Τι «γεύση» θα έχει φέτος ο Αγιος Βαλεντίνος;

ti-geusi-tha-exei-fetos-o-agios-balentinos-agios-balentinos

ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μέσα στην κατήφεια και τη γενικότερη μιζέρια, η ημέρα των ερωτευμένων –αν δε σας προκαλεί αλλεργία- είναι σίγουρα μια καλή αφορμή για μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά μας. Σκεφτείτε τι θα ευχαριστούσε περισσότερο το έτερον ήμισυ και διαλέξτε το ρομαντικό εκείνο δείπνο, που σας ταιριάζει καλύτερα.

Όποια κι αν είναι τα γούστα σας, εναλλακτικές υπάρχουν και είναι πολλές. Φορέστε το πιο πλατύ σας χαμόγελο και περάστε μια μέρα μαζί με τον σύντροφό σας, σε έναν από τους προορισμούς που το click@Life διάλεξε για εσάς.

Στην Ελευσίνα… μια βραδιά

Ρομαντικές στιγμές για δύο, σε ένα υπέροχο και άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον, υπόσχεται το «Elefsina Hotel». Αρχικά, ο chef Αντώνης Μελάς και η ομάδα του, θα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στους ερωτευμένους. Πριν το δείπνο τα ζευγάρια θα απολαύσουν ένα ποτήρι αφρώδη οίνο Deus, ενώ περνώντας στο μενού, θα ξεκινήσουν με σαλάτα ανάμεικτη με ψητό ξυνόμηλο, τραγανά μανιτάρια και παλαιωμένο μηλόξυδο και θα συνεχίσουν με χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα γλυκού κρασιού μαριναρισμένα σε χειμωνιάτικα μπαχαρικά, σερβιρισμένα με ψητές baby πατάτες. Ο γλυκός επίλογος της βραδιάς θα έρθει με μια πανακότα φράουλα σε σχήμα καρδιάς με κουλί φρούτων του πάθους. Τιμή 20 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: Elefsina Hotel, Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου, Ελευσίνα, 210 5589700, www.elefsinahotel.gr .

Η γιορτή του έρωτα… γίνεται τριήμερη στο N.J.Plaza

Σε ένα από τα κεντρικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, ο έρωτας θα έχει την τιμητική του από τις 14 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου. Ο chef του εστιατορίου Γιάννης Μπαξεβάνης, αναλαμβάνει να ετοιμάσει ειδικό μενού για τους ερωτευμένους με φιλέτο γλώσσας με κόκκινη σάλτσα από παντζάρια και χυμό πορτοκαλιού, σερβιρισμένο με αβοκάντο σωτέ, σαλάτα με κρητικά χόρτα, κριθαρομπουκιές και κεφτεδάκια ξυνόχοντρου, γεμιστό ψαρονέφρι σε κρούστα από ανεβατά καλτσούνια, τυλιγμένο σε ζυμάρι, ενώ για επιδόρπιο, σας περιμένει φρέσκια πάβλοβα με φράουλες και βατόμουρα. Το κρασί είναι προσφορά του ξενοδοχείου και η τιμή του δείπνου με ένα ποτήρι σαμπάνιας για το καλωσόρισμα, είναι 35 ευρώ το άτομο. Η βραδιά θα συνεχιστεί στο bar Explorer’s Lounge, με χαλαρωτική μουσική, συνοδευόμενη με το Valentine’s Champagne Cocktail και με μία σοκολατένια καρδιά… γεμάτη με φράουλες. Από τις 14 έως τις 17/2, θα υπάρχουν στο «Explorer’s Bar» και το «Plaza Lounge» ατομικά γλυκά σε 4 γευστικές παραλλαγές σε σχήμα καρδιάς και για την περίοδο 14-17/2, υπάρχει και ειδικό πακέτο διαμονής. Πληροφορίες: «ΝJV Athens Plaza», Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, 210 3352400, www.njvathensplaza.gr .

Ρομαντική απόδραση στο Πεντελικόν

Αν ψάχνετε τρόπο να αλλάξετε παραστάσεις, δε χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Το «Πεντελικόν» φρόντισε για εσάς και σας προτείνει πλούσια εδέσματα, στους ειδικά για την ημέρα διακοσμημένους χώρους των εστιατορίων, «La Terrasse» και «Buenos Aires», αλλά κι ένα Valentine’s Party στο ατμοσφαιρικό barBar. Όσο για τις τιμές, είναι στα 65 ευρώ κατά άτομο στο «La Terrasse» και 70 ευρώ κατά άτομο στο «Buenos Aires». Πληροφορίες: Ξενοδοχείο «Πεντελικόν», Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6, www.pentelikon.gr .

