Ξεφυλλίζουμε τα λαμπερά, χριστουγεννιάτικα μενού της Αθήνας

xristougenna-deipno
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τα Χριστούγεννα θέλουν λίγη λάμψη και πολυτέλεια κι αν είστε διατεθειμένοι αυτές τις γιορτές να τις περάσετε έτσι, δείτε τα μενού που σας περιμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης. Καθίστε σωστά, απλώστε πετσετούλα στα πόδια, ισιώστε πλάτη και πάμε να τα εξερευνήσουμε.

Pallas Athena, Grecotel, κέντρο
Στην πλατεία Κοτζιά και το πανέμορφο Pallas Athena Boutique Hotel της Grecotel θα υπάρχει κυριακάτικος μπουφές στις 23 Δεκεμβρίου 13.00-16.00 με 35 ευρώ το άτομο (6-12 ετών: 15 ευρώ), ενώ την Παραμονή των Χριστουγέννων το βράδυ από τις 8 μπορείτε να απολαύσετε δείπνο από τα a la cart menu. Το μεσημέρι των Χριστουγέννων 13.00-16.00 θα υπάρχει μεσημεριανό με ζωντανή μουσική με 49 ευρώ το άτομο και 50% έκπτωση για παιδιά 6-12 ετών, ενώ και στις 26 Δεκεμβρίου θα υπάρχει χριστουγεννιάτικος μπουφές με 45 ευρώ/άτομο. Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς φυσικά δεν θα περάσει έτσι, με ένα μενού 6 πιάτων στα 140 ευρώ και ειδικό δώρο για όποιον πετύχει το φλουρί, για το βράδυ της Παραμονής, ενώ ο χρόνος θα μπει καλά την 1η Ιανουαρίου με πρωινό στα 35 ευρώ το άτομο και brunch στα 49 ευρώ, με εορταστικό dj set. Δείτε τα μενού εδώ. Info: Αθηνάς 65, 210 3250900.

Sofitel Athens Airport, αεροδρόμιο
Το Sofitel του αεροδρομίου ετοιμάζει πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με πολυτελές δείπνο υψηλής γαστρονομίας σε μπουφέ σε ένα χαρούμενο περιβάλλον με ζωντανή μουσική από τον Βασίλη Κωνσταντινίδη των Idols. Όλα αυτά θα γίνουν στην αίθουσα Callisto στις 31/12 με κόστος 56 ευρώ το άτομο και επιλογές από σιντριβάνι με γαρίδες, σούπα κολοκύθα με τζίντζερ και μέλι, γαλοπούλα, μέχρι πάπια ψητή με σάλτσα από κόκκινα φρούτα του δάσους, χοιρινό μπούτι γεμιστό με κάστανα και δαμάσκηνα, ποπιέτες λαυράκι με μους γαρίδας και σάλτσα σαμπάνιας και πολλά άλλα. Info: Διεθνής Αερολιμένως Αθηνών, Σπάτα, 210 3544000.

Moorings, Βουλιαγμένη
Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με μοναδική θέα, τo αγαπημένο Moorings στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχει ετοιμάσει ευφάνταστα γιορτινά μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και σας περιμένει να απολαύσετε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. Ο Σταύρος Ρωμανός και οι Swingers θα γιορτάσουν μαζί σας με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα γεμάτο jazz ήχους και δυνατές ερμηνείες ανεβάζοντας τη διάθεση σε μια γιορτινή λαμπερή ατμόσφαιρα! Το μενού της Παραμονής  Χριστουγέννων είναι στα 62 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σούπα με βασιλομανίταρα μοσχάτο κρασί και κρέμα μασκαρπόνε, χριστουγεννιάτικη σαλάτα καπρέζε με πορτοκάλι σαγκουίνι, μοτσαρέλα μπάφαλο, βαλσάμικο και μαραθόσπορο και βιολογικό μοσχαράκι στιφάδο με κρεμμυδάκια μανιτάρια και πετιμέζι σε πουρέ πατάτας και άλλα. Στο μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (76 ευρώ/άτομο) θα βρείτε σούπα βελουτέ με βασιλικό καβούρι γάλα καρύδας και φρέσκο τσίλι, φουά γκρα σε κρούστα από μπριος με αχλάδι ποσέ σε βινστάντο κρασί και ελαιόλαδο φρέσκιας βανίλιας με κακάο, φιλέτο πάπιας ψημένο στον ξυλόφουρνο με ρομανέσκο, παστινάκι, πουρέ κολοκύθας με ταχίνι και σάλτσα μπορντολέζ με βασιλικά σύκα και πολλά άλλα, για μια γευστική έναρξη του νέου έτους. Info: Μαρίνα Βουλιαγμένης,  210 9670659, 210 8961310

