Κλείνει το πρώτο γυμνό εστιατόριο της Γαλλίας

o-naturel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Γύμνια και φαγητό μάλλον δεν «έδεσαν» καλά για τους Γάλλους και το O’Naturel ετοιμάζεται να κλείσει τις πόρτες του.

Το πρώτο εστιατόριο της γαλλικής πρωτεύουσας που σέρβιρε αποκλειστικά γυμνούς πελάτες, ετοιμάζεται δυστυχώς να κλείσει τις πόρτες του έπειτα από 15 μήνες λειτουργίας. Ο λόγος είναι η έλλειψη ενός βασικού παράγοντα για κάθε εστιατόριο: των πελατών.

Το O’Naturel παραχωρούσε στους επισκέπτες του ένα μέρος να αφήσουν τα ρούχα τους και τους ενδοιασμούς τους και όταν άνοιξε τον Νοέμβριο του 2017, αποτέλεσε ένδειξη της επιστροφής στη Φύση που επικρατούσε στη Γαλλία. Οι επισκέπτες άφηναν κινητά, φωτογραφικές μηχανές κ.ο.κ. μαζί με τα ρούχα τους, ενώ κανενός είδους επίδειξη ή ηδονοβλεψία δεν επιτρεπόταν. Μόνο έφηβοι που συνοδεύονταν από κάποιον ενήλικο μπορούσαν να παραμείνουν με τα ρούχα.

Λίγο μετά το χρόνο, όμως, το εστιατόριο που βρίσκεται στον 12ο τομέα του Παρισιού, ετοιμάζεται να κλείσει τις πόρτες του στις 15 Φεβρουαρίου. Οι ιδιοκτήτες του, οι 42χρονοι δίδυμοι Mike και Stephane Saada, ανακοίνωσαν την απόφασή τους, ευχαριστώντας τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή τη γυμνή, γευστική περιπέτεια και καλώντας τους να στηρίξουν το εστιατόριο για το υπόλοιπο μέχρι το κλείσιμό του

Με μίνιμαλ διακόσμηση και μενού γαλλικής μπιστρό κουζίνας με αστακό, φουά γκρα, σαλιγκάρια με μαϊντανό και σάλτσα στα 49 ευρώ το άτομο, το O’Natural φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε. Μάλλον το ρούχα είναι βασικό συστατικό ενός δείπνου.