Ο chef του Abovo μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-abovo-mageireuei-gia-to-clicklife

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο chef του εστιατορίου Abovo στο Κεφαλάρι, Μιχάλης Νουρλόγλου, ετοίμασε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους αναγνώστες του click@Life, μια πρωτότυπη συνταγή μοντέρνας κουζίνας, με βάση το χέλι. Απολαύστε τη…

Χέλι με παντζάρια και σάλτσα εσπεριδοειδών

Υλικά για 4 μερίδες

400 γρ. χέλι καπνιστό

5 παντζάρια

1 πορτοκάλι χυμό

2 πορτοκάλια

10 ml ελαιόλαδο

5 φύλλα βασιλικού

5 φύλλα ξινήθρας

Τον χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Άποψη του εσωτερικού χώρου του Abovo

Περνάμε το χέλι για λίγο από τη σχάρα σε δυνατή φωτιά. Τους βολβούς από τα παντζάρια τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο αλάτι και τους ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών για 1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας σε ένα μπλέντερ τα πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τα φύλλα του βασιλικού. Χτυπάμε δυνατά και δοκιμάζουμε, ελέγχοντας το αλατοπίπερο. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και μαζί με τον χυμό από ένα πορτοκάλι, τα κάνουμε πουρέ σε ένα μπλέντερ. Σερβίρουμε τοποθετώντας στο πιάτο λίγο από τον πουρέ παντζάρι, δίπλα το χέλι και στη μέση τη σάλτσα, διακοσμώντας με τα φύλλα της ξινήθρας.

Σύντομο βιογραφικό του chef Μιχάλη Νουρλόγλου

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι σήμερα 27 ετών. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως private chef σε θαλαμηγό της ναυτιλιακής εταιρίας «SG Yachting», ενώ έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, chef στο εστιατόριο «El Bandoneon», sous chef στο εστιατόριο «Πιλ-Πουλ», υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στην Αίγλη Ζαππείου, υπεύθυνος των γλυκών Pierre Herme στη βιομηχανία Kayak A.E., υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στο Εστιατόριο «Nabuco» στην Εκάλη, ενώ έχει εργαστεί επίσης, στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Ηριδανός» και στη «Σπονδή».

Μιχάλης Νουρλόγλου

Abovo

Κολοκοτρώνη 37 (1ος όρoφος), Κεφαλάρι, 2108015324, 2108015325,www.abovo-restaurant.gr.

Chef Μιχάλης Νουρλόγλου