O chef από τους Ορίζοντες Λυκαβηττού μαγειρεύει για το click@Life
Ο chef του εστιατορίου Ορίζοντες στον Λυκαβηττό, Νίκος Φωτιάδης, ετοίμασε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους αναγνώστες του click@Life, μια νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή με σουπιές και σπανάκι για τη Σαρακοστή....
Σουπιές με μαραθόριζα και σπανάκι
Υλικά
• 2 σουπιές μεγάλες
• 1,5 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
• 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
• 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
• 1 μαραθόριζα κομμένη μικρά καρέ
• 1 μάτσο μυρώνια χοντροκομμένα
• 1 μάτσο καυκαλήθρες χοντροκομμένες
• 1 μάτσο μάραθα χοντροκομμένα
• 1½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• ½ ποτήρι χυμό λεμονιού
• Αλάτι
• Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε μέσα τις σουπιές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τη μαραθόριζα. Ανακατεύουμε και μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τα μάραθα. Μόλις μαραθούν κι αυτά, σβήνουμε με το κρασί και όταν πιει το μισό από αυτό, προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
Εσωτερική άποψη του εστιατορίου Ορίζοντες Λυκαβηττού
Σύντομο βιογραφικό του chef Νικόλαου Φωτιάδη
O Νικόλαος Φωτιάδης γεννήθηκε το 1962 στην Καβάλα. Από το 2001 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος ως executive chef της Διοίκησης. Εργάστηκε ως executive chef στο εστιατόριο Βαρούλκο από το 1998 έως και το 2002, αποσπώντας το δεύτερο αστέρι Michelin στην Ελλάδα για δύο συνεχή έτη.
Είναι επιμελητής chef και σύμβουλος για τη δημιουργία καταλόγου, την εύρεση και την εκπαίδευση προσωπικού, σε πολλά εστιατόρια τόσο στην Αθήνα, όσο και στην νησιωτική Ελλάδα.
Νικόλαος Φωτιάδης
Διατέλεσε καθηγητής της σχολής Le Monde από το 2000 μέχρι το 2010, προπονητής και υπεύθυνος ομάδων διεθνών μαγειρικών διαγωνισμών, εισηγητής σε σεμινάρια της σχολής Le Monde, υπεύθυνος σεμιναρίων σε διεθνείς εκθέσεις όπως η HORECA, εισηγητής και executive chef στις εκδηλώσεις του Τριγώνου Έβρου με θέμα «Βαλκανικά Μαγειρέματα» και στην ημερίδα με θέμα «Η συμβολή της τοπικής γαστρονομίας στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη».
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ελιά και ρύζι – Αρχαία Ελλάδα και Αρχαία Κίνα στο ίδιο τραπέζι», το οποίο παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ και στην Αθήνα, δημιουργός και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γαστρονομίας Πιερίας και τεχνικός σύμβουλος μονάδων παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων.
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), Λυκαβηττός, 210 7227065, 210 7210701.
Executive chef Νικόλαος Φωτιάδης







