Πάμε για μπέργκερ στα καλύτερα της Αθήνας

burger-joint
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ένα ζουμερό μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο τρυφερά ψωμάκια, πολλές φορές μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματα της ζωής μας. Γι’ αυτό και ψάχνουμε να απολαύσουμε τα καλύτερα, σε διάφορα μέρη της πόλης, ώστε να ξέρουμε πού θα κατευθυνθούμε όταν έχουμε ανάγκη για το υπέρτατο comfort food.

Burger Joint, Νέο Ψυχικό και Γλυφάδα
Προτού πούμε οτιδήποτε άλλο, να σας πούμε ότι τα μπέργκερ στα Burger Joint ψήνονται medium-well για να παραμένουν ζουμερά, τα ψωμάκια τους είναι σπιτικά και ψήνονται κάθε πρωί και οι πατάτες τους φρέσκες, τηγανισμένες σε καλαμποκέλαιο. Οι επιλογές σε κρεατοφαγικά μπέργκερ είναι πολλές, με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και με γαλοπούλα, στήθος κοτόπουλου, χοιρινό, βουβαλίσιο κρέας, ενώ υπάρχουν και μπέργκερ λαχανικών ή Φαλάφελ, για όσους απέχουν από το κρέας. Info: Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 210 8940260 και Διονυσίου Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, 210 6712222.

Gourmet Burger Kitchen, Mall Athens, Μαρούσι
Αν ο δρόμος σας έχει βγάλει για ψώνια στο Mall και ξαφνικά πεινάσατε, ανεβείτε στον 3ο όροφο και πιάστε θέση στο Gourmet Burger Kitchen, στο βάθος. Η ονομασία του δεν αστειεύεται. Πρόκειται για πραγματικά περίτεχνα μπέργκερ, δυνατού μεγέθους, από 100% εκλεκτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, αλλά και κοτόπουλου, με συνοδευτικές φρέσκες τηγανητές πατάτες και διάφορες σπιτικές σος. Οι γεύσεις φέρουν τη δημιουργική υπογραφή του διάσημου νεοζηλανδού σεφ, Peter Gordon, ο οποίος συνδυάζοντας τα πιο εκλεκτά υλικά, κατάφερε να δημιουργήσει τα μοναδικά gourmet burgers. Αγαπημένο μας το blue cheese burger, με τυρί ωρίμανσης blue cheese Stilton με τo εξαιρετικό συνοδευτικό γλυκό relish. Κι αν θέλετε να πάτε την εμπειρία παραπέρα, συνοδέψτε το μπέργκερ με milkshake και όλα τα προβλήματά σας θα γίνου παρελθόν –εκτός από αυτό της δίαιτας. Info: 3ος όροφος Mall Athens, Μαρούσι.

Buffalo Wings and Rings, Νέα Ερυθραία
Μπορεί να είναι διάσημο για τις ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου με περισσότερα από 80 καταστήματα ανά τον κόσμο, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να μην φύγετε από τη Νέα Ερυθραία χωρίς να δοκιμάσετε και τα υπέροχα μπέργκερ του, με προσεγμένο κρέας και φρέσκα υλικά, είτε με 100% μοσχαρίσιο κιμά, είτε με κοτόπουλο σε διάφορες βερσιόν, από Mexican μέχρι Hawaiian κι από κλασικά μέχρι… διπλά. Κι αν έχετε όρεξη για πιο μικρές μερίδες μπέργκερ, μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας τα Beef Sliders σε μίνι brioche με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι, τουρσί και BWR special sauce ή Chicken Sliders με παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, με ντομάτα, μαρούλι, μπέικον και σπιτικό Ranch Dressing, αν και δύσκολα θα καταφέρτε να μείνετε στο ένα. Info: Χαριλάου Τρικούπη 127 Νέα Ερυθραία, 210 6206625.

Juicy Grill, Χολαργός
Με περίπου 20 επιλογές μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά και άλλες 10 με επιλογές μπέργκερ κοτόπουλου ή λαχανικών, δύσκολα δεν θα βρείτε αγαπημένο μπέργκερ στο Juicy Grill. Αν σας αρέσουν τα πιο πικάντικα, δοκιμάστε κάποιο ανάμεσα σε Miss Lily, Sopranos, the Matador, the Pork Belly και Donald Pank, μεταξύ άλλων, ενώ αν έχετε πιο εκλεπτυσμένο και ιδιαίτερο γούστο, πάλι δεν θα μείνετε απογοητευμένοι, με επιλογές όπως το Holy Pesto με πέστο βασιλικού και αν πεινάτε πολύ, τα δύο μπιφτέκια του Midtown σας περιμένουν. Για όσους δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μοσχαρίσιο μπιφτέκι και κοτόπουλο, υπάρχει το Meatpack, που περιλαμβάνει και τα δύο, με μια πιο πικάντικη εσάνς. Info: Κεραμεικού 2, Χολαργός, 2155203201.

Μπαρ Μπεε Κιου, Πειραιάς
Είτε μένετε στον Πειραιά, είτε στην Κηφισιά, το Μπαρ Μπεε Κιου δεν γίνεται να μη γίνει στέκι σας, αν είστε λάτρεις των μπέργκερ. Αρκεί να είστε διατεθειμένοι να τα δώσετε όλα για όλα, γιατί μιλάμε για ένα στέκι όπου δεν αστειεύονται. Απόδειξη ότι το μπέργκερ με το τετραπλό μπιφτέκι έχει μπει στη λίστα με τα «25 θανατηφόρα λαχταριστά μπέργκερ του κόσμου» κι ότι τα υλικά ποικίλουν από ροκφόρ και αβγά, μέχρι καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπάσκο, μανιτάρια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Τα «μπιφτεκόψωμα» του Μπαρ Μπεε Κιου παίρνουν και πιο γκουρμέ χροιά με μαρμελάδες, φιλέτα κ.ο.κ., ενώ κάθε μήνα πρωταγωνιστεί κι ένα ξεχωριστό μπιφτεκόψωμο, που πρέπει να ανακαλύψετε. Info: Φρεαττύδος 13, 210 4518129.

Mama Tierra, κέντρο
Όσοι έχετε ήδη βαρύνει από τα κορεσμένα λιπαρά των παραπάνω μπέργκερ ή προτιμάτε να απέχετε από ζωικές τροφές, το Mama Tierra σας δίνει την καλύτερη επιλογή για vegan μπέργκερ, είτε μανιταριών, είτε λαχανικών. Οι επιλογές είναι δύο, με το μπιφτέκι λαχανικών να παρασκευάζεται από μείγμα φρέσκων λαχανικών, γλυκοπατάτας, βιολογικής βρώμης και κινόα, ενώ των μανιταριών παρασκευάζεται από μείγμα φρέσκων μανιταριών champignon και πλευρώτους, μυρωδικά και βιολογική βρώμη, σε πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης με φυτικό τυρί, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, μαρούλι και vegan σπιτική μαγιονέζα. Δηλαδή όλη η χαρά του μπέργκερ, με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά και χωρίς τύψεις για τα ζώα και το περιβάλλον. Info: Ακαδημίας 84, Αθήνα, 211 411 4420.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