Η Taverna του Bios μετατρέπεται σε τρατορία για ένα Σαββατοκύριακο

cucina-povera-bios
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη και Γωγώ Δελογιάννη παρουσιάζουν την Cucina Povera και μας μεταφέρουν από την παραδοσιακή Ελλάδα στην παραδοσιακή Ιταλία για δύο ημέρες.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 13&14 Οκτωβρίου, η Γωγώ Δελογιάννη από την Taverna του Bios φέρνει παρέα με αέρα Ιταλίας και υποδέχεται την Μάγκυ Ταμπακάκη, για να μας παρουσιάσουν μαζί την Cucina Povera.

Για τις δύο αυτές ημέρες, η ταβέρνα θα μετατραπεί σε αληθινή ιταλική ταβέρνα και οι δύο ταλαντούχες σεφ θα μας μαγειρέψουν απλά καθημερινά ιταλικά πιάτα. Η ιταλική καταγωγή της Μάγκυς και η αγάπη της Γωγώς για τις γνήσιες πρώτες ύλες, οδήγησαν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού για την Ταβέρνα, βασισμένο στην ιταλική παράδοση και στην φιλοσοφία της Ταβέρνας που εξερευνά τις αυθεντικές πρώτες ύλες. Παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, φτιαγμένα με ταπεινά υλικά, πλούσια όμως σε γεύση και θρεπτική αξία, μέσα από ένα μενού για να γνωρίσουμε την απλότητα και το μεγαλείο της καθημερινής ιταλικής κουζίνας.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι η νικήτρια του Silver Award του φετινού Masterchef, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μαγειρική πριν τρία χρόνια, όταν τυχαία ανακάλυψε ότι αυτή είναι η μεγάλη της αγάπη. Η Ιταλία την έκανε να αγαπήσει τη μαγειρική, σπούδασε στη Ρώμη στην Academia Italiana Chef το 2017 και έκανε την πρακτική της στο εστιατόριο Essenza, το οποίο περιλαμβάνει ο οδηγός Michelin και το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, επηρέασε πολύ τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κουζίνα. Έτσι από διπλωμάτης, πλέον είναι σεφ ενώ αυτή την περίοδο είναι κριτής στην κριτική επιτροπή του Masterchef Junior.

Η Γωγώ παράτησε την άσκηση της δικηγορίας για να κάνει τη δουλειά που την κάνει ευτυχισμένη. Μέσα από την αγάπη της για την ελληνική κουλτούρα και τις γαστρονομικές παραδόσεις, δοκιμάζει τα όρια συνάντησης της εντοπιότητας με τη σύγχρονη διεθνή κουζίνα.

Info
Cucina Povera στην Taverna at Bios
Σαλαμίνος 13 &Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα
210 3425335
Σάββατο 13/10 & Κυριακή 14/10