Το φεστιβάλ που θα μας κάνει να «κολλήσουμε» έρχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

meli
ΤΡΙΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Δεκέμβρης θα μπει γλυκά φέτος με το φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα… στάξει μέλι από τις 7 έως τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του 10ου φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας, παρουσιάζοντάς μας σπάνιες ποικιλίες και ιδιαίτερες γεύσεις.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μελιού που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Τα κατά κοινή ομολογία επιτυχημένα προηγούμενα φεστιβάλ αποτέλεσαν τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπο προβολής του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατέκλυσε τους χώρους της έκθεσης. 

Στόχος και του 10ου φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Από το φεστιβάλ δεν θα λείψουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις για μεγάλους και μικρούς, ενώ το 9ο Συνέδριο για το ελληνικό μέλι και τα προϊόντα του θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, με πολλές θεματικές που αφορούν το μέλι, την παραγωγή του, τη διακίνησή του κ.ο.κ.

Μέσα σε όλα, θα υπάρξουν και εκδηλώσεις που θα διασκεδάσουν τα παιδιά, όπως ο Καραγκιόζης ο Μελισσοκόμος, που θα προσπαθήσει να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά της Μελισσοκομίας. Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα βρίσκεται στο χώρο του φεστιβάλ και τις τρεις ημέρες και θα δώσει δύο παραστάσεις το Σάββατο 8/12 στις 18.00 και την Κυριακή 9/12 στις 12.00. 

Info
10o φεστιβάλ ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 4μ.μ.– 9μ.μ., Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 10π.μ. – 9μ.μ., Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 10π.μ. – 9μ.μ.
γενική είσοδος 2€, παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν