Ποια είναι η μεγάλη νικήτρια του 7ου Pasta World Championship;

master-of-pasta PHOTO GIAMPAOLO RICO'

Ο τίτλος Master of Pasta πήγε στην αμερικανίδα Carolina Diaz από το Σικάγο

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο τίτλος Master of Pasta πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στο Σικάγο, ενώ είναι γένους… θηλυκού.

Η αμερικανίδα Carolina Diaz από το Σικάγο πήρε τον τίτλο Master Of Pasta στο Pasta World Championship που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, κερδίζοντας τον τίτλο από 18 ταλαντούχους σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, ηλικίας μέχρι 35 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παραπάνω από 450 επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφοι, food bloggers αλλά και διάσημοι influencers, δίνοντας όλοι μαζί το «παρών» και ενώνοντας τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Η Carolina Diaz κατόρθωσε να μαγέψει του κριτές δημιουργώντας τη δική της εκδοχή στη διασημότερη ιταλική συνταγή, Spaghetti al Pomodoro, χαρίζοντας μια συγκλονιστική εμπειρία για τον ουρανίσκο τους. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta. Είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μας διεθνώς», δήλωσε η ίδια συγκινημένη και εμφανώς ικανοποιημένη απο τη νίκη της.

PHOTO GIAMPAOLO RICO'

Ο χαρισματικός σεφ Σταμάτης Μισομικές που εκπροσώπησε την Ελλάδα

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος κλήθηκε να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το πιάτο του Una Notte Di Mare εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ ο ίδιος έδωσε τη δική του γαστρονομική μάχη, φτάνοντας έτσι μέχρι και τον ημιτελικό.

Ο βασικός άξονας του φετινού Pasta World Championship επικεντρώθηκε γύρω από την ιδέα «Eat Positive», υπογραμμίζοντας τη σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινότητα μας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.

Info
www.pastaworldchampionship.com