Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκάλυψε τα μυστικά του σε ένα ιδιαίτερο Masterclass

varoulko-seaside-leuteris-lazarou
ΤΡΙΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Για πρώτη φορά στο Βαρούλκο πραγματοποιήθηκε ένα Masterclass με άρωμα… θάλασσας, από τον έμπειρο του είδους, Λευτέρη Λαζάρου.

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είχαν την τιμητική τους στο Masterclass που πραγματοποίησε ο έμπειρος με τη θάλασσα σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, για πρώτη φορά στο εστιατόριό του, το Βαρούλκο. Ο σεφ άνοιξε την κουζίνα του, μοιράστηκε τη γνώση του για τα ψάρια και τη θαλασσινή κουζίνα και έδωσε μαγειρικά tips για αγαπημένα του πιάτα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου, με δεκαετίες εμπειρίας στα ψάρια και τα θαλασσινά, μεταφέρει τις γνώσεις του

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου μύρισε ιώδιο από τα φρεσκοαλιευμένα ψάρια και θαλασσινά. Με θέα από ψηλά στη γραφική μαρίνα του Μικρολίμανου, ο σεφ μπροστά από πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, όπως συναγρίδες, σφυρίδες, στήρες, χριστόψαρα, τσιπούρες, μπαρμπούνια, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τού κάθε είδους προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές για τους τρόπους μαγειρέματος, το φιλετάρισμα και τη συντήρηση των ψαριών, τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα φρέσκα ψάρια, καθώς και πώς μπορεί κανείς να διακρίνει τις διάφορες από παρόμοια είδη.

Προσοχή στο... μάθημα

Στο live cooking class ο σεφ ακολούθησε την έμπνευση της στιγμής ετοιμάζοντας συκώτι χριστόψαρου, από τα πιο αγαπημένα του ψάρια, αλλά και κλασικές συνταγές που συντροφεύουν χρόνια το Βαρούλκο όπως το φημισμένο καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας. Ο σεφ μοιράστηκε τη συνταγή και μίλησε για τις μνήμες από την κουζίνα του πατέρα του που έδωσαν την έμπνευση για αυτό το πιάτο.

Το υπέροχο γεύμα που ακολούθησε

Μετά την ολοκλήρωση του Masterclass ακολούθησε γεύμα για τους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Βαρούλκου απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή την απαράμιλλη θέα στο Μικρολίμανο.

Οι προτάσεις περιελάμβαναν Γαρίδες Κοιλάδος μαριναρισμένες με calamansi, κρέμα αβοκάντο και τσίλι μαγιονέζα, φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι Χίου και κιμά γαρίδας, ψητό καλαμάρι με σταρότο και καπνιστό ζωμό και ροφομακαρονάδα.

Το τρίο της... αμαρτίας: Λευτέρης Λαζάρου, Θοδωρής Μωυσίδης, Γιάννης Παρίκος

Ο επίλογος γράφτηκε με ένα από τα καινούργια επιδόρπια του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, τη βελούδινη κρέμα χαλβά με γλάσο σοκολάτας αρωματισμένο με ροδόνερο, πουρέ από χουρμάδες και sorbet παστέλι.

Info
Varoulko Seaside
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς
καθημερινά: 13:00 - 01:00