Πού πάμε για κοκτέιλ;

cocktail
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Προσπαθείτε να ξεχάσετε ότι βρισκόμαστε στον Οκτώβριο, η σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά και ήδη έχουμε περάσει κυκλώνες και βροχές; Ένα κοκτέιλ (ή και δυο-τρια) θα σας βοηθήσει. Αρκεί να ξέρετε πού να πάτε για να βρείτε τα καλύτερα για κάθε περίσταση.

Flamingo, Παγκράτι
Φέτος κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας και μέσα σε αυτό το χρόνο, τα κοκτέιλ του ήταν σίγουρα στα ατού του. Στον κατάλογο επιμέλειας Δημήτρη Ρούσσου και Μάριου Ηλιόπουλου θα βρείτε ταξιδιάρικα κοκτέιλ στα 8 με 9 ευρώ, με δικό μας προσωπικό αγαπημένο το γλυκοπιπεράτο Trinidad & Tobago και το απογειωτικό πιο ελληνικής νοοτροπίας, Kalloni, με λικέρ μαστίχας, αρωματισμένο με καρύδα και πιπέρι, λικέρ μέλι, φρέσκο χυμό ανανά και λεμόνι. Μην ξεχνάτε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις 18.00, τα κοκτέιλ στο Flamingo σερβίρονται στα 6,5 ευρώ και μπορείτε να απολαύσετε τις τροπικές γεύσεις του πιο οικονομικά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Flamingo εδώInfo: Eυφράνορος 22 & Κρησίλα, Παγκράτι, 2114104639.

Tyco, Ρόμβης
Θέλετε να πιείτε ένα κοκτέιλ με την παρέα σας, αλλά δεν θέλετε να κάτσετε σε κάποιο bar και προτιμάτε να τα πάρετε στο χέρι περιδιαβαίνοντας την Αθήνα; Κάντε μια στάση στο Tyco στη Ρόμβης. Tyco σημαίνει «Take Your Cocktail Out» και κάπως έτσι, εκτός από φαγητό στο χέρι, έχουμε πλέον και το ανάλογο street κοκτέιλ. Καθημερινά, από τις 2 μ.μ., το TYCO σερβίρει δροσιστικά κοκτέιλ που μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας και να συνεχίζετε τη βόλτα σας, ενώ οι επιλογές είναι αρκετές. Με 5 ευρώ θα βρείτε τα κλασικά κοκτέιλ, ενώ με 6 σας περιμένουν 5 signature κοκτέιλ, κάποια πιο πικάντικα, άλλα πιο φρουτώδη κι άλλα πιο γλυκόξινα. Κι αν δεν θέλετε να βγείτε καν από το σπίτι, κάνει και... ντελίβερι. Διαβάστε για το TYCO εδώInfo: Ρόμβης 11, 2111 823343.

Beauty Killed The Beast, Κεραμεικός
Εδώ θα πάτε αν το κοκτέιλ για εσάς δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι bartender του δημοφιλούς bar του Κεραμεικού, Βαγγέλης Ζάχος και Αλέξανδρος Τζαλακώστας, ξέρουν τι κάνουν και γι’ αυτό άλλωστε το Beauty Killed the Beast βρίσκεται στα 51 καλύτερα μπαρ της Ελλάδας, σύμφωνα με τα Bar Awards-Shaker Trophy 2018. Αφεθείτε στα χέρια τους και απολαύστε umami συνδυασμούς στο ποτήρι σας, που σίγουρα θα σας κάνουν να τσουγκρίζετε πολλές φορές στην υγειά τους. Info: Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, 210 5240117.

Blends, Γλυφάδα
Η βραβευμένη με Shaker Award μπάρα του Blends, με head bar leader την Μυρσίνη Σπανέλη μαζί με τους The Hybro-Gardeners, έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή λίστα με break–through signature κοκτέιλ από 10-15 ευρώ, σύμφωνα με τις γαστρονομικές τάσεις, αλλά και όλες τις νέες τεχνικές, που πρέπει να δοκιμάσετε. Ο υβριδικός κατάλογος με τα κοκτέιλ είναι ξεχωριστός με το blending tree να ρίχνει τους καρπούς του και κάθε φορά να δίνει έμπνευση για ένα άλλο θέμα. Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά διαλεγμένα, με πλήρη έμφαση στα πάντα, ακόμη και στον πάγο, ο οποίος ήταν κρυστάλλινος και συμμετρικός, θυμίζοντας έργο τέχνης. Το ίδιο και τα κοκτέιλ που θα δοκιμάσετε, όπως το Roberto’s Ballot, με Pampero λευκό ρούμι, spiced ρούμι, γλυκό βερμούτ, γιούζου, ανανά, υπέροχη μους καρύδας και… μυστικά αιθέρια έλαια. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Blends εδώInfo: Φοίβης 19, πλατεία Νυμφών Γλυφάδα, 2111821711.

Clumsies, Πραξιτέλους
Μετρά περίπου 3,5 χρόνια στο κέντρο και έχει ήδη καταφέρει να συσπειρώσει όλες τις «φυλές» του, σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει σίγουρα κάτι από Ποτοαπαγόρευση, ενώ βρίσκεται κι αυτό στη λίστα με τα καλύτερα bar της χώρας. Τα κοκτέιλ του είναι ξεχωριστά, world class επιπέδου (από 8 ευρώ) και μπορείτε να τα απολαύσετε είτε στο ισόγειο συνοδεία καλής δυνατής μουσικής, είτε στην αυλή και τον ημιώροφο, αν προτιμάτε πιο ήσυχες καταστάσεις. Ο πρώτος όροφος θα σας δώσει έντονα την αίσθηση ότι εισβάλετε σε κάποιο κινηματογραφικό σετ, με δύο δωμάτια με μπιλιάρδο, τζάκι και μια ενημερωμένη κάβα. Μην παραλείψετε να ανεβείτε και να τον επεξεργαστείτε. Info: Πραξιτέλους 30, κέντρο, 210 3232682.

9Βήτα, Χαλάνδρι
Με head bartender τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο και μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα bar της Ελλάδας, το 9Βήτα στο Χαλάνδρι είναι μια σίγουρη στάση για καλά κοκτέιλ στη δημοφιλή πιάτσα του Χαλανδρίου. Αντλώντας έμπνευση από αγαπημένες του ταινίες, τραγούδια και βιβλία ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος έχει δημιουργήσει συνταγές για κάθε γούστο και για κάθε διάθεση. Info: Θουκυδίδου 9Β, Χαλάνδρι, 210 6801007.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