Έφτασε πάλι η ώρα για τα ΒορΟινά

krasi-stin-ugeia-mas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει για μια ακόμη χρονιά γεύση και οίνο, στο πλαίσιο των ΒορΟινών, μια από τις πιο αγαπητές οινικές εκδηλώσεις.

Αυτό το Σάββατο 22/9, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ανήκει στο κρασί, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής, από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες του και τις δυνατότητές τους, τη σύγχρονη οινοποίηση και την ενημέρωση από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς για τον επώνυμο ποιοτικό ελληνικό οίνο, την πορεία του στη χώρα μας, αλλά και το εξωτερικό, τον φετινό τρύγο και την εξέλιξή του.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα βρείτε θεματικά περίπτερα όπως το Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», Το σταφύλι και το κρασί σε μια ιδιαίτερη γευστική δοκιμή, όπου θα γνωρίσετε και θα γευτείτε ορισμένες από τις οινοποιήσιμες ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, με τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους, το περίπτερο Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα, όπου θα γνωρίσετε και θα δοκιμάσετε τα αφρώδη και τα γλυκά κρασιά των ΒορΟινών, καθώς και τα αμπελοοινικά αποστάγματα, απλά και παλαιωμένα, με ή χωρίς γλυκάνισο, αλλά και το περίπτερο Τοπικά προϊόντα, με γευστική δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν το 8ο Thessaloniki Food Festival, αλλά και τη Σοκολάτα με κρασί από το Cocoowa με επίδειξη και γευστική δοκιμή. Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

Info
ΒορΟινά 2018
Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
στις 22/9