Divani Caravel, κέντρο
Στο Divani Caravel οι επιλογές σας είναι πολλές και η προσθήκη του νέου restaurant-bar JuJu δίνει διαφορετικό χρώμα φέτος. Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το JuJu Bar & Restaurant θα σας υποδεχτεί σε ένα trendy party με μουσικές επιλογές από DJ μαζί με την συνοδεία σαξοφώνου, όπου εσείς μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο μοντέρνο μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ (Παραμονή Χριστουγέννων στα 90 ευρώ και Πρωτοχρονιάς στα 110 ευρώ) ή να απολαύσετε τα signature cocktails με μοναδικά Bar Bites. Η δεύτερη επιλογή που σας προτείνει το Divani Caravel είναι να υποδεχτείτε την καινούρια χρονιά θαυμάζοντας την μοναδική θέα της ολοφώτιστης Ακρόπολης, στην αίθουσα Horizon. Το πλούσιο εορταστικό μενού που έχει δημιουργήσει ο σεφ και η ζωντανή μουσική, θα σας προσφέρουν μία αξέχαστη βραδιά. Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μπορείτε, επίσης, να ζήσετε υπέροχες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στο εορταστικό brunch, όπου ο πλούσιος μπουφές και η ζωντανή μουσική είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την εμπειρία μοναδική. Κι όσο για τους μικρούς μας φίλους, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, να γευτούν υπέροχα γλυκά από το Candy Station και να νιώσουν τη μαγεία των γιορτών (στις 24 & 31/12, από 18.00-22.00 και στις 25/12 & 01/01, από  12.30-16.30). Info: Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 2107207000.

Divani Apollon Palace & Thalasso, Βουλιαγμένη
Με γιορτινή διάθεση, παραδοσιακές γεύσεις και τα αγαπημένα αρώματα των εορτών, οι λάτρεις της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα περάσουν αξέχαστα τις φετινές γιορτές με τις ξεχωριστές προτάσεις του Divani Apollon Palace & Thalasso. Το εστιατόριο Mythos by Divani σας προσκαλεί την Παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα εορταστικό ρεβεγιόν με πλούσιους μπουφέδες και ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στο A+D Bar, έχουν ετοιμάσει ένα μοντέρνο και διασκεδαστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, για την Παραμονή Χριστουγέννων και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις που έχει ετοιμάσει ο σεφ. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υποδεχτείτε το νέο έτος απολαμβάνοντας μοναδικές γεύσεις στους εορταστικούς μπουφέδες του σεφ και διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η πρόταση είναι brunch με ζωντανή μουσική, για να ξεκινήσουμε την καινούρια χρονιά, όπως της αρμόζει. Ακόμη, για τους μικρούς του φίλους το Divani Apollon Palace & Thalasso επιφυλάσσει ασυναγώνιστες εκπλήξεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Christmas Wonderland». Info: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100.

