λεμόνια

• 1 μάτσο δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)

Εκτέλεση

Άποψη από το εστιατόριο Αλάτσι

Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ με μια χούφτα θαλασσινό αλάτι για να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, μαζί με το δενδρολίβανο για να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και λίγο ξύσμα. Τα βάζουμε σ’ ένα ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο, για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Σύντομο βιογραφικό του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στo Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Από το 2005 είναι σεφ στο κρητικό εστιατόριο «Αλάτσι», που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

Αλάτσι

Βρασίδα 13, Χίλτον, 210 7210501,www.alatsi.gr.

Chef Δημήτρης Σκαρμούτσος