Ποιoς θα είναι ο καλύτερος οινοχόος του 2019;

oinoxoos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Φεβρουάριος θα ξεκινήσει με έναν σημαντικό διαγωνισμό της οινικής κοινότητας, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019.

Στο πλαίσιο της γνωστής οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» που πραγματοποιείται στην Αθήνα από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» ετοιμάζεται και ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3/2 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 16 συνολικά οινοχόοι (15 Έλληνες και 1 φιλοξενούμενος από την Κύπρο) κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους πάνω στην οινοχοΐα, τόσο σε θεωρητικά όσο και σε πρακτικά θέματα.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον φετινό διαγωνισμό θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier που θα διεξαχθεί το 2022 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, τόσο σε ότι αφορά στη διοργάνωση, όσο και στους διαγωνιζόμενους και συμμετέχοντες. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν πρόεδροι ενώσεων οινοχόων από άλλες χώρες καθώς και πολλοί άλλοι κριτές από τη χώρα μας που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, την εστίαση και την γαστρονομία. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού ακολουθούν τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και η προετοιμασία γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την ημιτελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens χωρίς τη συμμετοχή κοινού και περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού–φαγητού καθώς και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις του ευρύτερου χώρου της εστίασης. Από το σύνολο των διαγωνιζομένων η κριτική επιτροπή θα επιλέξει κατά την φάση αυτή τους τρεις καλύτερους για τον τελικό. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και μέσα από αυτήν θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Την τελική φάση του διαγωνισμού θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύτερο κοινό.  

Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και έχει την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών οι οποίοι βοηθούν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού, αλλά και συμβάλλουν ουσιαστικά στην περαιτέρω εκπαίδευση των καλύτερων, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεών τους πάνω σε θέματα που αφορούν στη δουλειά τους.   

Info
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καλύτερου Οινοχόου 2019
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Σύνταγμα
3/2 στις18:00