Πέντε tips για να απολαύσετε στο μέγιστο το σουβλάκι

soublakia
ΤΡΙΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο καθένας σίγουρα έχει τη δική του ξεχωριστή προτίμηση στα σουβλάκια. Υπάρχουν, όμως, κάποια σημεία που πρέπει να προσέξετε ώστε το σουβλάκι σας να είναι πιο γευστικό και απολαυστικό –ναι, γίνεται.

Επιλέξτε ένα σουβλατζίδικο με κόσμο
Αν βρίσκεστε εκτός της περιοχής σας όπου ξέρετε τα σουβλατζίδικα καλά, τότε ακολουθήστε τον παλμό των ντόπιων και επιλέξτε το σουβλατζίδικο με τον περισσότερο κόσμο. Ο κόσμος πάντα ξέρει, συν του ότι το γεγονός ότι υπάρχει ζήτηση σημαίνει ότι το κρέας θα είναι φρέσκο.

Απαρνηθείτε το κρεμμύδι
Η αλήθεια είναι ότι είναι νόστιμο και θρεπτικό, αλλά στα περισσότερα σουβλατζίδικα έχει κοπεί ώρες πριν μπει στο σουβλάκι σας, με αποτέλεσμα να μυρίζει έντονα και να έχει μια κάπως αλλοιωμένη γεύση, στερώντας τη φρεσκάδα στο αποτέλεσμα. Αν παραγγείλετε στο σπίτι, προτιμήστε να κόψετε εσείς το κρεμμύδι που θέλετε να έχει το σουβλάκι σας.  

Δαγκώστε σωστά
Προσπαθήστε η κάθε μπουκιά σας να περιλαμβάνει όλα τα υλικά, τόσο κρέας, όσο πίτα, τζατζίκι, ντομάτα, πατάτες κ.ο.κ. για να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο απολαυστική και πλήρης από γεύσεις.

Αφαιρέστε το ξίγκι
Είναι ανούσιο λίπος που χρειάζεται να το μασάτε με τις ώρες και σε καμία περίπτωση δεν είναι εξίσου απολαυστικό με το κρέας. Αφαιρέστε το κυρίως για λόγους υγείας και συνεχίστε με το σουβλάκι σας.

Πειραματιστείτε
Δοκιμάστε κι άλλα είδη πιτόγυρου, τα οποία πλέον κατακλύζουν την πόλη. Στα Εξάρχεια θα βρείτε vegan σουβλάκι στο Cookoomela Grill, στου Ψυρρή στο Hoocut θα φάτε γκουρμέ σουβλάκι και στον Κώστα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα δοκιμάσετε σουβλάκι με σάλτσα ντομάτας, που μπορεί να είναι καυτερή, γλυκιά ή κανονική. Η σος ροκφόρ είναι επίσης μια πολύ ταιριαστή επιλογή στο σουβλάκι, για όσους αγαπούν αυτή την ιδιαίτερη γεύση.