Varoulko Seaside, Μικρολίμανο
Εορταστική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα υπόσχεται και φέτος το Varoulko Seaside, που υποδέχεται τους φίλους του με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο φορά τα καλά του και προσκαλεί τους επισκέπτες του να βιώσουν την εμπειρία του Βαρούλκου την εορταστική περίοδο και, φυσικά, να γιορτάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με θέα στην ειδυλλιακή μαρίνα του Μικρολίμανου. Πιάτα με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του Γιάννη Παρίκου και της έμπειρης ομάδας τους, όπως το καβούρι με αβοκάντο και ζεστό ζωμό καβουριού, η βελουτέ τοπιναμπούρ με ψητή καραβίδα και πραλίνα φουντουκιού και το ψητό φιλέτο μπαρμπούνι με υφές από κολοκύθι, τσιπς κινόα και ζωμό μπαρμπουνιού θα χαρίσουν ξεχωριστή νότα στα βράδια των γιορτών, ενώ οι έμπειροι sommeliers θα σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσετε το δείπνο σας. Ο επίλογος γράφεται γλυκά με τη μους κάστανου με κομποτέ αχλάδι, pudding κάρδαμου και παγωτό ρούμι και το cremeux σοκολάτας σε μπισκότο, κρέμα passion fruit και σορμπέ μάνγκο, τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη ειδικά για το μενού του ρεβεγιόν. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Life Gallery Athens, Εκάλη
Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου έχει ξεχωριστό αέρα στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στην Εκάλη, όπου το Life Gallery Athens φορά τα γιορτινά του και υποδέχεται τους φίλους του σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Την Παραμονή των Χριστουγέννων το εστιατόριο Kool Life σας προσκαλεί σε ένα ανεπανάληπτο Gala Dinner (70 ευρώ/άτομο) στον μοντέρνο χώρο του, όπου η ομάδα του εστιατορίου με επικεφαλής τον σεφ Θάνο Μωραΐτη έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού για τη συγκεκριμένη μέρα με επιρροές από την ελληνική κουζίνα, αλλά και πινελιές από διεθνείς τάσεις. Μια σούπα σπαραγγιών με crispy jamon Iberico και πούδρα λευκής τρούφας θα σας εισάγει στο γιορτινό κλίμα, ενώ η δροσερή σαλάτα από baby σπανάκι με κάστανα, γραβιέρα Κρήτης και dressing ροδιού και το ψητό κατσικίσιο τυρί με καρυδόψιχα και κρέμα οξύμελο θα αποτελέσουν την ιδανική γέφυρα για το κυρίως πιάτο, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φιλέτο γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση ή σε αγριογούρουνο ψητό κατσαρόλας με σος Vinsanto και πουρέ καρότου, περουβιανής πατάτας και σελινόριζας. Στον επίλογο πρωταγωνιστεί η σοκολάτα σε σουφλέ με τριμμένη κανέλα και παγωτό κάστανο, τον κατεξοχήν γιορτινό καρπό. Λίγο πριν το 2019 κάνει την εμφάνισή του, το Kool Life σας καλεί και πάλι να το υποδεχτείτε μαζί απολαμβάνοντας το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στον elegant χώρο του, όπου θα κάνει το τελευταίο δείπνο της χρονιάς αξέχαστο (80 ευρώ/άτομο). Η σούπα λευκής πατάτας με καραμελωμένα κρεμμύδια και κύβους παντζαριού θα δώσει το έναυσμα της εορταστικής βραδιάς, για να ακολουθήσει σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, wakame, μαρμελάδα πεπονιού και παξιμάδι από χαρούπι. Για κυρίως επιλέξτε ανάμεσα σε τρυφερό φιλέτο μοσχάρι με ψητή σελινόριζα και πιπεράτη σος Μetaxa ή ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα τυριού και κουρκουμά πάνω σε φωλιά μανιταριού Portobello. Το γλυκό κλείσιμο επιφυλάσσει μιλφέιγ με κρέμα κάστανου και σοκολάτας και φύλλα από παραδοσιακή δίπλα, ενώ η παραδοσιακή βασιλόπιτα θα ολοκληρώσει το γεύμα στα πρώτα λεπτά του νέου έτους! Φυσικά, η πρώτη ημέρα του χρόνου δεν μπορεί να μπει χωρίς νοστιμιές, γι’ αυτό και θα υπάρχει πρωτοχρονιάτικος πρωινός μπουφές από τις 6 το πρωί για να ξεκινήσετε τη μέρα σας ξεχωριστά με 30 ευρώ/άτομο. Info: Λεωφόρος Θησέως 103, Εκάλη, 211 1067400.

