Οι 10+1 πιο νόστιμες τυρόπιτες της πόλης

oi-10kai1-pio-nostimes-turopites-tis-polis

ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Παραδεχτείτε το! Είναι πολλές οι φορές που θα ευχόσασταν να απολαμβάνατε μια μυρωδάτη, ζεστή, βουτυράτη τυρόπιτα, χωρίς ενοχές και περιορισμούς. Με τον καφέ σας, για το μεσημεριανό κολατσιό σας ή μετά το ξενύχτι. Το click@Life συγκέντρωσε για εσάς 10 διευθύνσεις με τις πιο νόστιμες τυρόπιτες της πόλης, γιατί αξίζετε το καλύτερο…

Η μυρωδιά του βουτύρου αναβλύζει από το κιτρινωπό της φύλλο. Το τυρί λιώνει και ξεχύνεται. Η κρούστα σπάει σε κάθε δαγκωματιά. Το χάρτινο περιτύλιγμά της σκίζεται σιγά σιγά κι εσείς χαμογελάτε από ευχαρίστηση... Μπορεί αλήθεια 1,5 ευρώ να σας χαρίσει την ευτυχία; Κι όμως, μπορεί…

Ακολουθήστε τις παρακάτω 10+1 διευθύνσεις με τις καλύτερες τυρόπιτες της πόλης και κάντε τη δική σας σύγκριση…

Άριστον

Από το 1910, η οικογένεια Λομποτέση ετοιμάζει από τις καλύτερες τυρόπιτες της πόλης και γεμίζει με αρώματα την οδό Βουλής και τη γύρω περιοχή. Οι τυρόπιτες είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και όποια από τις παντός είδους πίτες ταψιού σας κλείνει το μάτι. Το Άριστον αποτελεί για πολλούς, τη Νο1 επιλογή για τυρόπιτα στην πόλη. Το εργαστήριο ξεφουρνίζει ασταμάτητα φρέσκες και ζεστές τυρόπιτες με ζύμη κουρού, που φτιάχνονται όλη μέρα. Σίγουρα δεν θα σταματήσετε μόνο στην πρώτη, για αυτό προνοείστε και προμηθευτείτε 3-4 για τον δρόμο… Πληροφορίες: Βουλής 10 Αθήνα, Αθήνα, 210 3227626.

Μαμ

Από τις ιστορικότερες διευθύνσεις για νόστιμη τυρόπιτα στην πόλη, το Μαμ τρατάρει ολόφρεσκη στρογγυλή τυρόπιτα, με τραγανή ζύμη κουρού και πλούσια γέμιση τυριού. Είναι σε κεντρικότατο σημείο και αυτό εξασφαλίζει συνεχή παραγωγή και φρέσκο αποτέλεσμα, από την παραγωγή στην κατανάλωση. Μην παραλείψετε όταν κατεβείτε στο κέντρο, να δοκιμάσετε τουλάχιστον μία… Πληροφορίες: Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα, 2103619830.

Μερακλήδες

Οι Μερακλήδες φημίζονται για την κλασική μπουγάτσα με κρέμα, κανέλα και άχνη. Επειδή όμως, ειδικεύονται στη σφολιάτα, αξίζει να δοκιμάσετε και την μπουγάτσα με τυρί. Πάντα φρέσκια, πλούσια και τραγανή, σου παίρνει το μυαλό. Αναζητήστε κάποιο από τα καταστήματά τους στην Αγία Παρασκευή, το Περιστέρι, τον Υμηττό, τις Αχαρνές, τον Ασπρόπυργο κ.α. Πληροφορίες: Κεντρικό κατάστημα Γονατά 25, Περιστέρι, 2105722165.

Η γεύση

Επάνω ακριβώς στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με τη Λένορμαν, το μπουγατσοπωλείο «Η γεύση» ειδικεύεται στα σφολιατοειδή. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την ακαταμάχητη τυρόπιτά του, με εξαιρετικό άρωμα αυθεντικού βουτύρου και μοναδική νοστιμιά. Πάρτε κι έναν καφέ για τον δρόμο. Είναι οικονομικότατος και εξαιρετικός… Πληροφορίες: Λένορμαν 255, Κολωνός, 210 5133014.

Δωδώνη

Στη Στοά του Ειρηνοδικείου, παραπλεύρως της Πλατείας Ομονοίας, η Δωδώνη φυλάει καλά κρυμμένο το μυστικό για την τέλεια τυρόπιτα εδώ και πολλά χρόνια. Η κουρού ζύμη της, το φοβερό βουτυρένιο της άρωμα κι η εξαιρετική της γέμιση δημιουργούν μια ασυναγώνιστη τυρόπιτα, που θα σας τρελάνει. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο μέγεθος, αλλά μην ξεγελαστείτε γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή… Πληροφορίες: Σταδίου 65, Στοά Ειρηνοδικείου (είσοδοι από Λυκούργου και Σταδίου).

