Τέσσερις δυναμικοί άντρες κι ένα ρούμι μας συστήνουν την έννοια του Art of Slow

zacapa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το ρούμι Zacapa Solera 23 και η φιλοσοφία του «Art of Slow» συναντούν τη γαστρονομία, την απόλαυση του καφέ, την τέχνη της ζαχαροπλαστικής και τους ρυθμούς στην πόλη σε tempo που μπορείτε να απολαύσετε.

Η σύγχρονη ζωή κινείται τόσο γρήγορα που έχουμε εξοικειωθεί πλέον με τους φρενήρεις ρυθμούς της. Ωστόσο, οι εμπειρίες αποκτούν πραγματικό νόημα μόνο μέσα από την ουσιαστική επένδυση χρόνου, διαφορετικά όλα μας προσπερνούν και δεν μας αφήνουν καμία «γεύση».

Το premium ρούμι Zacapa Solera 23, μας γνωρίζει την Art of Slow και τη φιλοσοφία που το συνοδεύει, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαδικασία παραγωγής του. Παράλληλα, μας προσκαλεί να «δημιουργήσουμε» τον χρόνο που έχουμε ανάγκη και να τον αξιοποιήσουμε κάνοντας ό,τι πραγματικά αγαπάμε. Τι σημαίνει, όμως, τελικά το Art of Slow και πώς αυτή η φιλοσοφία επηρεάζει θετικά την καθημερινότητά μας; Τη δική τους απάντηση μας δίνουν τέσσερις ταλαντούχοι και δυναμικοί άνδρες, και μας υπενθυμίζουν πως «Όλα τα πράγματα που έχουν σημασία χρειάζονται χρόνο».

Ο πολυταξιδεμένος chef Δημήτρης Κατριβέσης, ο βραβευμένος barista Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου και ο city stroller Δημήτρης Τσακούμης επαναπροσδιορίζουν τη σημασία του Art of Slow μέσα από ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους και εντάσσουν το ρούμι Zacapa Solera 23 στις κορυφαίες εκτιμήσεις τους.

Στην τέχνη της υψηλής μαγειρικής πέρα από τις άριστες πρώτες ύλες, εξίσου σημαντικός είναι ο χρόνος. Χρόνος για να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, να γίνουν ένα, να ωριμάσουν, να εξελιχθούν, να αποκτήσουν σώμα και ψυχή. Μόνο ο χρόνος καταφέρνει να ενώσει τα πάντα - σαν τα συμβολικά ψάθινα δαχτυλίδια (petate) που περικλείουν κάθε φιάλη Zacapa Solera 23. Το αποτέλεσμα, και ειδικά στη γαστρονομία, είναι μοναδικό μόνο όταν υπάρχει υπομονή, προσοχή στη λεπτομέρεια και ισορροπία. Οι αξιομνημόνευτες εμπειρίες δεν συμβαίνουν βιαστικά. Μέσα από την απλότητα έρχεται η αγνότητα, και όλο αυτό μεταφράζεται σε απόλαυση, μια φιλοσοφία που ενστερνίζεται ο chef Δημήτρης Κατριβέσης στη μαγειρική του.

Κάθε κόκκος καφέ κρύβει μια ολόκληρη ιστορία μέσα του. Κι ο καλύτερος τρόπος για να την ανακαλύψετε και να μπείτε σε έναν κόσμο γεύσεων και αρωμάτων δεν είναι άλλος από το cupping, δηλαδή τη γευσιγνωσία του καφέ. Μια μορφή ιεροτελεστίας για τους απανταχού barista και λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο. Μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της και δεν μπορεί να γίνει βιαστικά, σύμφωνα με τον barista Μιχάλη Δημητρακόπουλο, κάτι αντίστοιχο με την μακρόσυρτη διαδικασία ωρίμανσης του εκλεκτού Zacapa Solera 23.

Ο chef pâtissier Φίλιππος Παπασπύρου αναδεικνύει τη σημασία του να δίνεις χρόνο σε αυτά που πραγματικά αξίζουν, έχοντας ως σημείο αναφοράς ένα ιδανικό συνοδευτικό με ρούμι Zacapa Solera 23, τη bitter σοκολάτα. Για την περίτεχνη δημιουργία ενός γλυκού, απαιτείται ακρίβεια στα υλικά και στην εκτέλεση, καθώς και χρόνος. Τρία στοιχεία που αποτείνουν φόρο τιμής στις αρχές που διέπουν τη διαδικασία παραγωγής και απόσταξης του Zacapa Solera 23.

Ο city stroller Δημήτρης Τσακούμης γυρνά την πόλη για να ανακαλύψει τα κρυμμένα της μυστικά και να τα μοιραστεί μαζί μας. Κάθε μέρα ακολουθεί τους γρήγορους και εξοντωτικούς ρυθμούς της πόλης για να αναζητήσει κάτι νέο προς εξερεύνηση.  Όταν τα πράγματα επιταχύνονται ανεξέλεγκτα και όταν όλα γύρω μας «πιέζουν για πιο γρήγορα» έρχεται η κατάλληλη στιγμή για να επιβραδύνεις, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και ο ίδιος, να μειώσεις τους ρυθμούς σου, να επαναπροσδιορίσεις τη σημαντικότητα του χρόνου στην καθημερινότητά σου και να εντρυφήσεις στη φιλοσοφία του art of slow απολαμβάνοντας αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα και ό,τι άλλο σου προσφέρει η ζωή καθημερινά!

Τέσσερις χαρισματικοί άνδρες εμπνέονται από το μοναδικό πνεύμα που διακατέχει το ρούμι Zacapa Solera 23 που υμνεί το Art of Slow και γίνονται πρεσβευτές μιας φιλοσοφίας που ενισχύει την αξία του χρόνου σε ό,τι κάνουμε.