Oι chefs του Breeder Feeder μαγειρεύουν αποκλειστικά για το click@Life

oi-chefs-tou-breeder-feeder-mageireuoun-apokleistika-gia-to-clicklife

ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Οι chefs Marko Rossi και Γιάννης Κατσανδρής της Gastronomic Collectiva μοιράζονται αποκλειστικά με τους αναγνώστες του click@Life, μια νόστιμη συνταγή με φακές Εγκλουβής, χωριάτικο αυγό και σπιτική μυτζήθρα, που θα βρείτε στο νέο menu του Breeder Feeder «Από την φάρμα.. στο τραπέζι».

Φακές Εγκλουβής με χωριάτικο αυγό ποσέ και σπιτική μυτζήθρα

Υλικά

½ κιλό φακές Εγκλουβής

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

4 σκελίδες σκόρδο

Ριγανόξυλα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

6 αυγά

200 γρ. μυτζήθρα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τι φακές και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση. Ξαφρίζουμε και στη συνέχεια, σουρώνουμε κρατώντας το νερό. Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν και στη συνέχεια, ρίχνουμε τις σουρωμένες φακές και το νερό τους. Καλύπτουμε με καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν με τα ριγανόξυλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Τέλος, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αποψη του εστιατορίου Breeder Feeder

Σε ένα άλλο κατσαρόλακι, προσθέτουμε νερό ξύδι και αλάτι. Το βάζουμε στη φωτιά χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε ένα αυγό κάθε φορά και με απαλές κινήσεις εγκλωβίζουμε τον κρόκο με το ασπράδι μέχρι να σφίξει λιγάκι.

Σερβίρουμε τις φακές σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το ποσέ αυγο από πάνω μαζί με τη μυτζήθρα και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

* Οι φακές Εγκλουβής θεωρούνται οι καλύτερες φακές στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τη Λευκάδα και ο τρόπος μαγειρέματος είναι συγκεκριμένος, δηλαδή μόνο με κρεμμύδι, σκόρδο, ριγανόξυλα και ελαιόλαδο.

Tips

- Οι φακές θέλουν αρκετό ελαιόλαδο. Το τραβούν και χυλώνουν.

- Τα αυγά ποσέ θέλουν πάντα αλάτι και ξύδι στο νερό για να μπορέσουν να σφίξουν και να μη διαλυθούν.

Λίγα λόγια για τους Gastronomic Collectiva

Οι Gastronomic Collectiva

Οι Gastronomic Collectiva είναι ο Marko Rossi και ο Γιάννης Κατσανδρής. Η τεχνική τους βασίζεται στην πολυποίκιλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από διαφορετικές κουζίνες σε χώρες της Ευρώπης, στην προτίμηση των φρέσκων εποχιακών και τοπικών υλικών και στην μεσογειακή καταγωγή τους.

Breeder Feeder

Περδίκα 6, Μεταξουργείο, 210 3317527,www.thebreederfeeder.blogspot.com.

Chefs Marko Rossi -Γιάννης Κατσανδρής