Έξι γεύσεις που ξεχωρίσαμε το 2018

bites-and-wine
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η χρονιά τελείωσε, ό,τι δοκιμάσαμε, δοκιμάσαμε για το 2018 και τώρα ήρθε η ώρα για το απολογιστικό τοπ 5 με τις γεύσεις που δεν μπορέσαμε να ξεχάσουμε εύκολα φέτος.

Mοσχαρίσια κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, στο Bites and Wine
Το Bites and Wine είναι το καλοκαιρινό, ρομαντικό στέκι όπου βρήκαμε φέτος τον Λευτέρη Λαζάρου, πάνω από το Varoulko Seaside, σε μια όμορφη ταράτσα, όπου ο αγαπημένος σεφ σέρβιρε κρεατοφαγική κουζίνα. Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε, το πιο comfort και νοσταλγικό όλων, τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, ήταν αυτό που μας ταξίδεψε πίσω στην κουζίνα της γιαγιάς και μας θύμισε αγαπημένες οικογενειακές στιγμές. Κριθαράκι μαγειρεμένο σαν ριζότο με βούτυρο, παρμεζάνα και λευκό κρασί, με τρυφερά κεφτεδάκια και μια συνολικά νοσταλγική γεύση. Σαν κυριακάτικο τραπέζι. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώInfo: Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Τηγανητές γλυκοπατάτες με ντιπ sour cream, στο Amigos
Μέσα στον Οκτώβριο, κάπου κοντά στις ημέρες του «Ζορμπά», εμείς βρεθήκαμε Νέα Σμύρνη και δοκιμάσαμε πιάτα από το νέο μενού του Amigos. Οι τηγανητές γλυκοπατάτες με ξύσμα lime και ανθό αλατιού, τρυφερές και γλυκές με ντιπ sour cream με καρυκεύματα, είναι ένα φαινομενικά απλό πιάτο, αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμο, που δεν αφήνεις τον σερβιτόρο να το μαζέψει, ακόμη και για μισή πατάτα. Αν είχαμε άλλη μια επιλογή από το νέο μενού του, θα ήταν σίγουρα και το σουφλέ πορτοκαλιού με παγωτό σοκολάτα, με ζεστή, ρευστή κρέμα πορτοκαλιού να ξεχειλίζει από το εσωτερικό του και παραδίπλα να περιμένει το παγωτό σκούρας σοκολάτας, για να ολοκληρώσει την μπουκιά. Τρεις μήνες μετά κι ακόμη το σκεφτόμαστε. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώ. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, 210 9332220 | Κύπρου 65, Γλυφάδα, 210 8983167.

Μπέργκερ Buffalo Wings and Rings
Μπορεί να φημίζεται για τις φτερούγες κοτόπουλου και τις συνοδευτικές σάλτσες τους, όπως και για τις τεράστιες οθόνες που προβάλουν αθλητικά όλη μέρα, αλλά εμείς συγκλονιστήκαμε με τα μπέργκερ του. Δοκιμάσαμε τις μίνι εκδοχές τους, τα Beef Sliders από 100% μοσχαρίσιο κιμά σε μίνι brioche με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι, τουρσί και BWR special sauce, όπως και τα Chicken Sliders με παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, με ντομάτα, μαρούλι, μπέικον και σπιτικό Ranch Dressing. Η καρδιά μας από τότε ανήκει σε μοσχαρίσια, με το απόλυτο ζουμερό, καλής ποιότητας και καλομαγειρεμένο κρέας, που σίγουρα δεν συναντάς συχνά σε μπέργκερ, τουλάχιστον από αλυσίδες. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώInfo: Χαριλάου Τρικούπη 127 Νέα Ερυθραία, 210 6206625.

Tom Ka Khai σούπα, στο Tuk Tuk
Δεν ξέρουμε αν φταίει ο κρύος καιρός που συνέχεια επιθυμούμε μια σούπα να μας ζεστάνει, αλλά για κάποιο λόγο, αυτή η αρωματική σούπα από το Τuk Tuk στο Κουκάκι μας έρχεται συνεχώς στο μυαλό. Σερβιρισμένη σε παραδοσιακό σκεύος για να μοιραστεί από εκεί στην παρέα, η Tom Ka Khai (που σημαίνει κατά λέξη βραστό, γάλα, κοτόπουλο) ήταν κοτόσουπα με γάλα καρύδας, καλαμπόκι, λεμονόχορτο, φύλλα καφίρ, κάλαγκαν και κόλιανδρο. Όλα αυτά μαζί έβγαζαν σε οσμή και γεύση ένα υπέροχο γλυκό, αλμυρό και ξινό άρωμα, με το αγαπημένο γάλα καρύδας να κυριαρχεί κι ένα ταξιδάκι στην Ταϊλάνδη να φαντάζει ιδανικό. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώInfo: Βεΐκου 40, Κουκάκι, 2114051947.

Κανταΐφι με φέτα, Αυλή του Ζήκου
Τρελαίνεστε κι εσείς με συνδυασμούς αλμυρού γλυκού; Τότε φέρτε σε μυαλό σας τη γλυκύτητα ενός κανταϊφιού, με την αλμυρή γεύση της φέτας, να ισορροπούν τόσο σε γεύση, όσο και σε υφή, όλα σε ένα ορεκτικό, που θα μπορούσαμε να το καταναλώσουμε σε ντροπιαστικές μερίδες. Αυτό ακριβώς, τίποτ’ άλλο. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώInfo: Λεωφ. Βεΐκου 85, Γαλάτσι
210 2220800.

Μπακαλιάρος σε λευκή miso, Blends
Το δοκιμάσαμε το καλοκαίρι, στο τότε νέο μενού του Blends της Γλυφάδας και αποτέλεσε ένα πραγματικά ιδιαίτερο πιάτο, που για τις τότε καλοκαιρινές διαθέσεις ήταν ονειρεμένο. Μπακαλιάρος σε λευκή μίσο, μελιτζάνα σε παραλλαγές και πίκλα τζίντζερ σε ένα πιάτο με υπέροχη σάλτσα και πολύ τρυφερό ψάρι. Διαβάστε την εμπειρία μας εδώInfo: Φοίβης 19, πλατεία Νυμφών Γλυφάδα, 2111821711.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