Τα ρομαντικά μενού της πόλης

grecotel Heinz Troll
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ενόψει της Ημέρας των Ερωτευμένων, τα εστιατόρια της πόλης προτείνουν ξεχωριστά, ρομαντικά και αφροδισιακά μενού για να εξασφαλίσουν ότι αυτή η μέρα θα έχει ερωτική γεύση.

Αφροδισιακό μενού, Grecotel Pallas Athens και Vouliagmeni Suites (Grecotel)
Την πιο ερωτική μέρα του χρόνου η Grecotel σας προτείνει εμπνευσμένα μενού στην καρδιά της Αθήνας σε μία αίσθηση πολυτελούς downtown κατοικίας, με υπέροχες συλλογές έργων τέχνης που κοσμούν όλους τους χώρους. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα εμπνευσμένο ρομαντικό δείπνο με «αφροδισιακό μενού» 5 πιάτων σε ένα art chic περιβάλλον με ζωντανή μουσική και θέα τη φωτισμένη νεοκλασική πλατεία Κοτζιά, στα 59€ ανά άτομο (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά). Αν επιθυμείτε να περάσετε τη βραδιά στα νότια προάστια, το Vouliagmeni Suites σας περιμένει στο εστιατόριο “Adam & Eve” με cosy ατμόσφαιρα για ειδυλλιακή βραδιά με ρομαντικό μενού 5 πιάτων και θέα τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού, με 43€ ανά άτομο (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά). Info: Αθηνάς 65, Πλ. Κοτζιά, 210 3250900 (Grecotel Pallas Athens) και Πανός και Χλόης 8 Βουλιαγμένη, 210 8964901 (Vouliagmeni Suites).

Be My Valentine μενού, Varoulko Seaside
Το μενού που προτείνει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Παρίκος και η ομάδα τους, αποθεώνει την ελληνική θαλασσινή κουζίνα, συνθέτοντας το ιδανικό, ρομαντικό δείπνο. Η αρχή γίνεται με μια αέρινη κρέμα καγιανά για να ακολουθήσει μια βελουτέ τοπιναμπούρ με γαρίδα σε φύλλο κανταΐφι και το ανάλαφρο καβούρι με τραγανό κρουτόν κρέμα αβοκάντο και μαγιονέζα τσίλι. Η συνέχεια περιλαμβάνει ριζότο καραβίδας με μάραθο και τόνο παγιάρ με χρωματιστά ντοματίνια και flakes παρμεζάνας. Για να κλείσει η βραδιά ειδυλλιακά, ο pastry chef Θοδωρής Μωυσίδης προτείνει ένα επιδόρπιο – πειρασμό, Crémeux σοκολάτα καραμέλα σε βάση bisquit αμυγδάλου με compote κόκκινων φρούτων και sorbet μανταρίνι αρμπαρόριζα. Info: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400.

Will you be my Valentine μενού, JuJu Bar&Restaurant (Divani Caravel)
Με ρομαντική διακόσμηση και με το ατμοσφαιρικό φως του κεντρικού μπαρ να φωτίζει τις στιγμές σας, το εστιατόριο JuJu Bar & Restaurant την Ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου σας υποδέχεται με το “Will you Be My Valentine” μενού 5 πιάτων (60€/άτομο). Στο εντυπωσιακό μενού, για αρχή, «κλέβουμε καρδιές» με bisque αστακού με καπνιστή πάπρικα, αφρό καρύδας και βούτυρο κλαριφιέ. Τα κυρίως πιάτα περιλαμβάνουν dumplings ατμού με χοιρινό Iberico, λαχανικά σχοινόπρασο και σάλτσα γλυκιάς σόγιας και σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια Short Ribs με σάλτσα από passion fruit, πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και τσιπς κρεμμυδιού. Πέραν, όμως, της ημέρας των ερωτευμένων, το JuJu έχει ειδικό Love is in the Air Cocktails & Bites Menu που έχει ετοιμάσει ο σεφ και η ομάδα του, μέχρι το τέλος του μήνα: 3 διαφορετικά signature cocktails, εμπνευσμένα από την ημέρα των ερωτευμένων, 3 πιάτα με απολαυστικά bites που κάνουν το τέλειο pairing με τα cocktails, αλλά και 2 διαφορετικά είδη γλυκών σε ρoζ και κόκκινο χρώμα, εμπλουτίζουν τον κατάλογο, την μους guanaja με namelaka ruby σε μπισκότο fegientine και το crèmeux σοκολάτας με dacqoise φουντουκιού & mirror φράουλας. Info: Λ.Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, 210 720700.

