Το Lagom «πειράζει» την ελληνική κουζίνα στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας

lagom Dimitris Chachlas Photographer
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Σας το αναφέραμε πριν λίγο καιρό, ως το νέο εστιατόριο της Βουλιαγμένης που «διδάσκει» ισορροπία, τώρα όμως ήρθε η ώρα να το γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

«Ξεπήδησε» μέσα στο καλοκαίρι, όταν όλοι επέστρεφαν ή αναχωρούσαν για τις διακοπές τους, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, τη Βουλιαγμένη, με φόντο τη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Στόχος του να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία. Το όνομά του άλλωστε σημαίνει «ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται», μια έννοια που περιγράφει τη διάθεση αποδοχής και ικανοποίησης, ώστε να νιώθει κανείς την ευτυχία σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Με το κλασικό και το μοντέρνο να συνδυάζεται τόσο στον χώρο, όσο και στο μενού του, τα Lagom έχει συστήσει ουσιαστικά ένα ελληνικό bistro που θέλει να μυήσει τους καλεσμένους του στην παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές προεκτάσεις. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα βρίσκουμε την υπογραφή του συνιδιοκτήτη και σεφ, Σταμάτη Μαρμαρινού, και της ομάδας του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, αποτελώντας εγγύηση για εμπνευσμένες προτάσεις, καλό φαγητό και οινικές εξερευνήσεις. Ο Σταμάτης Μαρμαρινός, άλλωστε, έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα μέσα από την βραβευμένη πορεία του ως executive chef του Poseidonion Grand Hotel και σίγουρα βάζει ψηλά τον πήχη.

Dimitris Chachlas Photographer

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας, τη Βουλιαγμένη, με φόντο τη θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Σε ένα χώρο που χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, τρία εξωτερικά deck και μία κομψή σάλα με all time classic χαρακτήρα, με λιτή αισθητική, κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και αποχρώσεις του πράσινου και του λευκού να πρωταγωνιστούν, δεν λείπει το κλασικό στιλ με αναφορές διακριτικής πολυτέλειας. Δυνατό του σημείο η απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης, ενώ στο εσωτερικό του θα δείτε και την ανοιχτή κουζίνα του να πρωταγωνιστεί, με όλη τη μαγειρική δράση να συγκεντρώνεται εκεί.

Το μενού του, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, ενώ οι συνεργάτες του με chef de cuisine τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, φροντίζουν καθημερινά για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία. Τα πιάτα που θα δοκιμάσετε είναι καμωμένα με φρέσκες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίες αξιοποιούνται σε συνταγές που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου με μια δημιουργική νότα, ανασύροντας γευστικές μνήμες του παρελθόντος.

Dimitris Chachlas Photographer

Ο σεφ, Σταμάτης Μαρμαρινός, έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα 

Η αρχή γίνεται με πιάτα που μπορεί να μοιραστεί όλη η παρέα όπως η ντοματοσαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, φράουλες, φέτα σαγανάκι, αβοκάντο Κρήτης και baby ρόκα, τα ρεβίθια Δομοκού με προσούτο προβατίνας, κύμινο και κατσικίσιο τυρί γκρατινέ, το πεϊνιρλί Βουλιαγμένης με μπολονέζ γαρίδας και βαρελίσια φέτα ή τα τραγανά μουσακαδάκια με τσάτνεϊ ντομάτας.

Οι καλομαγειρεμένες προτάσεις σε κρέας και ψάρι, φυσικά δεν λείπουν, με επιλογές όπως το χταπόδι παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, τσορίθο, λιαστή ντομάτα και ελιές, το rib-eye Black Angus με χωριάτικες τηγανητές πατάτες, γραβιέρα και μαγιονέζα κάππαρης, αλλά και το ψάρι ημέρας α λα Σπετσιώτα με χόρτα γιαχνί και ψητό αβοκάντο Κρήτης.

Dimitris Chachlas Photographer

Φασόλια πιάζ, τόνος tartare, φύκια wakame, ταραμοσαλάτα, μυρωδικά

Ο επίλογος είναι πάντα γλυκός και ιδιαίτερος και στο Lagom ακόμη περισσότερο, με  επιδόρπια όπως η γλυκιά παντζαροσαλάτα με λευκή σοκολάτα, γιαούρτι, baby ρόκα, καραμελωμένα καρύδια και σορμπέ πράσινο μήλο ή το baba au tsipouro με κρέμα ανθότυρο, παλαιωμένο τσίπουρο, βύσσινο και παγωτό φιστίκι.

Κι αν είστε λάτρεις του κρασιού, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Η καλοδιαβασμένη wine list του περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από αξιόλογες ετικέτες με έμφαση κυρίως στον εγχώριο αμπελώνα, τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με μια ποικιλία ελληνικών τυριών και αλλαντικών, ενώ και μια εκλεκτή ποικιλία από αποστάγματα συμπληρώνει ιδανικά τις γευστικές επιλογές.

Dimitris Chachlas Photographer

Φάβα Σχοινούσας, μελάνι σουπιάς, λακέρδα τζατζίκι, βαρελίσια φέτα, δυόσμος, κολοκύθι, ρώσικη, μοσχαρίσια γλώσσα, αβοκάντο Κρήτης, γλυκό τσίλι

Αρκεί να βάλετε πρώτη για Βουλιαγμένη και να αφεθείτε σε ένα γεύμα ισορροπίας, παράδοσης και σύγχρονου πνεύματος, με όμορφο φόντο τη θάλασσα.

Info
Lagom
Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
210 9670099
ώρες λειτουργίας: Τρίτ. - Παρ. 17:00 - 00:00, Σαβ. 13:00 - 00:00, Κυρ. 13:00 - 23:00
από 40 ευρώ/άτομο