Το Oktoberfest έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

mpira
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

H δημοφιλής γερμανική γιορτή μπίρας εμπνέει την 11η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συσφίγγει τις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας.

Με αφορμή τη διαδεδομένη γερμανική γιορτή Oktoberfest, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει την 11η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 17:30, στο ΚΠΙΣΝ, με κύριο θέμα τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, τα ήθη και έθιμα των δύο χωρών, τα στερεότυπα που επικρατούν για τους δύο λαούς, αλλά και όλα όσα μας ενώνουν.

Στην εκδήλωση για το …«Ελληνικό Oktoberfest», διακεκριμένοι ομιλητές θα ανατρέξουν στο παρελθόν αναζητώντας τους ιστορικούς σταθμούς που αποτέλεσαν ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ παράλληλα θα εξετάσουν τις βάσεις για συνεργασία ανάμεσα στις δυο ευρωπαϊκές χώρες στο παρόν και το μέλλον. Ανάμεσα στους ομιλητές είναι οι Jens Plötner (Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα), Γιάννης Μπουτάρης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), Στέφανος Tσιαλής (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών), Michael Skibbe (Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου

Με τη λήξη της εκδήλωσης στο ΚΠΙΣΝ θα φυσήξει και λίγος αέρας από Μόναχο αφού θα στηθεί γιορτή με γερμανικές λιχουδιές, μουσική και φυσικά άφθονη μπίρα!

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για εγγραφή, πατήστε εδώ. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.