Πέντε στάσεις για φαγητό στο Νέο Ψυχικό

wolves-of-kitchen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Περιφέρεστε στην όμορφη και πολυσύχναστη περιοχή του Ψυχικού και ξαφνικά σας πιάνει μια λιγούρα. Τι κάνετε; Σίγουρα δεν μένετε νηστικοί, αφού η περιοχή έχει πολλές και εκλεκτές επιλογές. Ιδού οι αγαπημένες μας.

Wolves of Kitchen, για τους λάτρεις του κρέατος
Άνοιξε στο τέλος του 2017 έπειτα από την επιτυχία που έκανε στη Μύκονο και φέρει την υπογραφή και εγγύηση του σεφ Alsi Sinanaj, ο οποίος είναι και συνιδιοκτήτης των… λύκων του Ψυχικού. Το Wolves of Kitchen αποτελεί έναν all day χώρο στο Ψυχικό με αίσθηση και ατμόσφαιρα αυλής, όπου τα φώτα  πέφτουν πάνω σε φωτιές, ροτισερί και σχάρες και φυσικά το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του. Τα ζυμαρικά δεν λείπουν από το μενού -δοκιμάστε τα νιόκι με φιλετάκια κοτόπουλου, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα- και οι… θρυλικές του μπριζόλες θα σας κλέψουν την καρδιά, τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με την κλασική επιλογή της τηγανητής πατάτας με προσθήκη τριμμένης φέτας, αλλά και με άλλες επιλογές όπως πουρέ με τριμμένο αυγό, πουρέ καρότου με καπνιστή πάπρικα και τηγανητό κρεμμύδι ή αρωματικό ρύζι. Info: Δ. Βασιλείου 16, 210 6713997, από 30 ευρώ/άτομο.

Χοχλιδάκι, για ελληνικούς και ανατολίτικους μεζέδες
Το Χοχλιδάκι είναι το μεζεδοπωλείο που θα σας ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κωνσταντινούπολη, μέσα από παραδοσιακούς μεζέδες που με κάθε μπουκιά θα σας παίρνουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Σε έναν πολύ συμπαθητικό χώρο, με πολύχρωμα και μη μπουκάλια να στολίζουν τα ράφια, τζουκ μποξ, εξώφυλλα από παλιά περιοδικά στους τοίχους και πόστερ διαφημίσεων παλιότερων δεκαετιών, με την ευγένεια και την περιποίηση του προσωπικού του να πρωταγωνιστούν, το Χοχλιδάκι πρέπει να σας πούμε ότι συχνά είναι «ανήσυχο». Γι’ αυτό και ανά περιόδους διοργανώνει θεματικά μενού, όπως στις Κυκλάδες που είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν, στη Μακεδονία, στην Κωνσταντινούπολη κ.ο.κ. Γι’ αυτό, λοιπόν, ετοιμαστείτε σύντομα το επόμενο γευστικό ταξίδι σας. Info: Χοχλιδάκι, Αδριανείου 31 (Ελληνορώσων) Αθήνα, 210 674 6661, από 15 ευρώ/άτομο.

Gaspar Food & Mood, για all-day καταστάσεις
Αν σας αρέσει το σύγχρονο design, με εντυπωσιακή διακόσμηση με μεγάλα τραπέζια και ψάχνετε ένα μέρος που ταυτόχρονα είναι μοντέρνο καφέ και ατμοσφαιρικό bar-restaurant, τότε το Gaspar στον Φάρο, το κεντρικότερο σημείο του Ν. Ψυχικού, είναι για εσάς. Εκεί θα δοκιμάσετε μεσογειακή (με πίτσα, ζυμαρικά, αλλά και fitness επιλογές) και γιαπωνέζικη κουζίνα, απίθανα γλυκά του Διονύση Αλέρτα, αλλά και ενημερωμένα κοκτέιλ που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό. Αν βρεθείτε εκεί μεσημέρι, θα συναντήσετε διάφορες δραστήριες προσωπικότητες της πόλης, ενώ τις επόμενες ώρες γεμίζει από όσους αναζητούν καλό και προσεγμένο φαγητό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Αναλόγως με τη διάθεση, το Gaspar έχει όλες τις ώρες της ημέρας κάτι να προσφέρει. Info: Λυκούργου 8, Νέο Ψυχικό, 210 6775011, από 30 ευρώ/άτομο.

Polly Maggoo, για άρωμα Γαλλίας
Αν σας αρέσει η γαλλική κουζίνα κι έχετε όρεξη για λίγη γαλλική κρεμμυδόσουπα ή κρασάτο κόκορα και γενικότερα θέλετε λίγο διεθνή αέρα στα πιάτα σας, με γαλλική πάντα βάση, σε ατμόσφαιρα μπιστρό, τότε θα κάνετε μια στάση στην Άγγελου Σικελιανού στο Ψυχικό. Το Polly Maggoo είναι από αυτά τα εστιατόρια που θα νιώσετε τόσο οικεία, σαν να τα έχετε επισκεφτεί ξανά και ξανά, και που σας βγάζουν αυτόματα ένα αίσθημα άνεσης. Πιείτε λίγο κρασί, δοκιμάστε συνταγές εμπνευσμένες ή αυθεντικές από Γαλλία και χαλαρώσετε σε ένα όμορφο περιβάλλουν όπου… la vie en rose. Info: Αγ. Σικελιανού 8, 210 5241120, από 25 ευρώ/άτομο.

Slim Bites, για γλυκό και καφέ
Εδώ θα σταματήσετε για γλυκό, αλλά όχι από αυτά που τα τρώτε και μετά σας «τρώνε» οι τύψεις. Στο Slim Bites στον Φάρο Ψυχικού, θα βρείτε μια ζεστή γωνιά για να απολαύσετε υπέροχα γλυκά με στέβια μαζί με έναν καφέ espresso ή cappuccino ή με ένα τσάι, σε ένα χώρο που σας ταξιδεύει με την αισθητική του. Από παγωτά μέχρι macaron και από cupcakes μέχρι τούρτες, όλα είναι με λίγα λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς πρόσθετα αρώματα, χρώματα ή συντηρητικά. Info: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, 210 6776764.