Ανακαλύπτουμε τέσσερα μέρη στην Αθήνα για γλυκά χωρίς ζάχαρη

slim-bites Dimitris Kolios
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Όλοι έχουμε λιγούρα για γλυκό σε κάποια φάση της ημέρας. Όπως επίσης και όλοι προσπαθούμε να την καταπνίξουμε για να αποφύγουμε τη ζάχαρη και τις θερμίδες. Τι θα γινόταν, όμως, αν μπορούσαμε να βρούμε γλυκά χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις; Μαντέψτε. Μπορούμε!

Slim Bites, Νέο Ψυχικό
Στο Slim Bites στον Φάρο Ψυχικού, θα βρείτε μια ζεστή γωνιά για να απολαύσετε υπέροχα γλυκά με στέβια μαζί με έναν καφέ espresso ή cappuccino ή με ένα τσάι, σε ένα χώρο που σας ταξιδεύει με την αισθητική του. Από παγωτά μέχρι macaron και από cupcakes μέχρι τούρτες, όλα είναι με λίγα λιπαρά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς πρόσθετα αρώματα, χρώματα ή συντηρητικά. Κι αν το Ψυχικό δεν σας βολεύει, θα βρείτε Slim Bites και στο Κολωνάκι, αλλά και σε Γλυφάδα, Βριλήσσια, Νέα Ερυθραία, για να δοκιμάσετε πορτοκαλόπιτα, τούρτες, cheesecake, κορμό και ό,τι άλλο σας κάνει κέφι. Info: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, 210 6776764.

Smart Sweets, Χαλάνδρι
Όπως φανερώνει και η ονομασία τους, τα Smart Sweets στο Χαλάνδρι είναι... έξυπνα, γιατί δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη κι έχουν μειωμένα λιπαρά. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται στέβια ή φυσικοί χυμοί φρούτων με αποτέλεσμα οι δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής να περιέχουν όλη τη γεύση και πολύ λίγες θερμίδες, ενώ υπάρχουν επιλογές και χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, bio και vegan με γάλα ρυζιού, καρύδας, φουντουκιού κι αμυγδάλου. Πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα βρίσκονται οι Παναγιώτης Πουλής και Βασίλης Γιαννόπουλος που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μοναδικές trendy γλυκές γεύσεις υψηλής ζαχαροπλαστικής, από crème patisserie με προσμίξεις από superfruits, λεβάντα, μπαχαρικά, amaretto, σαμπάνια, μέχρι σιροπιαστές ανατολίτικες γεύσεις χωρίς ίχνος ζάχαρης, μυρωδάτα σορμπέ με σχεδόν μηδενικές θερμίδες και την μοναδική smart πάστα πραλίνας με στέβια. Info: Παπανικολή 108, Χαλάνδρι, 210 6848002.

Φύσις, Αγία Παρασκευή
Για τους λάτρεις της υγιεινής απόλαυσης, το Ζαχαροπλαστείο Φύσις έχει φροντίσει στο έπακρο, αφού τα γλυκά του θα μπορούσαν να ενταχθούν ακόμη και σε πλάνο δίαιτας, ενώ οι πρώτες ύλες τους είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους βιολογικές από κάθε γωνιά του κόσμου και δοκιμασμένες. Τεχνητά αρώματα, συντηρητικά, διογκωτικές ύλες είναι λέξεις που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο των ζαχαροπλαστών του Φύσις, οι οποίοι επιμένουν σε φρούτα και βότανα εποχής, σε βούτυρο άριστης ποιότητας, σε ελαιόλαδο αντί για μαργαρίνη, σε ελληνικά γαλακτοκομικά. Δίνουν άρωμα στα γλυκά με φυτικά αρωματικά, όπως το τσάι, η μαστίχα και το ροδόνερο και η ζάχαρη χρησιμοποιείται με μέτρο ή αντικαθίσταται από άλλες φυσικές ουσίες όπως η αγαύη, το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και άλλα φυσικά γλυκαντικά. Η δυσανεξία στη γλουτένη, τη λακτόζη και οι διάφορες αλλεργίες κι εδώ λαμβάνονται υπ’ όψιν, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν τις δημιουργίες του. Από ταρτάκια πραλίνας και λεμονιού μέχρι τσουρέκια, εκλέρ και τούρτες, όλα θα τα βρείτε εκεί φρέσκα και απολαυστικά. Info: Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740.

Vegan Fairies, Νέα Ερυθραία
Το παραμυθένιο ζαχαροπλαστείο στη Νέα Ερυθραία που γεννήθηκε από ένα blog και μια γνωριμία μέσω της γιόγκα είναι η ιδανική επιλογή να γλυκαθείτε, έπειτα από μια βόλτα στα βόρεια προάστια. Κι εδώ η λογική του υγιεινού υπερισχύει, χωρίς να κοστίζει στην απόλαυση, με νόστιμα, υγιεινά raw vegan γλυκά για όσους απέχουν από τα γαλακτοκομικά, είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγω δυσανεξίας. Πολλά είδη cheesecake σας περιμένουν, raw σοκολατένια macaron, σοκολατένιες energy bars, carrot cake και πολλά ακόμη που σας υπόσχονται γλυκιά, υγιεινή απόλαυση. Info: Ν. Πλαστήρα 29, Νέα Ερυθραία, 210 8070858.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