Πέντε αυλές για φαγητό που ταιριάζουν στο φθινόπωρο

aleria
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το φθινόπωρο μπορεί να μην βγαίνουμε τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν επιλογές που μπορούν να μας κάνουμε να νιώσουμε λίγο πιο καλοκαιρινά, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα γευστικά και ιδιαίτερα πιάτα. Όπως οι παρακάτω.

Aleria, Μεταξουργείο
Στο Aleria θα απολαύσετε το φαγητό σας σε μια όμορφη αυλή, ίσως μια από τις πιο ιδιαίτερες της Αθήνας, όπου η πέτρα και το πράσινο κυριαρχούν και τα μαξιλάρια χαρίζουν άνεση και χαλαρότητα. Εκτός, όμως, από το ότι θα σας χαλαρώσει, το Aleria ξέρει και πώς να σας ικανοποιήσει γευστικά με εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα, που ξέρει πόσο να ξεφύγει από τα καθιερωμένα για να ξεχωρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης εγγυάται γι’ αυτό, με πιάτα όπως ταρτάρ μυλοκόπι, κουσκουσάκι μπουρδέτο με θαλασσινά, bavette μόσχου και πολλά άλλα. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633, από 35 ευρώ/άτομο.

Bella Vespa, Γλυφάδα
Η αυλή του είναι άκρως καλοκαιρινή, με φερ φορζέ και χρώμα, η κουζίνα του ιταλική και στο μενού της θα βρείτε από καρμπονάρα με αυγό ποσέ και ραγού μανιταριών με λουκάνικο Salsiccia, μέχρι Bistecca Fiorentina με γλασαρισμένα λαχανικά και οσομπούκο με τρούφα και πουρέ πατάτας. Οι λάτρεις της πίτσας με λεπτή, ιταλική ζύμη θα ενθουσιαστούν, ενώ η εμπειρία σας εκεί θα είναι γενικότερα απολαυστική. Info: Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880, από 30 ευρώ/άτομο.

Balthazar, Αμπελόκηποι
Στο τιμόνι της κουζίνας του Balthazar βρίσκεται ο Χριστόφορος Πέσκιας, πράγμα που εγγυάται δημιουργικά και εμπνευσμένα πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, από ντολμαδάκια γιαλαντζί με μους αβοκάντο, μέχρι μοσχαρίσια tagliata με πουρέ γλυκοπατάτας. Η αυλή του είναι άνετη και κοσμοπολίτικη, με μπάρα για όσους θέλουν να απολαύσουν το κοκτέιλ τους, ενώ για τους λάτρεις του σούσι υπάρχει ξεχωριστός κατάλογος. Info: Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6441215, από 35 ευρώ/άτομο.

LEFTERIS-EFRAIMIS
Άμα Λάχει στης Νεφέλης, Εξάρχεια
Αν περάσετε από την Καλλιδρομίου τον Εξαρχείων, στο νούμερο 69 σας περιμένει ένα από τα μέρη στον κόσμο που πρέπει να φάτε κάποια στιγμή στη ζωή σας, σύμφωνα με παλιότερη λίστα του Buzzfeed. Στην υπέροχη αυλή του θα απολαύσετε παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα με σύγχρονη χροιά, σέρβις με χιούμορ και μια όμορφη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που θα σας αποφορτίσει. Στο μενού του θα βρείτε κρεατοφαγικούς και θαλασσινούς μεζέδες, όπως και μεζέδες από τη σχάρα, ενώ σας περιμένουν και διάφορα είδη τυριών από όλη την Ελλάδα για να συνδυάσετε με τους μεζέδες σας. Info: Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978, 210 3845974, από 15 ευρώ/άτομο.

Μπεμπέκα, Χαλάνδρι
Στην Μπεμπέκα θα πάτε αν σας λείπει η μαμά σας και ψάχνετε κάτι κοντινό στο μαμαδίσιο φαγητό, με μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ψητά στη σχάρα κ.ο.κ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα τηγανητά κολοκυθάκια με γιαούρτι δυόσμου και το κριθαρώτο με σύγκλινο Μάνης σε μια αυλή ονειρεμένη, με φυτά και λευκό χρώμα, που στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Info: Διονύσου 16, Χαλάνδρι, 210 6854880, από 15 ευρώ/άτομο.