Love and Romance στο Margi

Η καρδιά του Αγίου Βαλεντίνου χτυπά και στο ξενοδοχείο The Margi, στη Βουλιαγμένη. Στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο bakù, ο chef Π. Γιακαλής, θα ετοιμάσει, ειδικά για όσους νιώθουν ερωτευμένοι, δημιουργικά πιάτα και ο resident DJ θα σας ταξιδέψει με τις ερωτικές μουσικές του επιλογές. Η ιδανική πρόταση περιλαμβάνει, διαμονή σε Executive sea view δωμάτιο, με ένα welcome sparkling wine κατά την άφιξη, ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο bakù και late check out την επόμενη μέρα, στην τιμή των 185€. Πληροφορίες: bakù, Λητούς 11, Ξενοδοχείο The Margi, Βουλιαγμένη, 210 9670924, www.themargi.gr .

Για μια «gourmet» βραδιά επιλέξτε το Titania

Γαστρονομικό ταξίδι για δύο προτείνει το εστιατόριο Olive Garden του ξενοδοχείου Titania, στις 14 Φεβρουαρίου. Προσκαλέστε το αγαπημένο σας πρόσωπο σε ένα ρομαντικό δείπνο, με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, με ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες ειδικά σχεδιασμένες για την ημέρα, καθώς και ζωντανή μουσική. Ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του, προτείνουν ένα gourmet μενού 5 πιάτων και για αρχή ένα kir royal. Το μενού ξεκινά με σούπα σελινόριζας με λευκή σοκολάτα και γιασεμί, με αρώματα αγριοτριαντάφυλλου, συνεχίζει με καρδιές από ραβιόλι γεμιστές με γαρίδα και μανιτάρια πορτσίνι, άρωμα φουντουκέλαιου και άνθη λουλουδιών, πριν το κυρίως πιάτο, ένα χωνάκι με απαλό μους τυριού αρωματισμένο με μαστίχα, γλυκό κουταλιού ελιάς και αλμυρό μπισκότο, για κυρίως πιάτο, θα γευτείτε μοσχάρι «Pichana black Angus» με παστέλι καρυδιού, παντζάρι, πολέντα και κρέμα γιαουρτιού και η διαδρομή θα ολοκληρωθεί με τον μυστηριώδη… «Χαοτικό Γλυκό Έρωτα». Η τιμή κατά άτομο είναι 42 ευρώ. Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 52, 210 3326000, www.titania.gr .

Ανεπανάληπτη ρομαντική εμπειρία στο Athens Metropolitan

Δύο ξεχωριστές γευστικές προτάσεις μας επιφυλάσσει το ξενοδοχείο Athens Metropolitan, για την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο chef Michel Roux έρχεται στο «Avenue bistro & bar» και μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη θα καλωσορίζουν τους ερωτευμένους με ένα ποτήρι γαλλικής σαμπάνιας κι ένα άκρως ρομαντικό δείπνο. Η τιμή κατά άτομο είναι 45 ευρώ, ενώ αν προτιμάτε μπουφέ, μια εξόχως γευστική πρόταση θα σας περιμένει στο «Le Trocadero», με ειδικές για τη βραδιά μουσικές επιλογές από Dj. Η τιμή στο μπουφέ κατά άτομο είναι 38 ευρώ. Πληροφορίες: Athens Metropolitan, Συγγρού 385, Αθήνα, 210 9471000, www.chandris.gr .

Δείπνο αγάπης δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι

Εμπνευσμένες γεύσεις, υψηλή αισθητική και ποικιλία εδεσμάτων περιμένουν τους ερωτευμένους στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου του Έκτορα Μποτρίνι. Το ειδικό μενού για την ημέρα περιλαμβάνει: Cappuccino Θαλασσινών, Carpaccio ξιφία, fish and chips a la Greque με φρούτα του πάθους, κριθαράκι με θαλασσινά, λαυράκι με μους μελιτζάνας, εκχύλισμα πιπεριάς Φλωρίνης και κρέμα από λεμονόφυλλα ή για τους κρεατοφάγους μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής, με σάλτσα από κόκκινο κρασί, νιόκι και αφρό από σέσκουλα, συνοδευόμενα από τη φιάλη House Wine Botrini’s. Για το τέλος, σας περιμένει το γλυκό «passion me». Τιμή κατά άτομο 60 ευρώ. Πληροφορίες: Botrini’s restaurant, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323-4, www.botrinis.com .

