Μία από τις καλύτερες μπίρες του κόσμου έρχεται από την Πάρο

56-isles-aegean-wit

Η 56 Isles Aegean Wit κέρδισε την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η 56 Isles Aegean Wit από την Πάρο αναδείχτηκε στα Great Taste Awards 2018 σε μια από τις 6 καλύτερες μπύρες του κόσμου.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου πλέον περνά στην ιστορία, με την κορυφαία σε γεύση 56 Isles Aegean Wit, η οποία κέρδισε τρία αστέρια, δηλαδή την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.

Η παριανή αυτή μπίρα είναι μια μπίρα με πραγματικά μοναδική ταυτότητα, με αυθεντικές ρίζες στην κλασική πλούσια βελγική Wit, ιδανικά εναρμονισμένες με την παραδοσιακή παριανή ψυχή και με βασικό συστατικό το περίφημο τοπικό κριθάρι, που ενσωματώνει άψογα τα υπέροχα αρώματα των εσπεριδοειδών και των μπαχαρικών του νησιού.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπίρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη 56 Isles session IPA, ένα αστέρι!

Κριτές των διαγωνιζόμενων στα Great Taste Awards, που θεωρούνται τα Όσκαρ –ή το περίφημο Man Booker Prize- της γεύσης και αποτελούν «παράσημο» για εξειδικευμένες ποιοτικές παραγωγές τροφίμων και ποτών, ήταν, όπως κάθε χρόνο, 500 έμπειροι και επίλεκτοι κριτικοί γευσιγνώστες, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγοί, καθώς και γνωστοί food editors απ’ όλο τον κόσμο. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 12 χιλιάδες, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι ότι οι κριτές δοκιμάζουν χωρίς να γνωρίζουν τα προϊόντα, καθώς αφαιρούνται προκαταβολικά οι ετικέτες τους. Γι’ αυτό και κάθε αστέρι στα Great Taste Awards συνοδεύει τα βραβευμένα προϊόντα ως διαβατήριο αριστείας και υπεροχής, βασισμένο αποκλειστικά στην ποιότητα.

Η ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπίρα

Ποιοι κρύβονται, όμως, πίσω από την ελληνική μικρή, «boutique» παραγωγής ζύθου; Ο Μαρίνος Αλεξάνδρου και ο Νικόλας Παυλάκη, οι ξεχωριστές προσωπικότητες των οποίων αντανακλώνται στα προϊόντα που δημιουργούν. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο Λονδίνο και τους οδήγησαν στη δημιουργία, το 2014, της Μικροζυθοποιίας Πάρου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης. Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή, σήμερα προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος των ιδρυτών ήταν από την αρχή η κορυφή και η δημιουργία μπίρας με αναπάντεχες γεύσεις και στιβαρές ισορροπίες, που αντιπροσωπεύουν τον τόπο μας και «μιλούν» σε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Όπως αναφέρει και ο Νικόλας Παυλάκης, έθεσαν αυστηρά κριτήρια ποιότητας και έβαλαν στις μπίρες τους καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα, αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία.