Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Amigos

amigos-neo-menou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αψηφήσαμε «Ζορμπάδες» και «Ξενοφώντες» των προηγούμενων ημερών και βρεθήκαμε στην πολυσύχναστη Νέα Σμύρνη, γιατί μάθαμε ότι τα Amigos «πείραξαν» το μενού τους και θέλαμε να δούμε τι νέο έχουν να μας πουν από τη χώρα του Εμιλιάνο Ζαπάτα και της Φρίντα Κάλο.

Στα Amigos δεν βρεθήκαμε πρώτη φορά. Από workshop τεκίλας, μέχρι απολαυστικές βραδιές κοκτέιλ και από φιλανθρωπικά event μέχρι εξορμήσεις για μεξικάνικη κουζίνα, έχουμε περάσει το κατώφλι τους σε Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα ουκ ολίγες φορές. Παρ’ όλ’ αυτά, η αλλαγή στο μενού μας κέντρισε υγιώς την περιέργεια και με συνοπτικές διαδικασίες βρεθήκαμε να ξεφυλλίζουμε τον νέο κατάλογο στον εξωτικό χώρο του Amigos Νέας Σμύρνης.

Με κάποιες νέες προσθήκες και ορισμένες αλλαγές παλιότερων πιάτων, το μενού μοιάζει πλέον αναζωογονημένο και λιγότερο χαοτικό σε σχέση με το παρελθόν, σαφώς βελτιωμένο και πιο φιλικό γι’ αυτούς που δεν μπορούν εύκολα να διαλέξουν και παθαίνουν μικρά εγκεφαλικά όταν οι επιλογές μοιάζουν απεριόριστες.

Τα nachos με σάλτσα rancheros μας πρόσφεραν ένα comfort καλωσόρισμα πριν έρθουν τα νέα πιάτα. Η πράσινη σαλάτα Quinoacado (8,60 ευρώ) με λευκή και μαύρη κινόα, άγριο ρύζι, ήταν αρκετά δροσερή και χορταστική, βγάζοντας μια γλυκύτητα, με ρόδι, φέτες αβοκάντο, λευκό ραπανάκι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Συν του ότι ξεκίνησε υγιεινά το γεύμα μας, όπως πρέπει: με φυτικές ίνες και λιγότερες τύψεις.

Οι γλυκοπατάτες που δεν πρέπει να προσπεράσετε

Μετά το υγιεινό περάσαμε στο τηγανητό, με ένα πιάτο που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε από τα Tex Mex ορεκτικά: τις τηγανητές γλυκοπατάτες (7,30 ευρώ) με ξύσμα lime και ανθό αλατιού, τρυφερές και γλυκές με ντιπ sour cream με καρυκεύματα να τις συνοδεύει ιδανικά, σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό γλυκού αλμυρού. Από τα πιάτα που δεν θα μείνει η κλασική τελευταία πατάτα «της ντροπής», αφού κανείς δεν θα ντραπεί να την αρπάξει.

Άλλη μια νέα είσοδος που δοκιμάσαμε ήταν οι γεμιστές jalapenos (7,90 ευρώ) από τα μεξικάνικα ορεκτικά. Μην τρομάζετε ούτε από τις jalapenos, ούτε από το spicy που αναγράφεται δίπλα στο πιάτο. Είναι ήπια καυτερές παναρισμένες μεξικάνικες πιπεριές, με γέμιση από κρέμα τυριού, που «σβήνουν» με την sour cream που τις συνοδεύει. Δοκιμάστε το ακόμη κι αν δεν είστε του καυτερού.

Ta soft tacos chicken chipotle σίγουρα δεν είναι για soft ουρανίσκους

Το ίδιο, βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε και για τα soft tacos chicken chipotle (10 ευρώ) που ήρθαν στη συνέχεια, αν και η αλήθεια είναι ότι το μενού μας προειδοποίησε με το σήμα 2 καυτερών πιπεριών δίπλα από το πιάτο, που σήμαινε ότι σίγουρα δεν είναι «αθώο». Πρόκειται για έναν δίσκο με 4 αλευρίσιες tortillas με γέμιση κοτόπουλο μαγειρεμένο με καπνιστή πιπεριά Chipotle, με τόπινγκ καλαμπόκι, ντομάτα και κρεμμύδι, που σερβίρονται με γουακαμόλε και κόλιανδρο ξεχωριστά. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους δεν είναι μαθημένοι στα πολύ καυτερά και ακολουθούν το «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες». Το πιάτο είναι αρκετά καυτερό για αρχάριους που θα τολμήσουν τη «μεγάλη μπουκιά» που λέγαμε, οι οποίοι μπορούν λίγο να «σβήσουν» τη φωτιά με το δροσερό γουακαμόλε. Οι λάτρεις των καυτερών σίγουρα θα το ευχαριστηθούν περισσότερο. Υπάρχουν, πάντως, και λιγότερο καυτερές επιλογές στα soft tacos, με μοσχάρι μαγειρεμένο με φύλλα αβοκάντο, αγαύη και μεξικάνικα μπαχαρικά, αλλά και με γαρίδες με σάλτσα τσίλι και μαγιονέζα, pico de gallo και iceberg, λιγότερο καυτερό από το chicken chipotle, περισσότερο από το μοσχάρι.

Paella a la Mexicana για δύο, τρεις, τέσσερις...

Τελευταίο πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν η Paella a la Mexicana για δύο (24 ευρώ), το οποίο σας επιβεβαιώνουμε ότι είναι είτε για δύο πολύ «δυνατούς» παίκτες, είτε για 3-4 «αδύναμους», οπότε μπορείτε να τη μοιραστείτε άνετα και με μεγαλύτερη παρέα. Όπως και να ‘χει, είναι από τα πιο νόστιμα και εξωτικά πιάτα με ισπανικό ρύζι, λουκάνικο chorizo, κοτόπουλο, γαρίδες, μύδια, πιπεριές, αρακά και σαφράν για έξτρα άρωμα και χρώμα, που αφήνει σίγουρα θαλασσινή αίσθηση στο στόμα και κάτι από καλοκαίρι.

Για τελείωμα, δοκιμάσαμε τους μεξικάνικους λουκουμάδες, churros, ζεστούς, ζαχαρωμένους και αφράτους τους οποίους βυθίζαμε χωρίς έλεος στη πραλίνα φουντουκιού, αλλά την καρδιά μας έκλεψε το σουφλέ πορτοκαλιού με παγωτό σοκολάτα. Δεν ξέρουμε αν έχετε κι εσείς αδυναμία στον συνδυασμό σοκολάτα-πορτοκάλι, αλλά μάλλον δεν έχει σημασία. Φανταστείτε τα σουφλέ σοκολάτας με τη ρευστή σοκολάτα που σίγουρα έχετε δοκιμάσει, μόνο που εδώ όπου σοκολάτα, βάλτε πορτοκάλι. Αυτό σημαίνει ότι μια ζεστή, ρευστή κρέμα πορτοκαλιού ξεχειλίζει από το εσωτερικό του, άκρως αρωματική, και παραδίπλα περιμένει το παγωτό σκούρας σοκολάτας, για να ολοκληρώσει την μπουκιά, σε μια εξίσωση που σημαίνει εξαφάνιση του επιδορπίου σε μερικά δευτερόλεπτα.

Από τις φορές που έχουμε επισκεφτεί το Amigos, αυτή ήταν η πιο απολαυστική, που σημαίνει ότι το νέο μενού «του πάει».  

Info
Amigos
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220 | Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