Τα κρασιά του Bordeaux στην... «Τραπεζαρία» μας
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ο chef του εστιατορίου «Trapezaria» προτείνει ένα ιδανικό μενού για να δοκιμάσουμε πέντε αντιπροσωπευτικά κρασιά της περιοχής του Bordeaux.
Το Bordeaux είναι ίσως, η πιο σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή της Γαλλίας, με συνολική παραγωγή πάνω από 700 εκατομμύρια φιάλες, που καλύπτουν μία τεράστια γκάμα από προσιτά επιτραπέζια, αλλά και διάσημα πανάκριβα κρασιά.
Το μενού που εμπνεύστηκε ο chef του εστιατορίου «Trapezaria» περιλαμβάνει Σπαράγγια «σοφρίτο» και φρέσκα κυδώνια αχνιστά σε ζωμό από αφρόψαρα με ένα Château Reynon Vieilles Vignes, Bordeaux Blanc A.C του 2009, «Λουκουμάδες» κοτόπουλου σε τεμπούρα εσπεριδοειδών και μικρή σαλάτα με ξηρούς καρπούς, ανθότυρο παλιό και μέλι πορτοκαλιάς με ένα Château Bouscaut, Pessac Léognan Grand Cru A.C. του 2004, Κουσκουσάκι χυλωμένο με πέστο από σπανάκι και μυριστικά σερβιρισμένο με οσομπούκο αρνίσιο συνοδευόμενο από Le Carillon du Château Rouget, Pomerol A.C. του 2009, Ψητά τρίγωνα από κιμά σιτεμένου μόσχου, cassoulet πάπιας και crispy παρμεζάνα με ένα Château Morin, Saint Estèphe Cru Bourgeois A.C. του 2009 και για το τέλος, Chutney από ξερά βερίκοκα και cheesecake από ροκφόρ και σοκολάτα Dulcey μαζί με ένα ποτήρι Madame de Rayne, Sauternes A.C. του 1998.
Πληροφορίες: Trapezaria, Θεοδώρου Νέγρη 1, Μακρυγιάννη, Κέντρο, 210 9213500, κρατήσεις στο 2121006520 και στα 6947709991 & 6944441802, τιμή 48€/άτομο.