Ατμοσφαιρική πολυτέλεια στο Hilton

Θέλετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, κοκτέιλ και χορό μέχρι το πρωί, με θέα τη φωτισμένη Αθήνα; Το Hilton στην Αθήνα, σας καλεί να γιορτάσετε τον έρωτα στο Galaxy Restaurant, με ένα ειδικό μενού πέντε πιάτων. Ακόμη, το Galaxy Bar θα ετοιμάσει κοκτέιλ εμπνευσμένα από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα οποία θα συνοδεύονται με finger food. Αν πάλι προτιμάτε δείπνο στο μπουφέ του Βυζαντινού, θα απολαύσετε ονειρεμένες γεύσεις σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον. Πληροφορίες: Hilton Αθηνών, Βασ. Σοφίας 46, 210-7281100, 210-7281400, 210-7281407, www.hiltonathens.gr/gr/dining_and_bars.html .

Ο έρωτας… πάει Μέγαρο

Γευστικά ταξίδια... υπό τους ήχους της αγάπης θα σας περιμένουν στο ερωτικό σκηνικό που θα έχει στηθεί στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής «Fuga». Μαζί με ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις και εξαιρετικά κοκτέιλ, θα μπορείτε να απολαύσετε ένα μουσικό πρόγραμμα με ιταλικές μελωδίες, ερωτικά τραγούδια της Μεσογείου και όχι μόνο, με θέα τον εντυπωσιακό κήπο του Μεγάρου και τα φώτα της πόλης. Για τη μέρα αυτή το εστιατόριο προτείνει δύο διαφορετικά μενού: το πρώτο περιλαμβάνει Bucatini amatriciana με τομάτα, τσίλι και καπνιστή πανσέτα, πανακότα με φρούτα του δάσους και ένα ποτήρι κρασί, με κόστος 24 ευρώ το άτομο, ενώ το δεύτερο, πιο πλούσιο και προφανώς ακριβότερο (55 ευρώ το άτομο) περιλαμβάνει κοκτέιλ Kir Royale, σούπα γλυκιάς κολοκύθας με ricotta bufalla, καβουρδισμένα φιστίκια και μέλι, σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με άνηθο και «mostarda» αχλαδιού, ριζότο με μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας με σαμπάνια, κόκορα με γέμιση από κάστανα και foie gras, σερβιρισμένο με σπανάκι και πουρέ σελινόριζας και για επιδόρπιο, πανακότα με φρούτα του δάσους μαριναρισμένα σε σαμπάνια. Πληροφορίες: «Fuga» στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, 210 7242979, www.fugarestaurant.com .

Με έμπνευση από τον θεό Έρωτα στο New Taste

Με ένα ειδικό μενού εμπνευσμένο από το πνεύμα της 14ης Φεβρουαρίου, υποδέχεται το «New Taste» την γιορτή της αγάπης. Ο chef Steven Frost προτείνει εξαιρετικές προτάσεις ειδικά για αυτή τη μέρα, ξεκινώντας με πιατέλα θαλασσινών για 2 ή μοσχαρίσιο Carpaccio με τζίντζερ, σως σόγιας και κόλιανδρο, ταρτάρ σολoμού σε τραγανό χωνάκι και spring rolls πάπιας με σάλτσα Hoisin. Συνεχίζει με σαλάτα με μπιζέλια, σπανάκι, τοματίνια, σουσάμι και πράσινο μήλο, ενώ για κυρίως προτείνει μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητό μεδούλι, κάπαρη και σάλτσα μαϊντανού ή αστακό «Thermidor» με μουστάρδα Dijon και παρμεζάνα ή ριζότο Girolle με εστραγκόν και τυρί Pecorino Romano. Όσο για το επιδόρπιο, θα είναι απόλυτα σοκολατένιο… Η τιμή του μενού είναι 48 ευρώ το άτομο. Πληροφορίες: «New Hotel»,Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, 210 3273170.

Ρομάντζο με θέα από το Ιntercontinental

Γιορτάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με την πολυτέλεια και τη μαγευτική θέα του Intercontinental, σε δύο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικούς χώρους. Επιλέξτε είτε το πολυβραβευμένο «Première» και το προτεινόμενο μενού 5 πιάτων, με 1 ποτήρι σαμπάνιας και ζωντανή μουσική με θέα στην Ακρόπολη (75 ευρώ το άτομο) ή το κομψό «Bistrot Vienna» στο lobby του ξενοδοχείου με μενού 5 πιάτων και πρωτότυπα Valentine cocktails στο «Τobar» (50 ευρώ το άτομο). Πληροφορίες: Athenaeum Intercontinental, Λεωφόρος Συγγρού 89-93, Αθήνα, 210 9206000, http://www.ichotelsgroup.com/intercontinental/hotels/gb/en/athens/athha/hoteldetail .