Hilton Athens, κέντρο
Το Hilton Αθηνών διαθέτει και φέτος μια πλούσια εορταστική ατζέντα που θα σας ενθουσιάσει. Την Παραμονή των Χριστουγέννων στο φαντασμαγορικό Galaxy Bar & Restaurant θα απολαύσετε gourmet μενού 7 πιάτων από τον executive chef Κώστα Αθανασίου με θέα τη φωτισμένη Αθήνα και μουσική επένδυση jazz classics και christmas swing, από τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη με το κουιντέτο του. Για την Ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Βυζαντινό ετοιμάζει μια γιορτή για όλη την οικογένεια με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. Το Aethrion all-day lounge bar θα καλωσορίσει τον νέο χρόνο με προτάσεις για wine pairing και ζωντανή μουσική πιάνου από τον Κάρολο Μαυρογένη, ενώ το Βυζαντινό με επίσημο δείπνο a la carte και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από την Τίνα Αλεξοπούλου, μια γνήσια performer που τραγουδάει σε εφτά γλώσσες. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το δείπνο στο Galaxy Bar & Restaurant περιλαμβάνει gourmet μενού 8 πιάτων, live από τους "The Bliss Jazz Trio" και χορευτικό DJ set από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο. Η πρώτη μέρα του 2019 θα σας βρει στο Βυζαντινό ν’ απολαμβάνετε το θρυλικό πρωτοχρονιάτικο μπουφέ πρωινού. Info: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 2107281351.

NJV Athens Plaza, κέντρο
Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου έχει φτάσει και στο NJV Athens Plaza, το πολυτελές ξενοδοχείο του κέντρου, όπου μπορείτε να γιορτάσετε με στυλ τις γιορτές απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Συγκεκριμένα, την παραμονή των Χριστουγέννων σας περιμένει γιορτινός μπουφές Reveillon (90 ευρώ/άτομο) με ζωντανή μουσική (Δάκης, Πάνος Δέρβος, Έλενα Περβαινά), ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και η ημέρα των Χριστουγέννων (85 ευρώ το άτομο), με φιάλη house wine για δύο άτομα να περιλαμβάνεται και τις δύο ημέρες. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σας περιμένει και πάλι μπουφές και φιάλη house wine, μαζί με ποτήρι αφρώδους οίνου και βασιλόπιτα, όπως και συμμετοχή στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση (115 ευρώ/άτομο), ενώ την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει πρωινός μπουφές (50 ευρώ/άτομο), αλλά και γιορτινός μεσημεριανός μπουφές (77 ευρώ/άτομο), πάντα με ζωντανή μουσική και κρασί. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχετε και την επιλογή του Explorer’s Bar, με εορταστικό μπουφέ, μουσική από DJ, ποτήρι αφρώδους οίνου, βασιλόπιτα και συμμετοχή στην κλήρωση με 90 ευρώ/άτομο. Info: Πλατεία Συντάγματος, 210 3352400.

