Πόσα ελληνικά μπαρ βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου;

dandelyan

Το Dandelyan του Λονδίνου που κατέκτησε την κορυφή

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Τα World’s Best Bar Awards 2018 ανέδειξαν πρόσφατα τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, για να ξέρουμε πού θα πίνουμε τα πιο προσεγμένα ποτά και κοκτέιλ, όπου κι αν βρεθούμε στον κόσμο.

Η 10η τελετή βράβευσης των καλύτερων μπαρ του κόσμου πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Οκτώβρη στο Λονδίνο και τα World’s 50 Best Bars Awards 2018 είναι πλέον πραγματικότητα για τη φετινή χρονιά. Τα μπαρ που βραβεύτηκαν, ξεχώρισαν για την καινοτομία και την πρωτοπορία τους, ενώ βαθμολογούνται από περισσότερους από 500 ειδικούς από όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στο Roundhouse στο Camden Town του Λονδίνου, με όλα τα ταλέντα του bartending να βρίσκονται εκεί για το γεγονός, και η τελική λίστα αποτελεί κάθε χρόνο έναν οδηγό για τους καλύτερους προορισμούς για ποτό στον κόσμο. 

Η Αθήνα και τα αθηναϊκά μπαρ δεν έλειψαν από τις βραβεύσεις, με το δημοφιλές The Clumsies να βρίσκεται αρκετά ψηλά, στην 7η θέση (από 6η πέρσι) και το Baba au Rum να ανεβαίνει οκτώ θέσεις από πέρσι και να κατακτά την 22η για το 2018.

KAPLANIDIS

Το αθηναϊκό The Clumsies από την 7η θέση της λίστας

Την πρωτιά πήρε το Dandelyan του Λονδίνου, το οποίο φάνηκε όχι μόνο να φτάνει, αλλά και να ξεπερνά τα στάνταρ των ειδικών, ενώ στη 2η θέση βρέθηκε το American Bar, επίσης στο Λονδίνο, το οποίο μετρά 130 χρόνια και κατέκτησε πέρσι την κορυφή. Στην 3η θέση ξεφεύγουμε από την αγγλική πρωτεύουσα και φτάνουμε μέχρι τη Σιγκαπούρη για να τσουγκρίσουμε το ποτό μας στο μπαρ Manhattan, ενώ για την 4η θέση μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη και το The Nomad του ομώνυμου ξενοδοχείου. Για την 5η θέση επιστρέφουμε στο Λονδίνο για να δοκιμάσουμε τα κοκτέιλ του Connaught, το οποίο γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του και χωρίς να είναι παλιό, έχει μια κλασική ατμόσφαιρα.

Το Bar Termini του Λονδίνου βρίσκεται στην 6η θέση, πριν μεταφερθούμε στο The Clumsies και την Αθήνα, το οποίο μπήκε στη 22η θέση της λίστας το 2015, για να φτάσει σήμερα στην 7η. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το μπαρ Atlas στη Σιγκαπούρη που μοιάζει βγαλμένο από την εποχή της τζαζ, το διάσημο Dante της Νέας Υόρκης και το στυλάτο The Old Man στο Χονγκ Κονγκ.

Το... πολυταξιδεμένο Baba au Rum του κέντρου

Για το Baba au Rum στην 22η θέση αναφέρεται ότι έχει έντονες επιρροές από διάφορα μέρη του κόσμου όσον αφορά το ποτό, λόγω των ταξιδιών του ιδιοκτήτη του, Θάνου Προυναρούς, με το… ταξίδι να συνεχίζεται και στα κοκτέιλ του.

Από το «παιχνίδι» δεν έλειψε και η Κύπρος, με το Lost and Found της Λευκωσίας, το οποίο την βάζει τον χάρτη των κοκτέιλ και κερδίζει την 25η θέση.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρη τη λίστα.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