To ILIOS μας συστήνει την αστική κουζίνα του ’60

ilios
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Με στόχο να αλλάξει την τάση στην casual εστίαση, το ILIOS έρχεται στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της Αθήνας και μας πάει μερικές δεκαετίες πίσω, με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Με αέρα από άλλη εποχή, αλλά και στοιχεία από το σήμερα, το ILIOS, εμπνευσμένο από τον ηλίανθο, είναι το νέο talk of the town της πόλης, που υποδέχεται τους επισκέπτες του καθημερινά, για να τους επανασυστήσει την καθημερινή αστική κουζίνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο της πόλης, στη στοά Σπύρου Μήλιου στο City Link, ο Όμιλος Πανά, που για 30 χρόνια καθορίζει την αθηναϊκή φιλοξενία και εστίαση, σε συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο της γαστρονομίας, Δειπνοσοφιστήριον, δημιουργούν το πολυαναμενόμενο ILIOS, με στόχο τις γεύσεις της Ελλάδας, δοσμένες πάντα με έμπνευση και μεράκι.

Πίσω από τις οικείες αυτές γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά και πιάτα συνδεδεμένα με το ελληνικό στοιχείο και την παραδοσιακή κουζίνα, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον ταλαντούχο σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, πρωτοπόρο στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και συνταγών της ελληνικής γης.

Ζεστασιά, καθημερινή απλότητα και πρώτες ύλες επιλεγμένες κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς διαμορφώνουν την ταυτότητα του νέου γευστικού προορισμού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε συνταγές βγαλμένες από περασμένες δεκαετίες, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ, σε έναν ολοκαίνουργιο μαγευτικό χώρο.

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης για να δοκιμάσουμε την οικειότητα της παράδοσης, όπως τη φαντάζεται ένας από τους πιο ταλαντούχους σεφ της Αθήνας.

Info
ILIOS
Βουκουρεστίου 1, Aθήνα, Στοά Σπύρου Μήλιου