Ο chef του Cucina Fresca μαγειρεύει για το click@Life
O chef του εστιατορίου Cucina Fresca, Νikolle Sokoli ετοίμασε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του click@Life, μια ανοιξιάτικη συνταγή με φρέσκα ζυμαρικά που θα σας ενθουσιάσει.
Φρέσκα ζυμαρικά με κολοκύθι και μοτσαρέλα (για 2 άτομα)
Υλικά για τα ζυμαρικά
- 200 γρ αλεύρι τύπου 00 (λεπτοαλεσμένο)
- 2 μεγάλα αυγά
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
Υλικά για τη σάλτσα
- 2 κολοκυθάκια μεσαία
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ φρέσκια μοτσαρέλα
- λίγο αλάτι
Υλικά για το γαρνίρισμα
- παρμεζάνα σε φλοίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρέσκο μαϊντανό
Προετοιμασία της ζύμης για τα φρέσκα ζυμαρικά
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ, ανοίξτε μία λακούβα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά. Προσθέστε λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Χτυπήστε τα αυγά και ανακατέψτε τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι που να σχηματιστούν πολλές διάσπαρτες ζύμες. Καθαρίστε και σκουπίστε καλά τα χέρια σας και ενοποιήστε τις διάσπαρτες ζύμες σε μία που θα έχει αρκετά κολλώδη υφή. Σε ένα καθαρό πάγκο πασπαλίστε λίγο αλεύρι και δουλέψτε την ζύμη για 5 λεπτά, προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι μέχρι το τελικό ζυμάρι να πάρει μία ελαστική ομοιογενή υφή. Σκεπάστε το ζυμάρι με μία σακούλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip για φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά: Είναι προτιμότερο η ζύμη να βγει κολλώδης και να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι, παρά να είναι σφιχτή και να μην μπορεί εύκολα να δουλευτεί και να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό εκ των υστέρων.
Προετοιμασία υλικών για τη σάλτσα
Πλύνετε καλά τα κολοκύθια και στεγνώστε τα με ένα πανί. Κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες και πασπαλίστε τα με λίγο λάδι και αλάτι. Σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά, σοτάρετε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα για 1-2 λεπτά. Απλώστε τα κολοκύθια σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το λάδι.
Tip για σοτάρισμα κολοκυθιών: Χρησιμοποιείστε όσο το δυνατόν λιγότερο λάδι, για να επιτρέψετε στα κολοκύθια να διατηρήσουν τη γεύση τους και να παραμείνουν τραγανά.
Βράσιμο ζυμαρικών
Σε μία κατσαρόλα που έχει πάρει βράση, προσθέστε λίγο αλάτι, ρίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι απαλά. Αφήστε τα ζυμαρικά να βράσουν για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρασμένα τα θέλετε.
Προετοιμασία σάλτσας
Σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη μοτσαρέλα μαζί με λίγο αλάτι, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί και να διαλυθεί μέσα στην κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέστε και τα κολοκύθια και αφήστε τα για 1 λεπτό στη φωτιά.
Δημιουργία και γαρνίρισμα πιάτου
Άποψη του εσωτερικού χώρου του Cucina Fresca
Σουρώστε τα ζυμαρικά, φροντίζοντας να διατηρήσουν λίγα από τα υγρά τους και ρίξτε τα ζεστά μέσα στο τηγάνι που έχετε φτιάξει τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να μοιραστεί η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια. Σερβίρετε σε δύο πιάτα, προσθέτοντας μερικές φλοίδες παρμεζάνας από πάνω, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου μαϊντανού που θα δώσουν χρώμα και άρωμα.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο, συνδυάστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί, ελληνικής ποικιλίας κατά προτίμηση και καλή σας όρεξη!
Σύντομο βιογραφικό του chef Νikolle Sokoli
Μυήθηκε στην τέχνη της μαγειρικής σε γνωστή αλυσίδα εστιατοριών της Αθήνας με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά όπου παρέμεινε 5 χρόνια. Στη συνέχεια, δημιούργησε το δικό του μαγαζί delivery με φρέσκα ζυμαρικά, το οποίο λειτούργησε για 10 χρόνια κι έπειτα μετακόμισε στο εστιατόριο Cucina Fresca, όπου και είναι ο βασικός σεφ εδώ και τέσσερα χρόνια.
Νikolle Sokoli
Δουλεύοντας κατά διαστήματα σε άλλα εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και γνωρίζοντας νέες κουζίνες, τα φρέσκα ζυμαρικά είναι αναμφισβήτητα η μεγάλη του αγάπη. Είναι πρόκληση για αυτόν να μαγειρεύει όσο το δυνατόν περισσοτερα πιάτα ταυτόχρονα, παραδίδοντας τα στην ώρα τους... al dente!
Cucina Fresca
Ευφορίωνος 17, Καλλιμάρμαρο, 2107569317,www.cucinafresca.gr.
Chef Νikolle Sokoli







