Ο Ροδανός και τα κρασιά του σε μια μοναδική γευσιγνωσία
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Τα κρασιά από τον ποταμό Ροδανό έχουν την τιμητική τους την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στο θεματικό οινικό σεμινάριο του Genius in Gastronomy.
Η κοιλάδα του ποταμού Ροδανού, όπως προσεγγίζεται οινικά, έχει μια δυναμική αντίστοιχη της Βουργουνδίας, εφάμιλλη του Μπορντό, μοναδική όπως της Καμπανίας.
Τα κρασιά της, φίνα και επίζηλα, προέρχονται από ένα φυσικό μωσαϊκό, το οποίο οφείλεται κυρίως στο κυρίαρχο στοιχείο του νερού. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Ροδανός δίνει σπουδαία κόκκινα κρασιά.
Τέτοια κρασιά θα παρουσιαστούν με την συνοδεία αλλαντικών και τυριών, στο σεμινάριο του Genius in Gastronomy την Τετάρτη 27 Μαρτίου, από παραγωγούς όπως Guigal, Domaines les Aphillanthes, Domaine Guy Farge, M.Chapoutier, Delas Freres .
Πληροφορίες: Genius in Gastronomy, Καστελλίου 17, Γαλάτσι, 212 1006520, www.geniusingastronomy.gr , κόστος 40 € / άτομο, στις 8 μ.μ.







