Buñuel Uptempo Bistro: το παλιό Παρίσι ήρθε στο Κολωνάκι

bunuel
ΤΡΙΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αν αγαπάτε τα μπιστρό, τις εκλεπτυσμένες γεύσεις, τα κοκτέιλ με άρωμα και προσωπικότητα και τον Λουίς Μπουνιουέλ, στην Πατριάρχου Ιωακείμ θα βρείτε τον απόλυτο συνδυασμό.

Η νέα άφιξη του Κολωνακίου έχει αναστατώσει λίγο τους λάτρεις των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων και της προσεγμένης ατμόσφαιρας, καθώς το Buñuel Uptempo Bistro που άνοιξε στην Πατριάρχου Ιωακείμ, φαίνεται να ικανοποιεί και τα δύο.

Πίσω από το εμπνευσμένο αυτό εγχείρημα που μας φέρνει κοντά σε υπέροχα κοκτέιλ και ιδιαίτερες γεύσεις, με άρωμα Γαλλίας, αλλά και στο σουρεαλισμό του μεγάλου σκηνοθέτη από τον οποίο εμπνεύστηκε την ονομασία του, βρίσκεται ο bartender Σταμάτης Σταματιάδης. Ως ειδήμων, έχει αναλάβει τα κοκτέιλ, ο αδερφός του, Αντώνης Σταματιάδης, υπογράφει το μενού του, με αλμυρές προτάσεις, ενώ δεν θα λείπουν και οι γλυκές επιλογές για τους… υπογλυκαιμικούς.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε από το πρωί για καφέ της Area 51 και πρωινό (με brunch τα Σαββατοκύριακα), να δοκιμάσετε εκλεπτυσμένες γεύσεις όσο περνά η μέρα, όπως καρπάτσιο από γαλλικό φιλέτου μόσχου με φρέσκα αμπελοφάσουλα και παλαιωμένο pecorino με μαύρη τρούφα, μπρουσκέτες με duxelle μανιταριών και παστράμι γαλοπούλας και όταν περάσει η ώρα να δοκιμάσετε τα περίφημα κοκτέιλ του, κλασικά των δεκαετιών ’20-’30 με την έμπνευση και την οπτική του Σταμάτη Σταματιάδη.

Για να σας δώσουμε μια γεύση, το negroni του Buñuel Uptempo Bistro είναι αρωματισμένο από ξύλο ελιάς για να έχει χαρακτήρα, ενώ το Bloody Mary περιέχει βότκα αρωματισμένη με καβούρι, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι απλό και συμβατικό στον κατάλογό του.

Κι όταν όλα αυτά μας περιμένουν σε ένα χώρο vintage αισθητικής, με κινηματογραφικές γωνιές εμπνευσμένες από τον Λουίς Μπουνιουέλ και το έργο του, σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον με μουσικές περασμένων δεκαετιών, μια επίσκεψη μοιάζει επιβεβλημένη.

Info
Buñuel Uptempo Bistro
Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Κολωνάκι
2111132626