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το ταίρι μου στον Αστέρα

Το ξενοδοχείο «Arion Resort & Spa» στην χερσόνησο του «Astir Palace», στη Βουλιαγμένη και ο chef Στράτος Καλαθάκης ετοιμάζουν για τους ερωτευμένους ένα εξαιρετικό μενού με 47 ευρώ το άτομο, στο εστιατόριο «Il Tramonto». Το μενού θα περιλαμβάνει ενδεικτικά όστρακα με ζαμπόν «serano» και άρωμα σαμπάνιας, φιλέτο φαγκρί με άρωμα λεβάντας σε μαύρο κριθαρότο και τραγανό φύλλο από πικρή σοκολάτα με ρινίσματα από γλυκό ροζ πιπέρι, βιολέτα σορμπέ, μοσχαρίσιο φιλέτο surf & turf με πατάτa «rostí», μυρωδικά του αγρού και ασπρόμαυρη σάλτσα, ενώ για το τέλος προτείνεται «το γλυκό και σοκολατένιο μονοπάτι του έρωτα». Πληροφορίες: «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000, www.arionresortathens.com .

Έρως ανίκατε... Μάσαν στο Pandeli

Στις 14 Φεβρουαρίου, το Pandeli θα γεμίσει με αγάπη και πολλές πολίτικες γεύσεις. Με ένα μενού για δύο, με 35 ευρώ το άτομο θα απολαύσετε καλωσόρισμα με Μελιτζανοσαλάτα Pandeli, Εζμέ τελεμέ με πιπεριές Φλωρίνης και πιντεδάκια, Γαρίδες Βοσπόρου τυλιχτές με κανταΐφι σε σος από χυμό ροδιού, Μαντί ταβά - χειροποίητες μπουκιές ζυμαρικού με κιμά σοταρισμένες σε φρέσκο βούτυρο αρωματισμένο ελαφρά με σκόρδο και άνηθο- Μix Grill Pandeli for Two και για το τέλος, μαλεμπί, γαλακτερή κρέμα με ελαφριά γεύση μαστίχας και ροδόνερου με ρετσέλι τριαντάφυλλο. Και όλα αυτά με 2 ποτήρια κρασί Pandeli λευκό και κόκκινο. Πληροφορίες: Pandeli, Πεντέλης 3, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 8080787, www.pandeli.gr .

H «Αίγλη» των… Ερωτευμένων

Μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και στην Αίγλη Ζαππείου, όπου ένα σαγηνευτικό μενού θα είναι έτοιμο για εσάς στο Αίγλη Εστιατόριο. Το μενού περιλαμβάνει Καπνιστή πανσέτα με πουρέ πράσινου μήλου και αέρα από μέλι, Γαρίδες cocktail με μαγιονέζα από φρούτα του πάθους, Μοσχαρίσια ταλάτα σε κρέμα πατάτας και βανίλιας, τραγανή πολέντα, τοματίνια κονφί και χαβιάρι βασιλικού και Παρφέ μελιού με μαρμελάδα καραμέλα-καρύδι και παγωτό κανέλα. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 40 ευρώ. Πληροφορίες: Αίγλη Εστιατόριο, Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364, http://www.aeglizappiou.gr/ .

Satisfaction Guaranteed στο Breeder Feeder

Η γνωστή blogger Two Minutes Angie και η Έλενα Γιαμμά μαγειρεύουν στο Breeder Feeder, ειδικά για τον Άγιο Βαλεντίνο και τους ερωτευμένους, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ένα μενού με βάση τις αφροδισιακές τροφές. Το μενού θα περιλαμβάνει Μπρουσκέτα με ψητή καυτερή πιπεριά φλωρίνης και μπρουσκέτα με κορφές από σπαράγγια, Σούπα βελουτέ από σπαράγγια, Μύδια αχνιστά, Φρέσκια ανάμικτη σαλάτα εποχής με ξήρους καρπούς, Σολωμό με τζίντζερ, μυρωδικά, τσίλι και μέλι και Περσικό στολισμένο ρύζι με γκότζι μπέρρυ, λαχανικά και αμύγδαλα και για το τέλος, Μπράουνι σοκολάτας με μαλακή καρδιά. Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, 35 ευρώ/άτομο.

Γεωργία Βασσάλου