Lollo’s: ιταλική κουζίνα από την Αντίπαρο στο Χαλάνδρι

lollos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η πίτσα του και η ιταλική κουζίνα έχουν κάνει θραύση στην Αντίπαρο, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουμε το καλοκαίρι για να τα απολαύσουμε. Αρκεί, μόνο, να πάμε μέχρι το Χαλάνδρι, όπου έχει ανοίξει το Lollo’s Atene.

Όσοι έχουν βρεθεί στην Αντίπαρο, δύσκολα δεν θα έχουν κάνει στάση στο Lollo’s για πίτσα. Κι όσοι έχουν κάνει στάση στο Lollo’s για πίτσα, σίγουρα δεν την έχουν ξεχάσει. Ψημένη σε ξυλόφουρνο, με ζύμη από εκλεκτά άλευρα που περιμένει περίπου 36 ώρες μέχρι να ωριμάσει, να ψηθεί και να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα παραδοσιακής pinsa romana, δηλαδή πεπλατυσμένης ορθογώνιας πίτσας, που ντόπιοι και τουρίστες λιγουρεύονται στη βραδινή τους έξοδο.

Πέρα από την πίτσα, στο Lollo’s της Αντιπάρου ξεχώριζαν και τα χειροποίητα ζυμαρικά, όπως και τα εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά και κυρίως το όμορφο ιταλικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili στο κυκλαδίτικο νησί.

Αυτό ακριβώς το κλίμα, η πίτσα και η κουζίνα, έχουν βρει πλέον τη θέση τους στο Χαλάνδρι, από την ίδια ομάδα, θυμίζοντάς μας κάτι από καλοκαιρινές διακοπές και γεύσεις, τουλάχιστον σε όσους έχουν καταφέρει να συνδυάσουν Αντίπαρο και Lollo’s πίτσα κάποιο καλοκαίρι.

Σε μια όμορφη μονοκατοικία του ’50 στην Εθνικής Αντιστάσεως, σε πράσινους και λευκούς τόνους, σε μια φωτεινή σάλα που σου… ανοίγει την όρεξη, το Lollo’s φουρνίζει συνεχώς εκλεκτές pinse για όλα τα γούστα, από καυτερές, κόκκινες ή λευκές μέχρι margherite, γκουρμέ και χορτοφαγικές, εντάσσοντας στις έξι αυτές κατηγορίες δημιουργικές γεύσεις και συνδυασμούς.

Από τον κατάλογο δεν λείπουν, φυσικά και τα εκλεκτά κρασιά, ιταλικής, αλλά και ελληνικής προέλευσης, όπως και τα aperitivi και μέχρι στιγμής, λάτρεις της Αντιπάρου και μη, δείχνουν να μην μπορούν να αντισταθούν στην ιταλική φινέτσα και μυρωδιά της νέας εισόδου του Χαλανδρίου.

Info
Lollo’s Atene
Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι
210 6801040