Αυτές θα είναι οι τάσεις στα εστιατόρια σύμφωνα με τους σεφ του εξωτερικού

estiatorio-piato
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το foodandwine.com μίλησε με σεφ διεθνούς φήμης, οι οποίοι αποκάλυψαν το next big thing στα εστιατόρια. Για να δούμε…

Παλιές τεχνικές γαλλικής κουζίνας στα πιάτα
Σύμφωνα με τον σεφ Jeremy Ford, κάποιες παλιότερες γαλλικές τεχνικές κάνουν comeback, σε μια νέα, πιο αγνή μορφή.

Μικρότερα εστιατόρια
Ο Daniel Boulud, σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου, πιστεύει ότι θα βλέπουμε στο μέλλον όλο και περισσότερα μπαρ και lounge με πειραματικό, δημιουργικό φαγητό και ποτό και ενημερωμένες υπηρεσίες.  Ο ίδιος προβλέπει μια τάση με μικρότερα εστιατόρια, όπου το δείπνο θα πραγματοποιείται σε πάγκους, οι κουζίνες θα είναι ανοιχτές και τα μενού γευσιγνωσίας θα επιτρέπουν στους σεφ να είναι αυθόρμητοι και ελεύθεροι με τη μαγειρική τους.

Φαγητό στο σπίτι
Το φαγητό στο σπίτι κι όχι έξω σίγουρα αποτελεί τάση σύμφωνα με την σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Helene Henderson. Αυτό μπορεί να σημαίνει έτοιμα γεύματα, μαγειρική στο σπίτι και φυσικά όλα αυτά στη ζεστασιά του σπιτιού μας.

Απλά πιάτα με καλά υλικά
Σίγουρα συμβαίνουν πολλά στη γαστρονομία κάθε χρόνο, αλλά η πρόβλεψη του σεφ και ιδιοκτήτη εστιατορίων, Geoffrey Zakarian, είναι ότι καλή πρώτη ύλη θα σερβίρεται με πολύ απλό τρόπο και το σελφ-σέρβις θα «παίξει» πολύ.

Kelp
Ο executive chef, Marc Murphy, πιστεύει ότι το kelp, το οποίο είναι φύκι, αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή, ευεργετική τόσο για όσους το καταναλώνουν, όσο και για τον ωκεανό. Γι’ αυτό μάλλον θα το βλέπουμε περισσότερο από εδώ και πέρα.

Plant-based πιάτα
Η Lorena Garcia, σεφ, συγγραφέας και ιδιοκτήτρια εστιατορίου, θεωρεί ότι τα πρώτα πιάτα θα αποκτήσουν έναν πιο plant-based χαρακτήρα. Όπως λέει και η ίδια, δεν είναι μόνο θέμα του να αντικατασταθεί το κρέας με μια φυτική τροφή, αλλά να χρησιμοποιούνται υλικά φυτοφαγικής διατροφής, που είναι φρέσκα και μπορούν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πιάτο μόνα τους κι όχι μόνο ως συνοδεία του κρέατος.

Φυτική πρωτεΐνη
Ο Spike Mendelsohn, σεφ, ιδιοκτήτης και σύμβουλος αναφέρει ότι η φυτική πρωτεΐνη είναι must, αλλά όχι με τον τρόπο που φαντάζεστε. Θα αυξηθούν δηλαδή πιάτα τύπου μπέργκερ με φυτικό μπιφτέκι, που όμως θα παραμένουν λιπαρά και όχι τόσο υγιεινά, απλώς με διαφορετικής προέλευσης πρωτεΐνη.

Περισσότεροι ακτιβιστές σεφ
Ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου, Thomas Boemer, θεωρεί ότι ο ακτιβισμός στον χώρο θα γίνει πιο έντονος. Με σεφ όπως ο José Andrés που ήταν υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης, φανερώνεται η δυναμική που υπάρχει στο χώρο για προσπάθειες βελτίωσης της ζωής και της κοινωνίας.

Ενημέρωση για την προέλευση υλικών
Όσοι τρώνε συχνά έξω, θέλουν να γνωρίζουν την προέλευση των υλικών του πιάτου τους και από πού προέρχεται. Έρχεται το τέλος της εποχής που αγνοούσαμε όλοι τι τρώγαμε κι αυτό σπρώχνει τους σεφ να είναι πιο προσεκτικοί στα υλικά τους, όπως αναφέρει ο executive σεφ, Jean Imbert.