Elefsina Hotel, Ελευσίνα
Αυτές τις γιορτές το Elefsina Hotel μας χαρίζει Χριστούγεννα τεσσάρων αστέρων με έναν πλούσιο μπουφέ στο Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και ένα ξεχωριστό μενού στο Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, με εκλεπτυσμένες γεύσεις, σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Επισκεφθείτε το αναγνωρισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Το Στάχυ και ζήστε τη γευστική μαγεία των εορτών με επιλογές όπως σούπα βελουτέ σελινόριζας-μήλου με κάρυ και καβούρι, roast beef με σάλτσα ταρτάρ, πίκλες και σπαράγγια, παραδοσιακή γαλοπούλα με γεμιστά φιρίκια Βόλου, στήθος πάπιας αρωματισμένο με γαρύφαλλα και τσάντνεϊ από ακτινίδια και πολλές ακόμη υπέροχες εορταστικές γεύσεις στην τιμή των 35 ευρώ/άτομο. Για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, το Elefsina Hotel έχει δημιουργήσει ένα εμπνευσμένο μενού 7 πιάτων, το οποίο ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει με 45 ευρώ/άτομο (για παιδιά μέχρι και 10 ετών η τιμή διαμορφώνεται στα είναι 20 ευρώ/άτομο) και περιλαμβάνει καλωσόρισμα με καπνιστό χταπόδι σε ζελέ Σαμιώτικου κρασιού πάνω σε τραχανοπιτάκι, σούπα Βελουτέ από μάραθο με χτένια και μπράντυ,σεβίτσε λαυράκι πάνω σε μπουκέτο μυρωδικών με coulis από φραγκοστάφυλλο και φρούτα του πάθους, ριζότο με κολοκύθα, νούμπουλο, λαδοτύρι και τραγανές καραβίδες και πολλά ακόμη λαχταριστά πιάτα. Το ρεβεγιόν θα ολοκληρωθεί με το φημισμένο πρωινό του ξενοδοχείου, το οποίο θα σερβίρεται από τις 6.00 π.μ έως τις 11.00 π.μ. ανήμερα Πρωτοχρονιάς, εξασφαλίζοντας το ιδανικό ξεκίνημα του χρόνου. Info: Δήμητρος 55 και Ρήγα Φερραία, Ελευσίνα 210 5589700.

Blends, Γλυφάδα
Στο πλούσιο μενού του Blends για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ξεχωριστές επιλογές και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων που έχει δημιουργήσει ο σεφ Κωνσταντίνος Λώλας. Όλα αυτά φυσικά συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, αλλά και μουσική με την εκρηκτική Μαρία Μακρή να «βάζει τα καλά της» στις 24, 25, 31 Δεκεμβρίου αλλά και την Πρωτοχρονιά με πολλές ξένες επιτυχίες αλλά και κάποια αγαπημένα ελληνικά 90s κομμάτια. Ακόμη, την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο γνωστός μάγος Vilentoni θα «μαγέψει» τους παρευρισκόμενους με ένα διασκεδαστικό show με πρωτότυπα και διαδραστικά τρικ, ζωντανεύοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κι όσον αφορά το γευστικό κομμάτι των γιορτών, στο μενού της Παραμονής Χριστουγέννων θα βρείτε μεταξύ άλλων καραβίδες με ραβιόλι, γλυκάδια μόσχου και κάστανα, ψητή γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής με βούτυρο τρούφας και πουρέ κολοκύθας, αγκινάρες Ιερουσαλήμ σε σούπα με αφρό τρούφας, χριστουγεννιάτικο κορμό Mont Blanc φλαμπέ με 64 ευρώ το άτομο, ενώ το μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει σούπα κολοκύθα, γλώσσα γεμιστή με κανθαρέλες, φιλέτο Rossini Aberdeen Angus και άλλες λιχουδιές, όπως και βασιλόπιτα, με 79 ευρώ το άτομο. Info: Φοίβης 19, Γλυφάδα, 2111821711.

