Πέντε στάσεις σε ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που πρέπει να κάνετε

gluko-zaxaroplasteio
ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Πάθατε υπογλυκαιμία; Ή μήπως σας έπιασε μια ξαφνική λιγούρα για προφιτερόλ και πάστες; Στα παρακάτω σημεία της Αθήνας θα απολαύσετε γλυκά, είτε έχετε δικαιολογία, είτε όχι.

Για μιλφέιγ στη Δέσποινα, στο Κολωνάκι
Με μιλφέιγ που καλύτερό του μπορεί να μην βρίσκατε ούτε στο Παρίσι, πάντα φρέσκο και λαχταριστό, το εν λόγω ζαχαροπλαστείο θα σας βγάλει πολλές φορές από τον δρόμο σας, αν είστε λάτρεις του είδους. Θα το βρείτε σε κρέμα, αλλά και σε σοκολάτα, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τα υπόλοιπα, εξίσου ποιοτικά γλυκά, όπως crème brulee, τάρτα λεμόνι, τάρτα Valrhona ή ακόμη κι ένα γρήγορο σφηνάκι… πανακότα. Κι αν το Κολωνάκι δεν είναι στον δρόμο σας, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν πολλά ζαχαροπλαστεία Despina σε όλη την ΑθήναInfo: Πατριάρχου Ιωακείμ 56, Κολωνάκι, 210 9680757.

Για εκμέκ στη Χαρά, στα Πατήσια
Είναι από τα ρετρό ζαχαροπλαστεία της πόλης, μετρά 50 χρόνια που γλυκαίνει το κέντρο και σίγουρα όσοι έχουν περάσει το κατώφλι του, εύχονται να τα εκατοστήσει. Το εκμέκ με γνήσια πολίτικη κρέμα, είναι από τα πιο ξακουστά γλυκά του που αξίζει να διασχίσετε την Αθήνα για να το δοκιμάσετε, αλλά ακόμη κι αν δεν είναι του γούστου σας, οι παραδοσιακές πάστες, τα σιροπιαστά, τα παγωτά, τα τρίγωνα και οι σοκολατόπιτες –μεταξύ άλλων- κάτι μας λέει ότι θα βρουν χώρο στο πιατάκι σας εύκολα. Info: Πατησίων 339Γ, Άνω Πατήσια, 210 2287266.

Για προφιτερόλ στον Ανδριά, Φιλοθέη
Στον Ανδριά κανείς δεν μπερδεύεται να προφέρει το προφιτερόλ, αφού είναι το μέρος της Αθήνας που αν το επισκεφτείς, σημαίνει ότι ξέρεις… Ξέρεις ότι το προφιτερόλ του είναι από τα καλύτερα της Αθήνας, ξέρεις ότι κυκλοφορεί σε ατομικό, τούρτα, παγωτό και τούρτα παγωτό και πάνω απ’ όλα ξέρεις ότι είναι εγγύηση. Με σκούρα σοκολάτα και σαντιγί, κλέβει την παράσταση από τα υπόλοιπα γλυκά του ζαχαροπλαστείου, παρ’ όλο που δεν στερούνται ποιότητας και νοστιμιάς. Το προφιτερόλ, όμως, είναι σίγουρα ο «αρχηγός» τους. Info: Λ.Καποδιστριου 92, Φιλοθέη, 210 2755793

Για παραδοσιακά γλυκά στο Σερμπετόσπιτο, Ψυρρή
Μερικά μέτρα από την πλατεία στο Μοναστηράκι, στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή είναι μαζεμένα πολλά εστιατόρια και μέρη για φαγητό. Ανάμεσά τους να έχει πιάσει μια καλή γωνία θα βρείτε και το Σερμπετόσπιτο, ένα μερακλίδικο ζαχαροπλαστείο που δεν…αστειεύεται, με πολλά γλυκά, που ξεφεύγουν πολύ από την έννοια του «ετοιματζίδικου». Ζουμερές σοκολατόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιμπί και κιουνεφέδες, μαστιχωτές κρέμες, σιροπιαστά και όλα τα σερμπέτια θα τα βρείτε σε αυτό το χαλαρό και κουκλίστικο γλυκοπωλείο, που θα σας κάνει να επιστρέψετε και για άλλο. Info: Πλατεία Ηρώων 1 & Καραϊσκάκη, Πλατεία Ψυρρή, 210 321 1323.

Για vegan γλυκά στις Vegan Fairies, Νέα Ερυθραία
Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, εξού και οι νεράιδες στην ονομασία του. Γλυκά χωρίς τύψεις, χωρίς γαλακτοκομικά και ζάχαρη, με πρώτες ύλες όπως ξηροί καρποί, χουρμάδες, σιρόπι αγαύης, βύνη ριζιού και κριθαριού, σιρόπι σφένδαμου, δημητριακά, λάδι καρύδας και φρέσκα φρούτα, τα γλυκά των Vegan Fairies έχουν σίγουρα χαρίσει το ιδανικό στέκι για όσους απέχουν από τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, ενώ κεντρίζουν το ενδιαφέρον και των υπολοίπων, για πιο υγιεινά και cruelty-free γλυκά που παραμένουν νόστιμα, όπως cheesecake με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα σμέουρο-chia, macaroon σοκολάτα πορτοκάλι, raw carrot cake και πολλά άλλα, εκλεκτά και διαφορετικά. Το κερασάκι στην τούρτα; Όλα διατίθενται σε βιοδιασπώμενες, ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ίσως από τις λίγες φορές που το γλυκό που θα φάτε, κάνει καλό σε όλους. Info: Ν. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία, 210 8070858.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