Στο «Λιμάνι» της Παλαιάς Φώκαιας απολαμβάνουμε (και) vegan γεύσεις δίπλα στη θάλασσα

limani
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Αν προβλέπεται να παραμείνετε στην Αθήνα τον Αύγουστο, ζήστε τον σαν διακοπές και κατευθυνθείτε προς τη Νέα Φώκαια για να απολαύσετε ποικιλίες για μπύρα, μεζεδάκια για ούζο, φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και νόστιμες μεσογειακές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα, αλλά και vegan επιλογές που έχει επιμεληθεί διατροφολόγος.

Αν μη τι άλλο, στο καλοκαίρι ταιριάζει η θάλασσα και το ψάρι, όπου κι αν βρίσκεστε. Γι’ αυτό και το «Λιμάνι» στην Ανάβυσσο–Παλαιά Φώκαια, ως παραδοσιακή ψαροταβέρνα που λειτουργεί από το 1980, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να «ξεφύγουν» και ταυτόχρονα να απολαύσουν φρέσκα ελληνικά ψάρια και θαλασσινά, από ντόπιους ψαράδες, με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Στον κατάλογό του θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μεσογειακών γεύσεων εξαιρετικής ποιότητας, η οποία πάει… πακέτο με την φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού του. Στην κουζίνα του ακολουθείται ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος και στην παρασκευή των πιάτων κυριαρχούν τα χειροποίητα προϊόντα, άριστης ποιότητας, από παραγωγούς της περιοχής.

Στο «Λιμάνι» μπορείτε, επίσης, να γευτείτε και κρεατικά της ώρας ή μαγειρευτά πιάτα με υλικά εποχής, στηρίζοντας πάντα τους ντόπιους Έλληνες παραγωγούς. Όσον αφορά το ψάρι, μάλιστα, το προσωπικό είναι πρόθυμο να σας βοηθήσει να διαλέξετε το ψάρι που θέλετε και στη συνέχεια ν’ αναλάβει και το καθάρισμά του.

Εκτός από τους πιο φρέσκους ψαρομεζέδες που μπορείτε να γευθείτε ατενίζοντας το γραφικό λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας, για όσους είναι vegetarian, είτε έχουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολλές. Δοκιμάστε τα γεμιστά με κινόα και φακές, μια υγιεινή και θρεπτική παραλλαγή του αγαπημένου καλοκαιρινού φαγητού, αλλά και το vegan τζατζίκι, μελιτζανoσαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, χορτοπιτάρια κι αν ακολουθείτε ειδική διατροφή με διατροφικές ιδιαιτερότητες/δυσανεξίες, τότε σας περιμένει τζατζίκι χωρίς λακτόζη, κολοκυθοκεφτέδες χωρίς γλουτένη, ψωμί χωρίς γλουτένη χειροποίητο από την διατροφολόγο, αλλά και ραβανί, χειροποίητο γλυκό κέρασμα, ιδανική επιλογή για την ολοκλήρωση ενός απολαυστικού γεύματος.

Όλα τα πιάτα στο «Λιμάνι» συνοδεύονται από τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, μυρωδικά και λαχανικά, που επιλέγονται καθημερινά από το περιβόλι των ιδιοκτητών. Μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, μάραθος, βασιλικός, αλλά και λαχανικά από το χωράφι της οικογένειας όπως ντοματιές, αγγουριές, πιπεριές, κολοκυθιές, μαρούλια, παντζάρια, φέρνουν όλη τη φρεσκάδα της ελληνικής γης στο πιάτο.

Το «Λιμάνι» βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παλιό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για πάρκινγκ και μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε μια παραθαλάσσια βόλτα ή και βουτιά στη θάλασσα, απολαμβάνοντας λίγο περισσότερο το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Info
Fish Restaurant To Limani
52ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής
22910 41052