Το τελευταίο βιβλίο του Anthony Bourdain κυκλοφορεί

anthony-bourdain
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συνταγές, διατροφικές επιλογές και εξομολογήσεις του πρόωρα χαμένου σεφ και ταξιδευτή, Anthony Bourdain, όλα συγκεντρωμένα στο τελευταίο του βιβλίου για τους λάτρεις του ίδιου και των γευστικών του εμπειριών.

«Αυτό είναι το οικογενειακό μας βιβλίο συνταγών. Αυτά είναι τα πιάτα που μου αρέσει να τρώω και να ταΐζω την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Αυτές είναι οι “επιτυχημένες” συνταγές, που έχουν δηλαδή εξελιχθεί με τον καιρό και έχουν διαμορφωθεί με την επανάληψη και τη μακρά –και συχνά επώδυνη– εμπειρία». Έτσι αναφέρει ο Anthony Bourdain στο τελευταίο και πιο προσωπικό βιβλίο του «Αγαπημένα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο, μερικούς μήνες μετά την αυτοχειρία του στα 61 του χρόνια.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην εισαγωγή του βιβλίου, αυτές οι συνταγές δεν έχουν κάτι καινοτόμο, αλλά προέρχονται από τις αναμνήσεις των αγαπημένων της παιδικής ηλικίας και περιλαμβάνουν συνταγές που λάτρευε να απολαμβάνει στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του, στα ταξίδια του κ.ο.κ. Εκτός, λοιπόν, από ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές από κάθε κατηγορία φαγητού (Πρωινό, Σαλάτες, Σούπες, Σάντουιτς, Τα βασικά τού πάρτι, Οι κανόνες των χάμπουργκερ, Ζυμαρικά, Ψάρια και θαλασσινά, Πουλερικά, Ημέρα των Ευχαριστιών, Κρέας, Συνοδευτικά, Επιδόρπια, Ζωμοί, Σάλτσες και ντρέσινγκ), αποτελεί και ένα βιβλίο που θα μας κάνει να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα μέσα από το γνωστό ανεπιτήδευτο, αθυρόστομο και ιδιαίτερα χιουμοριστικό ύφος του.