Ανακαλύπτουμε τις έθνικ γευστικές γωνιές της Αθήνας

amigos-neo-menou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Βαρεθήκατε τα σουβλάκια και τις πίτσες; Δεν σας κάνει αίσθηση το στυλιζαρισμένο φαγητό; Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι που θα σας ταξιδέψει; Οι παρακάτω επιλογές είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε, αν θέλετε το γεύμα σας να μετατραπεί σε μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα σας πάει σε μέρη μακρινά και άγνωστα.

Για μεξικάνικες γεύσεις στο Amigos
Μας ξετρέλανε πρόσφατα με το νέο του μενού και σίγουρα είναι το μέρος που πρέπει όλοι να επισκεφτούν αν θέλουν να ζήσουν κάτι κοντινό στη μεξικάνικη κουλτούρα. Βολευτείτε στον υπέροχο εξωτικό χώρο του, δοκιμάστε οπωσδήποτε τη διάσημη μαργαρίτα του και αν είστε τολμηροί με τις καυτερές γεύσεις, επιλέξτε τα soft tacos chicken chipotle. Η Paella a la Mexicana για δύο υπόσχεται να σας χορτάσει και πρακτικά και στο μάτι, ενώ αγαπημένο μας ορεκτικό ήταν οι τηγανητές γλυκοπατάτες με ντιπ sour cream. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220 | Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167, από 20 ευρώ/άτομο.

Για έθνικ σπιτική κουζίνα στο A Little Taste of Home
Μια ακόμη επιλογή φαγητού στο Γκάζι, που όμως διαφέρει από τις περισσότερες, το A Little Taste of Home φέρνει σπιτικό φαγητό από όλο τον κόσμο. Γεύσεις από Ελλάδα, Συρία, Μαρόκο, Λάος, Κίνα, όλα «παίζουν» στο μενού του, το οποίο υπόσχεται να σας κάνει να πάτε πολλά νοερά και γευστικά ταξίδια. Κεφτεδάκια με σάλτσα κερασιού από τη Συρία, φαλάφελ, χούμους, χουνκιάρ μπεγιεντί, δαμασκηνή μπαμπά γκανούς και πολλά άλλα σας περιμένουν σε αυτή τη μικρή γωνιά στο Γκάζι, η οποία συνδυάζει και μουσικές βραδιές, βραδιές belly dance κ.ο.κ. Κι επειδή οι επιλογές έρχονται από όλο τον κόσμο, οι γεύσεις του αλλάζουν συχνά, γι’ αυτό η μία επίσκεψη δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Info: Δεκελέων 3, Γκάζι, 2103410013, από 20 ευρώ/άτομο.

Για ταϊλανδέζικο στο Tuk Tuk
Όταν βέρα ταϊλανδέζα σου πει ότι βρήκε στην Αθήνα γνήσιο ταϊλανδέζικο φαγητό, δεν το αφήνεις να πέσει κάτω. Το Tuk Tuk στο Κουκάκι έχει καταφέρει παρά τον μικρό του χώρο να αποκτήσει μεγάλη φήμη ως γνήσιος πρεσβευτής της ταϊλανδέζικης κουζίνας και οι απόψεις σε αυτό δεν διίστανται. Πιάστε θέση (αν προλάβετε) στον πάγκο του ή στα μικρά, λιγοστά του τραπεζάκια, παρακολουθήστε πώς ετοιμάζεται το φαγητό σας στην ανοιχτή κουζίνα και απολαύστε παραδοσιακές σούπες, Panang Curry, νουντλς ρυζιού με κοτόπουλο, αλλά και τα διάσημα ψωμάκια ατμού bao bun για μια στάση στην Κίνα. Info: Βεΐκου 40, Κουκάκι, 2114051947, από 15 ευρώ/άτομο.

Για ινδικό fast food στο Naanwich
Το Naanwich άνοιξε μέσα στο φθινόπωρο και διαφοροποιείται από τα κλασικά ινδικά εστιατόρια που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα, προτείνοντας γρήγορο φαγητό με εξωτικό αέρα. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού του θα βρείτε σουβλάκια σε μια διαφορετική εκδοχή, τυλιχτά σε φρέσκες πίτες naan που ψήνονται σε tandoori και σας δίνουν τρεις βασικές επιλογές γέμισης, με masala, cutty και tikka. Στο μενού του θα βρείτε και χορτοφαγικές επιλογές αν απέχετε από το κρέας, ενώ δεν λείπουν οι σαλάτες, κάποια ορεκτικά, αλλά και κυρίως πιάτα, πάντα της ινδικής φιλοσοφίας. Info: Ερμού 115.

Για street food γεύσεις από όλο τον κόσμο στο Str.Eaters
Από τις αρχές Νοεμβρίου ήρθε στην πόλη μας για να μας αναστατώσει με οκτώ διαφορετικά food stations και ατμόσφαιρα που θυμίζει φεστιβάλ φαγητού. Food courts και street food γεννούν κάτι νέο στην πλατεία Καρύτση και οι επιλογές είναι αρκετές, αφού σε κάθε πάγκο μπορείτε να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό. Στο Heggllo, για παράδειγμα, θα βρείτε πιάτα με βάση το αυγό, στο Go Veggie θα ανακαλύψετε χορτοφαγικές προτάσεις, στο Smashed Potatoes πατάτες σε διάφορες παραλλαγές, στο Crazy Loop συνταγές με πάπια και κοτόπουλο, στο Flour Power ζυμαρικά, στο My Fish Fishing συνταγές με ψάρια και θαλασσινά από Σκανδιναβία και Ασία και στο We Meat Again αμερικάνικη κουζίνα. Γεύσεις από Ασία, Αμερική, Ιταλία, Μεξικό, όλες θα βρουν εύκολα το δρόμο για το πιάτο σας, αρκεί να είστε ανοιχτοί στις δοκιμές. Info: Πλατεία Καρύτση 7, 6980777062.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