Τι σημαίνει ότι το κρασί μας έχει γεύση cassis;

krasi-kokkino
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι ειδικοί του krasiagr.com μας εξηγούν άλλη μια γεύση που μπορεί να έχει το κρασί μας και πρέπει να γνωρίζουμε.

To Cassis αναφέρεται σε ώριμες, συμπυκνωμένες γεύσεις ή αρώματα φραγκοστάφυλου ή μαύρης σταφίδας και συχνά χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο crème de cassis, ένα σκουρόχρωμο λικέρ από φραγκοστάφυλο.

Αυτό το ποτό χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, όταν Γάλλοι μοναχοί το παρήγαγαν ως θεραπεία για τσιμπήματα φιδιών και τον ίκτερο. Είναι συνηθισμένο λικέρ στην περιοχή της Ντιζόν της Γαλλίας, όπου προστίθεται στο λευκό κρασί για να κάνει ένα Kir ή στο αφρώδες κρασί για να κάνει ένα Kir Royale.

Το προφίλ γεύσης του φραγκοστάφυλου ανήκει σε μια ευρύτερη κατηγορία «μαύρων καρπών». Μέσα σε αυτή την κατηγορία είναι πιο ευθυγραμμισμένη με την δριμύτητα του μύρτιλου και όχι με τη γλυκύτητα των γεύσεων σκούρων δαμάσκηνων και βατόμουρων.

Ο όρος μπορεί να καλύπτει διάφορες μορφές έντονων γεύσεων μαύρων φραγκοστάφυλων, από μαρμελάδα φραγκοστάφυλου, ως μια χούφτα φρέσκα μούρα.

Την επόμενη φορά που βρίσκεστε έξω, ζητήστε από τον μπάρμαν να δοκιμάσετε creme de cassis, μόνο και μόνο για να το γνωρίσετε και να το καταχωρήσετε ως γευστική μνήμη.

Πηγή: www.krasiagr.com