The Odeon: άρωμα Γαλλίας στην Βαλαωρίτου

odeon-kolonaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αν σας αρέσουν τα γαλλικά bistro και αναπολείτε με νοσταλγία τα ταξίδια σας στο Παρίσι, κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και την Βαλαωρίτου. Σας περιμένει μια έκπληξη.

Τα γαλλικά bistro, μαζί με τον Πύργο του Άιφελ και τη γαλλική κουζίνα είναι από τα τρία πιο βασικά που παίρνει κανείς μαζί του, στον… σκληρό δίσκο του μυαλό του, επιστρέφοντας από Παρίσι. Ένα από αυτά, μπορείτε να το απολαύσετε και στο κέντρο της Αθήνας, σε μια ατμόσφαιρα που υπόσχεται να σας ταξιδέψει πίσω στους ρομαντικούς δρόμους της Πόλης του Φωτός και να σας κάνει να ξεχάσετε πού βρίσκεστε.

Το The Odeon είναι μια όμορφη αποτύπωση των γαλλικών μπρασερί, εκεί που σταματούσαμε όλοι για λίγο καφέ και γλυκό μετά τις βόλτες στην γαλλική πρωτεύουσα, που ήρθε κι έδεσε στον πεζόδρομο της Βαλαωρίου, δίνοντάς του μια γαλλική χροιά.

Κλασικές καρεκλίτσες μπιστρό και κόκκινα τραπεζάκια με μικρά λουλουδάκια παρατάσσονται απ’ έξω, ενώ πίσω από τις μεγάλες τζαμαρίες του θα βρείτε κόκκινους diner καναπέδες, σκούρο ξύλο και μια ατμόσφαιρα που μοιάζει πολύ συνεπής ως προς αυτό που πάει να προβάλλει, σε ένα σημείο της Αθήνας που σίγουρα μπορεί να την υποστηρίξει.

Στο The Odeon μπορείτε να κάνετε μια στάση για καφέ, σπιτικό τσάι και κρουασάν από τις 8 το πρωί, αλλά και να ξεφυλλίσετε ένα μενού έμπνευσης του σεφ Δημήτρη Σταμούδη με τον Πέτρο Κωστόπουλο, για ένα πιο πλήρες γεύμα με κλασικές προτάσεις που μοσχοβολούν Γαλλία.

Από φουαγκρά με μπριός και chutney μήλου μέχρι χτένια με βούτυρο και σκόρδο κι από ταρτάρ τόνου με αβοκάντο μέχρι πάπια κονφί με πουρέ γλυκοπατάτας και σος μύρτιλου, οι επιλογές μοιάζουν αρκετές και προσεγμένες, ικανές να πετύχουν αυτό που έχουν στόχο: ένα μικρό ταξίδι, τόσο οπτικό, όσο και γευστικό.

Είτε για μια στάση από τα ψώνια, είτε για συνάντηση μετά το γραφείο, είτε για ποτό, είτε για ένα ρομαντικό ραντεβού στο κέντρο, το The Odeon σίγουρα θα αποτελέσει μια σοβαρή πρόταση για όσους αναζητούν  αυτό το… je ne sais quoi.

Info
The Odeon
Βαλαωρίτου 7, Κολωνάκι
210 3645023
από τις 8.00 έως τις 0.00