Πέντε μέρη για να απολαύσετε κουραμπιέδες και μελομακάρονα

melomakarona-kourampiedes
ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Έφτασε επιτέλους η εποχή τους και αν δεν είστε από τους πιο μερακλήδες που φτιάχνουν μόνοι τους κουραμπιέδες και μελομακάρονα, δείτε πού να πάτε, ώστε να τα βρείτε στην καλύτερή τους έκδοση.

Le Notre, Παγκράτι
Όταν πίσω από ένα ζαχαροπλαστείο κρύβεται μια οικογένεια που φημίζεται για τα υλικά και την ποιότητά της, τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες δεν γίνεται να αποτελούν εξαίρεση. Η οικογένεια Τσατσούλη πλάθει κάθε χρόνο αρωματικά και ελαφριά μελομακάρονα, ενώ και οι λαχταριστοί, βουτυράτοι, πασπαλισμένοι με άχνη κουραμπιέδες αποτελούν τον υπέρτατο χριστουγεννιάτικο πειρασμό. Μην πάτε αν δεν έχετε σκοπό να ενδώσετε άνευ όρων. Info: Φιλολάου 128, 210 7019775, Παγκράτι.

Αφοί Ασημακόπουλοι, Εξάρχεια
Από τις αρχές του Νοεμβρίου στο εργαστήριο μοσχοβολά Χριστούγεννα και είμαστε σίγουροι ότι ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει κουραμπιέδες και μελομακάρονα από τους Αφούς Ασημακόπουλους, θα έχετε σίγουρα ακούσει γι’ αυτά. Με ιστορία που μετρά χρόνια από το 1915, το ζαχαροπλαστείο αποτελεί εγγύηση, με τους κουραμπιέδες του με εκλεκτό αμύγδαλο και άχνη να μοσχοβολούν φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και τα μελομακάρονα να είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, όπως τα φαντάζεστε όταν τα λιγουρεύεστε. Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 210 3610092.

Αριστοκρατικόν, κέντρο
Άλλο ένα στέκι για γλυκό που μετρά 90 χρόνια γεύσεων, παραμένοντας πιστό στην παράδοση της υψηλής γεύσης και των αγνών υλικών. Μπορεί να φημίζεται για τα χειροποίητα σοκολατάκια του, αλλά οι μίνι χειροποίητοι κουραμπιέδες του που μοσχοβολούν ανθόνερο και τα ολόφρεσκα μελομακάρονά του δεν γίνεται να μην σας αναστατώσουν αυτή την εποχή. Info: Βουλής 7, Σύνταγμα, 210 3220546.

Φύσις, Αγ. Παρασκευή
Για τους λάτρεις της υγιεινής απόλαυσης, το Ζαχαροπλαστείο Φύσεις έχει φροντίσει στο έπακρο. Μελομακάρονα με καστανή ακατέργαστη ζάχαρη, μελωμένα με σιρόπι αγαύης, τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά, όπως και κουραμπιέδες με παρθένο ελαιόλαδο, ολόφρεσκο κατσικίσιο βούτυρο και ακατέργαστη βιολογική ζάχαρη σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε. Κι αν είστε ακόμη πιο απαιτητικοί, θα βρείτε και μελομακάρονα και κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη, τα οποία παραμένουν λαχταριστά. Info: Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740.

Πανόραμα-Αφοί Ζάρρα, Κυψέλη
Νόστιμα, σιροπιαστά, ζουμερά μελομακάρονα και παχουλοί, τραγανοί κουραμπιέδες βρίσκουν κάθε χρόνο τη θέση τους στο ζαχαροπλαστείο Πανόραμα της Κυψέλης, το οποίο κάνει και ντελίβερι για… επείγουσες καταστάσεις. Το άρωμα κανέλας, γαρίφαλου και πορτοκαλιού στα μελομακάρονα θα σας παρασύρει, ενώ στους κουραμπιέδες, το φρέσκο βούτυρο γάλακτος, τα ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το άρωμα ανθόνερου και η μπόλικη ζάχαρη άχνη δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία. Οι πιο μερακλήδες, αναζητήστε και τα μελομακάρονα βουτηγμένα σε σοκολάτα υγείας. Info: Βελβενδού 44, Άνω Κυψέλη, 210 8828470.