Vesper: «Πειραγμένες» γεύσεις σε ένα κρυμμένο νέο στέκι στο Χαλάνδρι

vesper-peiragmenes-geuseis-se-ena-krummeno-neo-steki-sto-xalandri

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Νέο-αφιχθέν στην ανερχόμενη πιάτσα του Χαλανδρίου, αλλά καλά κρυμμένο σε μια «λονδρέζικη» στοά της Χαϊμαντά, το Vesper άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό την 1η Δεκεμβρίου κι έκτοτε, σφύζει από ζωή.

Δεν είναι αμιγώς bar, ούτε εστιατόριο, ούτε και cafe. Είναι όλα αυτά μαζί και κάτι παραπάνω. Σε έναν απλό, αλλά προσεγμένο χώρο με τα μπεζ τουβλάκια του εξωτερικού χώρου να κερδίζουν τις εντυπώσεις, το Vesper είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, μέχρι αργά το βράδυ για «πειραγμένο» φαγητό και εμπνευσμένα cocktails.

Χαμηλός φωτισμός, μεγάλα ξύλινα τραπέζια, ένα ποδήλατο κρεμασμένο στον τοίχο κι ένα μεγάλο τραπέζι σε σχήμα Π στην μία πλευρά της αίθουσας, είναι τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του παιχνιδιάρικου ντεκόρ.

Η μουσική ξεκινά με lounge και jazzy ακούσματα, αλλά από νωρίς δυναμώνει και μας προετοιμάζει για μια «ανεβαστική» βραδιά, τόσο από πλευράς γεύσης, όσο και από πλευράς διασκέδασης. Σάββατο βράδυ και κόσμος γέμισε το Vesper από τις 9-10 μ.μ. για φαγητό, ενώ από τις 11 μ.μ. και μετά, η μπάρα δεν είχε άλλο χώρο...

Με ετερόκλητες επιλογές από τη διεθνή κουζίνα, αλλά με μια μικρή προτίμηση στο μεσογειακό άρωμα, το –κάπως ασύνδετο- μενού του Vesper καλύπτει όλα τα γούστα. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε έξι σαλάτες, πέντε ορεκτικά, τέσσερα πιάτα ζυμαρικών και ριζότο, έξι κυρίως πιάτα και πέντε κλασικά πιάτα σχάρας.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με ένα από τα υπέροχα cocktails του. Προτείνουμε το Jack Sparrow με ρούμι, καρύδα, ginger και μαρμελάδα ανανά (7€), το Aqua Ardens με τσίπουρο, αγγούρι, ginger, δυόσμο και lime (7€) και το Villanova με gin, passion fruit, θυμάρι, like και chili (7€).

Από τις σαλάτες αξίζει να δοκιμάσετε την Πανδαισία Λαχανικών (6,50€) με πιπεριές, καλαμπόκι, κρέμα τυριού και ζεστό κιμά, που θυμίζει κάτι από Μεξικό. Αλλά και η ζεστή Σωτέ (7€) με σπανάκι, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και καπνιστό χοιρινό ήταν πρωτότυπη και πολύ γευστική.

Οι Baby Τηγανητές Πατάτες με τη φλούδα τους, φρέσκο κρεμμυδάκι και μπέικον ήταν εξαιρετικές από τα ορεκτικά (7€), ενώ και τα Πουγκάκια γεμιστά με κατσικίσιο τυρί και σος ντομάτας ήταν καλοεκτελεσμένα (6€), χωρίς την λιπαρή υφή που συναντάμε συνήθως.

Από τα κυρίως πιάτα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το υπέροχο, ζουμερό Μοσχαρίσιο Συκώτι με καραμελωμένο balsamico και σπανάκι σωτέ (11€). Ήταν ωραία ψημένο, μαλακό και εξαιρετικά γευστικό. Επίσης, το Οσομπούκο με παπαρδέλες, μανιτάρια πορτσίνι και κόκκινο κρασί ήταν αποκάλυψη! Ζουμερό κρέας, σε χορταστική μερίδα, με εξαιρετικό συνδυασμό γεύσεων (13€).

Πολύ νόστιμο ήταν το Χοιρινό Σνίτσελ με Λιωμένο Μαστέλο και πικάντικο σαλάμι (10€), ενώ κάπως άστοχα ήταν τα Ρολάκια Κιμά με σος από γκοργκοντζόλα και ρύζι basmati (11,50€). Το μπιφτέκι παραήταν σκέτο και στεγνό, ενώ από την άλλη το basmati και η σος ήταν γευστικότατα.

Μπορεί το μενού να σας ιντριγκάρει και τα πιάτα του να είναι πολύ νόστιμα, μην ξεχάσετε όμως, να κρατήσετε λίγο χώρο και για το γλυκό. Το Fontan Σοκολατας με βάση από φιστίκι Αιγίνης και σος από βανίλια με κακάο ήταν υπέροχα αφράτο κι ελαφρύ (5€), ενώ το Cheesecake Mars με λευκή σοκολάτα δεν πρέπει να το χάσετε (5,50€).

Οι μουσικές επιλογές και η ένταση του ήχου ταιριάζουν σε ένα κλασικό bar που θέλει να διασκεδάσει τους θαμώνες του, αλλά μάλλον, θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι αν επιλέξετε το Vesper για φαγητό.

P.S. Μας άρεσε πολύ που είδαμε θαμώνες όλων των ηλικιών.Είναι πολύ όμορφο να συνυπάρχουν οι γενιές και να διασκεδάζουν παρέα...

Πληροφορίες: Vesper, Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, 211 0121432, 6948880144, http://vesperhalandri.gr/ , 16-20 ευρώ.

Φωτογραφίες: www.facebook.com/#!/VesperBarRestaurant?fref=ts

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]