Migada: ταξιδιάρικες γεύσεις στην Πραξιτέλους

migada
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Με γεύσεις του κόσμου και διάθεση εξερεύνησης, η Migada της Πραξιτέλους υπόσχεται μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που θα μας πάει σε άλλη γη, σε άλλα μέρη.

Αν θα μπορούσε να προστεθεί κάποιο εστιατόριο στην οικογένεια των έθνικ εστιατορίων Altamira, η Migada είναι σίγουρα το νέο ισότιμο μέλος, με κουζίνα που υπόσχεται ταξιδιάρικα πιάτα από τις εμπειρίες των μεγάλων εξερευνητών του κόσμου.

Το μενού χωρίζεται σε δύο διαδρομές. Στην πρώτη συναντάμε τους Vasco da Gama, Marco Polo, Kublai Khan και Αλέξανδρο Γ` τον Μακεδόνα, σε έναν περίπλου της Αφρικής, στη Γαλλική Πολυνησία, στη νοτιοανατολική Ασία και στον δρόμο του μεταξιού. Αυτό σημαίνει, φυσικά, πιάτα και γεύσεις από Αφρική, Ινδία, Κίνα κ.ά., με πολλά νουντλς, samosas, φαλάφελ, chicken curry, σούπες, ρύζι μπασμάτι και ατμού κ.ο.κ.

Το πιάτο Kokochin

Στη δεύτερη, το ταξίδι συνεχίζεται με τον Χριστόφορο Κολόμβο, τον Μαγγελάνο, το Juan Sebastian Elcano και τον Robert Fitzroy, όπου αποπλέουμε δυτικά προς τον Ατλαντικό, την Καραϊβική, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και κινούμαστε προς τον Ειρηνικό, το Μεξικό, το αρχιπέλαγος Galapagos και τη Νήσο Maktan των Φιλιππίνων. Αυτό σημαίνει γεύσεις όπως κακτοσαλάτα, νάτσος, μπουρίτος, τάκος, τορτίγια, quesadilla και άλλα τέτοια εξωτικά πιάτα.

Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν γνωρίσετε την Kokochin, την πανέμορφη ανιψιά του Μογγόλου Αυτοκράτορα Kublai Khan (κατακτητή της Κίνας) και προστατευόμενη του Marco Polo, μέσα από το ομώνυμο πιάτο με ζουμερό κοτόπουλο με υπέροχη σάλτσα mango και ρύζι ή αν δείτε την πεταλούδα μονάρχη, που θεωρείται ο βασιλιάς των πεταλούδων και είναι διάσημη για τα μεταναστευτικά της ταξίδια, μέσα από μια vegan τούρτα σοκολάτας με παντεσπάνι και γάλα σόγιας, ganache με κρέμα καρύδας, icing από κακάο και coconut oil, διακοσμημένη με πανέμορφες χρωματιστές πεταλούδες.

Η πεταλούδα μονάρχης πάνω στη vegan τούρτα σοκολάτας

Κάθε πιάτο στη Migada σας εξασφαλίζει ένα μακρινό ταξίδι σε μέρη που μπορεί να μην φτάσετε ποτέ στην πραγματικότητα, αλλά σίγουρα μπορείτε να ζήσετε γευστικά.

Info
Migada
Πραξιτέλους 6, κέντρο
210 3316488