Ποια είναι τα πιο υπερεκτιμημένα πιάτα του brunch;

proino-brunch
ΤΡΙΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αν πηγαίνετε συχνά για brunch τα Σαββατοκύριακα, τότε σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τις κλασικές επιλογές του. Για κάποιες από αυτές, όμως, επαγγελματίες σεφ του Λονδίνου δεν έχουν να πουν και τόσο καλά λόγια. Δείτε αν συμφωνείτε.

Ο Anthony Bourdain είχε κάποτε πει στο Portland Mercury ότι το brunch είναι ένας απαίσιος και κυνικός τρόπος να ξεφορτωθεί κάποιος τα αποφάγια της προηγούμενης ημέρας και να χρεώσει τρεις φορές παραπάνω απ’ όσο θα χρέωνε ένα πρωινό.

Παρ’ όλο που οι αυξημένες τιμές του brunch μπορεί να μην ισχύουν σε όλα τα εστιατόρια, οι υπερεκτιμημένες επιλογές του μενού σίγουρα υπάρχουν.

Όπως αναφέρει ο σεφ Alan Turner, θα ήθελε ο κόσμος να μην παραμένει στα καθιερωμένα αυγά με λουκάνικα, μπέικον και φασόλια, αλλά να διευρύνει τους ορίζοντές του. Αυτό σημαίνει να παραγγέλνει πιο ιδιαίτερα φαγητά όπως τηγανίτες καλαμποκιού ή κολοκυθιού ή huevos rancheros, δηλαδή αυγά αλά μεξικάνα σε τορτίγια, με σάλτσα ντομάτας, πιπεριάς, κρεμμυδιού και κόλιαντρου.

Εκτός από τα αυγά με τα λουκάνικα, άλλο ένα υπερεκτιμημένο brunch πιάτο, σύμφωνα με τον σεφ Tas Gaitanos και τον sous chef Stuart Underwood, όπως δήλωσαν στον Independent, είναι τα αυγά ποσέ με λιωμένο αβοκάντο και μπέικον σε φρυγανισμένο ψωμί.

Το τοστ αβοκάντο μπορεί να είναι νόστιμο και πλούσιο σε καλά λιπαρά λόγω του αβοκάντο, αλλά έχει γίνει πολύ κλισέ. Παρ’ όλο, μάλιστα, που παραδέχονται ότι το σερβίρουν και οι ίδιοι και είναι το bestseller τους, έχουν κουραστεί να το φτιάχνουν.

Στο εστιατόριό τους, το Brother Marcus του Λονδίνου, πολύ υψηλή ζήτηση έχουν και οι τηγανίτες γλυκοπατάτας και κολοκυθιού, που είναι χωρίς γλουτένη, με πολλά μπαχαρικά και φρέσκα βότανα. Αυτό, βέβαια, τους οδηγεί να φτιάχνουν μεγάλες παρτίδες ζύμης μέσα στην εβδομάδα.

Όπως ο σεφ Alan Turner, έτσι και οι σεφ του Brother Marcus, αλλα και οι περισσότεροι σεφ εκεί έξω, θέλουν οι πελάτες να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα και να μην στέκονται στα ίδια.

Στο επόμενό σας brunch, λοιπόν, τολμήστε κι αφήστε το τοστ με αβοκάντο για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει (ακόμα).