Ξεκινά το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου στην Αθήνα

elliniki-kouzina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Για τρεις ημέρες, η Ελλάδα γίνεται το κέντρο γαστρονομίας της Ευρώπης με ένα συνέδριο που θα τραβήξει τα βλέμματα στο Ζάππειο.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» ύστερα από πολλές προσπάθειες κατάφερε να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση του 16ου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στην Αθήνα, στις 19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο.

Με συμμετοχή δεκάδεων ευρωπαϊκών χωρών που ξεπερνούν τα 500 άτομα, το Συνέδριο «Η Ευρώπη των Γεύσεων – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» θα φιλοξενήσει εκτός από τις συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την  διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, η ευρωπαϊκή ιστορική κληρονομιά με τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής και με τα παραδοσιακά προϊόντα. 

Στο προηγούμενο Συνέδριο του 2017 στην Cordoba της Ισπανίας, το βασικό αντικείμενο ήταν ο συνδυασμός του οίνου και της γαστρονομίας και συμμετείχαν περισσότεροι από 500 σύνεδροι και περισσότεροι από 100 σύλλογοι και φορείς, από δέκα περίπου ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μεγάλη αντίστοιχη συμμετοχή είχαν και τα άλλα συνέδρια της CEUCO. Ο Πρόεδρος της CEUCO ο κ. Carlos Martin Cosme, μια από μας σημαντικότερες προσωπικότητες Γαστρονομίας και Γευσιγνωσίας μας Ευρώπης, που είναι τακτικός επισκέπτης της Ελλάδος, δήλωσε ότι χάρηκε ιδιαίτερα που οι σύνεδροι επέλεξαν την Ελλάδα για την επόμενη διοργάνωση.

Το 16ο Συνέδριο, που θα γίνει στο Ζάππειο, θα φιλοξενήσει  φέτος μία γεωγραφικά διάχυτη παρουσίαση των ειδικών κυρίως τοπικά πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, των τοπικών εδεσμάτων και όλων των ποτών και βέβαια την μεγάλη γκάμα των ελληνικών κρασιών. Θα υπάρξει ειδική αναφορά και παρουσίαση όλων των στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, που αποδεδειγμένα υποστηρίζει την υγεία και την μακροζωΐα, αλλά και τοπικών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων και θα συνδυαστούν οι παρουσιάσεις με την προβολή και προώθηση διατροφικών προϊόντων, ποτών και εδεσμάτων με την ανάδειξη του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται σε αναπτυσσόμενη ειδική – εναλλακτική μορφή και στηρίζεται στο πλαίσιο της πολιτικής τουρισμού 365 ημερών.

Info
16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου
19-20-21 Οκτωβρίου 2018 στο Ζάππειο