Πάμε για vegan παγωτό;

vegan-nation
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Πιστεύετε ότι ένα παγωτό χωρίς γάλα δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης; Λάθος! Και υπάρχουν πολλά παραδείγματα να το επιβεβαιώσουν.

Πέραν του ότι η vegan κοινότητα ολοένα και μεγαλώνει και άρα πρέπει να υπάρχουν καταστήματα να την εξυπηρετούν, ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια ότι μπορούν να γίνουν θαύματα, ακόμη κι αν απέχουμε από υλικά που θεωρούσαμε αναντικατάστατα τόσα χρόνια.

Vegan Nation
Το Vegan Nation στο Μοναστηράκι είναι ένα εστιατόριο που σερβίρει από μπέργκερ, μέχρι σουβλάκι, χοτ ντογκ, μεξικάνικα και ινδικά πιάτα, όλα στη vegan μορφή τους. Από αυτά δεν μπορούσε να λείπει και το παγωτό στα επιδόρπια. Εκεί θα δοκιμάσετε παγωτό με βάση από γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, φρέσκο, κρεμώδες, σπιτικό, πεντανόστιμό, σε διάφορες γεύσεις, όπως σοκολάτα, φράουλα, μάνγκο, μόκα, φουντούκι και πολλές άλλες, αλλά και milkshake από γάλα καρύδας και γάλα ρυζιού. Info: Ερμού 86, Αθήνα, 210 3226226.

Βαζάκι Juice Bar
Μπορεί να έγινε γνωστό για τους βιολογικούς, cold pressed χυμούς του, που σερβίρει με όλα τους τα θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτή την εποχή μπορείτε να το επισκεφτείτε και για υγιεινό παγωτό, raw, vegan, με σοκολάτα, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, με κομματάκια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε δηλαδή να συνδυάσετε σοκολάτα και παγωτό και να το απολαύσετε χωρίς τύψεις. Info: Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι, 210 6800067.

Ice Queen Gelato
Το Ice Queen gelato κάνει ευτυχισμένους τόσο τους vegan, όσο και αυτούς που δεν απέχουν από τα γαλακτοκομικά ή απέχουν για λόγους δυσανεξίας, προσφέροντάς τους κάτι παραπάνω από το απλό σορμπέ. Καφές με παγωτό, βάφλα με παγωτό, παγωτό σκέτο, σοκολατόπιτες, τούρτες, όλα βρίσκονται στον κατάλογό του και μάλιστα (και) σε υγιεινές βερσιόν, χωρίς αυγά και βούτυρο. Τι χρησιμοποιούν αντί για τα βασικά υλικά ζωικής προέλευσης; Το γάλα καρύδας είναι ένα βασικό υλικό τους που δίνει γευστικά αποτελέσματα. Info: Μακρυγιάννη 9, 210 9245096.

Arte Italiana
Από το χωνάκι μέχρι τις μπάλες παγωτού, όλα μπορείτε να τα βρείτε vegan στο δροσερό παγωτατζίδικο της Νέας Σμύρνης, το οποίο εκτός από vegan γεύσεις, έχει και επιλογές χωρίς ζάχαρη, με στέβια και φρουκτόζη και φυσικά σορμπέ. Δοκιμάστε σορμπέ ροδάκινο, παγωτό σύκο και φυσικά σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και ζωικά προϊόντα και είναι εγγυημένο ότι σύντομα θα επιστρέψετε και για άλλο! Info: 2ας Μαΐου 24, Νέα Σμύρνη, 210 9356593.