Πάμε μια γευστική βόλτα στου Ψυρρή

zampano

Φωτο: Αλίκη Κουτούρα

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η συνοικία που έχει περάσει τα «πάνω» και τα «κάτω» της, αποτελεί σήμερα ιδανική επιλογή για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με μπόλικες στάσεις για φαγητό και γλυκό. Αν πεινάτε, ακολουθήστε μας.

Zampano, για εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα
Σε έναν υπέροχο και προσεγμένο χώρο, που εβδομαδιαίως συνοδεύει το brunch του με swing μελωδίες από τους Voila Manouchedrome Trio, μπορείτε να απολαύσετε ελληνική κουζίνα, σαφώς «πειραγμένη» και προσεγμένη, με επιλογές από μπούτι κόκορα κρασάτου με χυλοπίτες, φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και κολοκύθι και κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο και λεμονάτη σάλτσα, μέχρι μοσχαρίσια ταλιάτα με πέστο μαϊντανού και τηγανητές πατάτες, αλλά και ζυμαρικά από σπανάκι και ανθότυρο, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βασιλικού. Εδώ θα βρείτε πιάτα έμπνευσης, με έμφαση στα αγνά, ελληνικά προϊόντα και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά καλές για το επίπεδο φαγητού και χώρου που προσφέρει. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Zampano εδώ. Info: Σαρρή 18, Ψυρρή, 213 0233244.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, για μεζεκλίκια
Ελληνικοί μεζέδες με ανατολίτικες επιρροές, κυρίως από την ελληνική κουζίνα και επιλογές για ψάρια και θαλασσινά σας περιμένουν στα Καραμανλίδικα του Φάνη, μια σταθερή γευστική αξία στο κέντρο, απ’ όπου, μάλιστα, μπορείτε να προμηθευτείτε τις πρώτες ύλες του μενού για το σπίτι, εντός του καταστήματος. Ορεκτικά από γίγαντες μπουγιουρντί, μπάμιες τουρσί και παστιρμαδοπιτάκια καραμανλίδικα, σαλάτες για όλα τα γούστα και ζεστά πιάτα που περιλαμβάνουν καβουρμά βοδινό, σουτζούκι καραμανλίδικο, λουκάνικο κεφτέ, καραμανλίδικο παρμάκ κεμπάπ, όπως και ψάρια, από χέλι καπνιστό μέχρι φιλέτο οξύρρυγχου και χαβιάρι σολομού, σας περιμένουν για πλούσιο γεύμα, από 15 ευρώ το άτομο. Info: Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα, 210 3254 184.

Νικήτας, για ψητά
Αν είστε από αυτούς που θέλουν να ζουν την Τσικνοπέμπτη πιο συχνά στη ζωή τους, ο Νικήτας είναι το στέκι σας. Παραδοσιακό ψητοπωλείο 50+ χρόνων, με σουβλάκια πολυτελείας, μπιφτέκια γαλοπούλας, σουτζουκάκια, μπριζόλες, εντέχνως ψημένα κρέατα, αλλά και μαγειρευτά που θυμίζουν «μαμά», όπως και μεζέδες, σε χώρο συμπαθητικό σε σημείο περατζάδας. Στα ατού του προσθέστε και τον επαγγελματισμό και τη φιλική διάθεση του προσωπικού κι έχετε το ιδανικό μέρος για φαγητό με φίλους σε καλές τιμές. Info: Αγ. Αναργύρων 189, πλατεία Ψυρρή, 210 3252591.

Dos Gardenias, για εξωτικές γεύσεις και κοκτέιλ
Το Dos Gardenias μετρά μερικούς μήνες στην περιοχή κι έχει βαλθεί να μας στείλει Καραϊβική μέσα από τη διακόσμηση και την κουζίνα του. Πρόκειται για ένα εξωτικό, νοσταλγικό, ρομαντικό και ιδιαίτερης αισθητικής gastronomy bar, μια fusion κατάσταση που προκύπτει από τα ταξίδια των ιδιοκτητών του σε Κεντρική και Λατινική, στην οποία θα μπείτε ακόμη πιο βαθιά όταν δοκιμάσετε τα pintxos του, δηλαδή μικρούς μεζέδες, τύπου tapas που σερβίρονται σε 4, 8 και 16 κομμάτια (στα 4, 8 ή 16 ευρώ αντίστοιχα) και την paella του, την οποία θα σερβιριστείτε από παραδοσιακή paellaria στον πεζόδρομο μετά τις 21.00 -αν προλάβετε. Από το μενού του Dos Gardenias δεν λείπουν και οι πίτσες, μικρές, σπιτικές και πεντανόστιμες, όπως και μπάρμπεκιου με ανανά, γαρίδα, chorizo, πιπεριά και chimichurri. Κι επειδή Καραϊβική χωρίς κοκτέιλ δεν γίνεται, το Dos Gardenias έχει φροντίσει και γι’ αυτό με κλασικές και signature δημιουργίες από 6 ευρώ. Info: Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349.

Κληματαριά, για παράδοση
Άλλη μια σταθερή αξία στην πλατεία Θεάτρου στου Ψυρρή, η ταβέρνα Κληματαριά σας υπόσχεται ένα γεύμα που θα σας ταξιδέψει σε άλλο τόπο και χρόνο, με παλιού τύπου τραπεζοκαθίσματα, βαρέλια και όμορφη αυλή που μοσχοβολά, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Εκεί, θα δοκιμάσετε κλασικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες στις γάστρες που βρίσκονται στην αυλή, ψωμί που φτιάχνεται εκεί από εκλεκτά άλευρα, πίτες με χειροποίητο φύλλο και γέμιση με αγνά υλικά ανάλογα με την εποχή και γενναιόδωρες μερίδες από ελληνικές γεύσεις που είναι ό,τι πρέπει για μεσημεριανό, το οποίο δεν θα σας κοστίσει ακριβά. Info: Πλατεία Θεάτρου 2, Βαρβάκειος, 210 3216629.

Little Kook, για γλυκό και παραμύθια
Αν σας αρέσουν τα παραμύθια και τα γλυκά ή έχετε παιδιά που τους αρέσουν τα παραμύθια και τα γλυκά, το Little Kook είναι το μέρος που θα αποτελέσει τον παράδεισό σας. Στην πρώτη περίπτωση θα νιώσετε και πάλι παιδί σε μια όμορφη ατμόσφαιρα παραμυθιού και μυστηρίου στον υπέροχα διακοσμημένο χώρο του και θα απολαύσετε γενναία κομμάτια τούρτας (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Red Velvet και την Καυτή Ανάσα του Δράκου), που σίγουρα δεν θα καταφέρετε να τελειώσετε μονομιάς. Στη δεύτερη περίπτωση, σας εγγυόμαστε ότι έπειτα από μια βόλτα εκεί με τα παιδιά, θα τα γίνετε ο αγαπημένος τους γονιός. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little Kook εδώInfo: Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Αθήνα, 210 3214144.