Chefi, Χαλάνδρι
Το Chefi στο Χαλάνδρι ετοιμάζει το δικό του ξεχωριστό ρεβεγιόν την Παραμονή Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με πολλά και εκλεκτά πιάτα. Συγκεκριμένα, την Παραμονή Χριστουγέννων, το μενού περιλαμβάνει Βελουτέ λαχανικών με άρωμα τρούφας και donut πατάτας, Ριζότο πορτσίνι, μανιτάρια, γραβιέρα, δεντρολίβανο, Χοιρινό σχάρας Iberico, με γέμιση Xmas φρούτα και κάστανο, σως Madeira και άλλα λαχταριστά πιάτα (65 ευρώ/άτομο), ενώ το Πρωτοχρονιάτικο μενού ανέρχεται στα 75 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει μπουκιά έκπληξη, Σούπα κολοκύθας, τζίντζερ, σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας, Crispy duck baby πράσινη σαλάτα, μάνκγο & oriental dressing, Κριθαρότο γαρίδας bloody Mary, Bon fillet, πουρέ γλυκοπατάτας, σως μανιτάρια morel, άρωμα ροδιού, Προφιτερόλ black & white και τέλος καφέ, τρουφάκια και βασιλόπιτα με τυχερό φλουρί. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774.

Mask, κέντρο
Στον ιδιαίτερο, μαγικό χώρο του Mask με το υπέροχα δομημένο σουρεάλ σκηνικό, τα Χριστούγεννα θα έχουν τη δική τους ατμόσφαιρα με το ιδιαίτερο μενού τους. Συγκεκριμένα, τις εορταστικές αυτές ημέρες σας περιμένει ειδικό, εορταστικό μενού με 50 ευρώ το άτομο, που ξεκινά με βελουτέ σούπα κάστανο με αφρό κάστανου και σταγόνες αρωματικής πάπρικας, συνεχίζει με ορεκτικό χριστουγεννιάτικα πιτάκια με κιμά, σταφίδες, κουκουνάρι και σος από φρούτα του δάσους, ενώ σας περιμένει ακόμη σαλάτα με τρίχρωμη κινόα με ψητά λαχανικά κράνμπερι και ντρέσινγκ μελιού και για κυρίως, φιλέτο γλώσσας με ριζότο γαρίδας ή οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας. Το γεύμα κλείνει με επιδόρπιο Red Velvet με χειροποίητη μαρμελάδα από goji berry, acai berry, μύρτιλο και φράουλες. Info: Καλαμιώτου 18 και Κολοκοτρώνη 55, κέντρο, 210 3314676.

Athens Marriott, κέντρο
Στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο Athens Marriott θα απολαύσετε ελληνικές και διεθνείς γεύσεις σε συνδυασμό με τη γνωστή φιλοξενία των ξενοδοχείων Χανδρή, σε μια μαγική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, την Παραμονή των Χριστουγέννων απολαύστε στο πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο MadeinAthens, χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ με εορταστικές γεύσεις και μουσική από DJ (60€/άτομο, παιδιά από 4 μέχρι 12 ετών 50% έκπτωση) και την ημέρα των Χριστουγέννων χαρείτε με την οικογένειά σας το παραδοσιακό εορταστικό brunch με μοναδικές νοστιμιές, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από χαρούμενες νότες από πιάνο και τραγούδι (65€/άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς απολαύστε πρωτοχρονιάτικο δείπνο σε μπουφέ με εορταστικές γεύσεις και συνοδεία ζωντανής μουσικής από πιάνο και τραγούδι (70€/άτομο) στο Made in Athens. Εναλλακτικά, υποδεχθείτε το 2019 στο πλήρως ανακαινισμένο Aegean Sea Ballroom, σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις του Πρωτοχρονιάτικου μπουφέ, συντροφιά με μουσική από DJ (95 ευρώ/άτομο). Η πρώτη μέρα του χρόνου ξεκινά στο Made in Athens στις 04:00 με ένα ποτήρι σαμπάνιας και στη συνέχεια ένα πλούσιο πρωτοχρονιάτικο πρωινό (40€/άτομο). Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σας περιμένει επίσης brunch του ξενοδοχείου με μια εντυπωσιακή ποικιλία από ξεχωριστά εδέσματα με μελωδική συνοδεία από πιάνο και τραγούδι (65€/άτομο). Info: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 285, 210 947 1000.