Lime

Σε αυτό το αρτοζαχαροπλαστείο στην πλατεία της Δάφνης, θα βρείτε ό,τι ονειρεύεται η ψυχή σας, από γαλακτομπούρεκο και τσουρέκι, μέχρι λουκουμάδες και κρουασάν. Ο μεγάλος πειρασμός εδώ όμως, είναι η τυρόπιτα. Με ζύμη κουρού κι εξαιρετική τυρένια γέμιση, μπορείτε να τσιμπολογήσετε μία και δύο κα τρεις ζεστές τυρόπτες μαζί με τον καφέ σας. Πληροφορίες: Aβέρωφ 48, Πλατεία Καλογήρων, 2109514909, www.facebook.com/lime.bakery.patisserie.cafe .

Βάρσος

Ο Βάρσος, αν και γνωστό ζαχαροπλαστείο φημισμένο για τα σιροπιαστά και τις κρέμες του, διαθέτει μία από τις καλύτερες τυρόπιτες ταψιού της Αθήνας. Φροντίστε να βρεθείτε νωρίς σε ένα από τα καταστήματά του και να δοκιμάσετε την απίστευτη αυτή τυρόπιτα, με φέτα δικής τους παραγωγής που μοσχοβολάει φρέσκο βούτυρο… Πληροφορίες: www.varsoscatering.gr/ .

Βόσπορος

Αν θέλετε να γευθείτε αυθεντική πολίτικη μπουγάτσα, με χειροποίητο φύλλο και γέμιση με τυρί, δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε προς Καισαριανή και να δοκιμάσετε την εξαιρετικά μεγάλη και φρέσκια μπουγάτσα. Με συνταγή από την Πόλη, η τυρόπιτα του Βοσπόρου θα συνοδεύσει εξαιρετικά τον πρωινό σας καφέ (και τον μεσημεριανό και τον απογευματινό βεβαίως βεβαίως)… Πληροφορίες: Εθνικής Αντιστάσεως 20 & Δαμάρεως 1, Καισαριανή, 210 7010155.

Πνύκα

Από το 1981, ο φούρνος της Πνύκας στο Παγκράτι φτιάχνει μια από τις καλύτερες χειροποίητες τυρόπιτες της πόλης με σφολιάτα και πρώτης τάξης φέτα. Κι αυτό γιατί το κάνει με μεράκι και αγάπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο ιδιοκτήτης του κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Harvard για να παρουσιάσει τον τρόπο που φτιάχνει το ψωμί του, αλέθοντας το σιτάρι στον αλευρόμυλο και τιμήθηκε με ειδικό βραβείο. Οι γνώσεις του και η αγάπη του τον κάνουν άλλωστε ξεχωριστό, όπως και τις δημιουργίες του. Πληροφορίες: Πρατίνου 13 Παγκράτι, 210 7251941 / Πετράκη 24 Σύνταγμα, 210 3245162 / Τοσίτσα 26 Εξάρχεια, 210 3812817, www.pnyka.com.gr .

Γιώργος

Στη Λεωφόρο Ηλιουπόλεως, το «εργαστήριο σφολιάτας» όπως αυτοαποκαλείται το μπουγατσοπωλείο του Γιώργου στον Υμηττό, φημίζεται για την μπουγάτσα φυσικά, αλλά και για την εξαιρετική του τυρόπιτα. Με φύλλο σφολιάτας και πλούσια γέμιση τυριού, δεν θα μπορέσετε εύκολα να αντισταθείτε και θα αναγκαστείτε να περιμένετε κι εσείς στην ουρά. Πληροφορίες: Λεωφόρος Ηλιουπόλεως 76, Υμηττός, 210 9736166.

Μπουγατσοπωλείο Μπέλια

Τέλος, λίγο έξω από τα στενά όρια της Αθήνας, στην πλατεία της Ραφήνας, το μπουγατσοπωλείο Μπέλια ετοιμάζει καθημερινά μερικές από τις πιο νόστιμες τυρόπιτες. Αρωματικές, ζεστές και αφράτες, οι τυρόπιτες είναι το καμάρι του μαγαζιού -μαζί με τις μπουγάτσες του- και αξίζουν οπωσδήποτε μία τουλάχιστον δοκιμή. Πληροφορίες: Εθνικής Αντιστάσεως 2, Πλατεία Ραφήνας, 22940 24168.

Εσείς πού δοκιμάσατε την καλύτερη τυρόπιτα στην πόλη;

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]