Ρομαντικό μενού στο Mythos by Divani και το A+D Bar (Divani Apollon Palace & Thalasso)
Το εστιατόριο Mythos By Divani, με τη μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, την Ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου σας υποδέχεται στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με ένα γαστρονομικό μενού 7 πιάτων (65€/άτομο). Στο μενού του θα βρείτε πικάντικα ρολάκια σούσι, γαρίδες Sous-Vide με πορτοκάλι και περγαμόντο, μους ταραμά με μελάνι σουπιάς, μαγιονέζα Tobiko, αρμύρα και πέρλες λεμονιού. Στο κυρίως πιάτο θα γευτείτε χοιρινό Iberico ψητό, φοντάν γλυκοπατάτας με κάρδαμο, κρέμα σελινόριζας με αγριοράπανο και ζωμό καπνιστού μπέικον με σινάπι μουστάρδας. Ο σεφ έχοντας εμπνευστεί από την ημέρα, δημιουργεί μοναδικούς συνδυασμούς, από σορμπέ φρούτα του πάθους με μάνγκο, μους σοκολάτας γάλακτος με φρέσκα βατόμουρα, ποτήρι σαμπάνιας με φραγκοστάφυλο και σοκολατένιες λιχουδιές. Εναλλακτικά, διασκεδάστε με ζωντανή μουσική στο A+D Bar συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων και κρασιού (55€/άτομο). Συνδυάστε στο μπαρ finger food, με cocktails, ποτό ή κρασί. Κλείστε γλυκά τη βραδιά, με Sweet Delights που περιλαμβάνουν καρδιά σοκολάτας, τρουφάκια με σοκολάτα ruby και Lollipop λευκής σοκολάτας. Info: Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, Divani Apollon Palace & Thalasso, 210 8911100.

Άγιος Βαλεντίνος με θέα στο Galaxy Restaurant και μπουφές στο Βυζαντινό (Hilton)
Όπως κάθε χρόνο, στο Hilton Αθηνών η ημέρα αυτή θα είναι ξεχωριστή: gourmet μενού 6 πιάτων στο Galaxy Restaurant με θέα στην Ακρόπολη, Special Valentine’s Cocktails στο Galaxy bar, πλούσιο μπουφέ για ερωτευμένους στο Βυζαντινό με Guest DJ και ειδικά πακέτα χαλάρωσης και ομορφιάς στο Hiltonia Spa. Την Πέμπτη, 14/2 το Βυζαντινό παρουσιάζει έναν πλούσιο μπουφέ με φίνες, ντελικάτες γεύσεις που θα… αποπλανήσουν τον ουρανίσκο σας: σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, σταθμός κοπής με μοσχαρίσιο rib-eye αλλά και ολόκληρο σολομό με τα συνοδευτικά τους, ριζότο που παρασκευάζεται από τον σεφ μπροστά σας και απίστευτη ποικιλία γλυκών, όπως μιλφέιγ καρύδα, μους σοκολάτας με κουλί από φρούτα του πάθους, σοκολατένιες καρδιές, cheese cake φράουλα και φυσικά το περίφημο σιντριβάνι σοκολάτας για να γαρνίρετε φρέσκα φρούτα και marshmallows.  Όσο για το Galaxy Bar & Restaurant, ο executive chef Κώστας Αθανασίου θα σερβίρει επίσημο δείπνο 6 πιάτων σ’ ένα εντυπωσιακό σκηνικό με πανοραμική θέα της Αθήνας: στρείδι fine de claire με χαβιάρι baeri, σαλάτα με μπλε καβούρι, πράσινο μήλο και λάιμ, πεσκανδρίτσα ποσέ με κρόκο Κοζάνης, σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο μπρεζέ με τρούφα και μους bitter σοκολάτας με raspberries. Info: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, ξενοδοχείο Hilton,  Βυζαντινό: 2107281400, Galaxy: 2107281407.

Δείπνο Valentines 5 πιάτων στο The Parliament (NJV Athens Plaza)
Μοναδικές γεύσεις του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου, επιδόρπια φτιαγμένα από τον Pastry Chef Διονύση Αλέρτα και ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά, σας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά στο The Parliament. Το δείπνο Valentines 5 πιάτων στο ανανεωμένο εστιατόριο περιλαμβάνει μια μοναδική γευστική εμπειρία με αφρώδη οίνο συνοδευόμενο από καναπέ σολομού και μπρικ, σούπα κρέμα καραβίδας με άρωμα αρμανιάκ, σαλάτα με καβούρι, πλιγούρι και remoulant παντζαριού, φιλέτο μπακαλιάρου σε mousse αβοκάντο και σάλτσα κόκκινου γκρέιπφρουτ, φιλετάκια Black Angus με σάλτσα πιπεριού, πατάτες Dauphinoise & Ναπολεόν ψητών λαχανικών και επιδόρπιο Valentine’s Day του Pastry Chef Διονύση Αλέρτα. Στο δείπνο περιλαμβάνεται μία φιάλη house-wine/2 άτομα στα 90€/άτομο. Στο Explorer’s Bar και στο ανακαινισμένο Plaza Café μπορείτε να απολαύσετε μία φιάλη Moscato D’Asti φράουλα/άτομο καθώς και ποικιλία sushi με σολομό, γαρίδα, καβούρι, λαχανικά αλλά και ποικιλία ζεστών με  σπρινγκ ρολς, γαρίδα σε τυλιγμένη πατάτα, μπουτάκι κοτόπουλο tempura, μίνι κεφτεδάκια με μοτσαρέλα και τοματάκι τσέρι αλλά και ποικιλία γλυκών (90€/ζευγάρι). Info: Πλατεία Συντάγματος, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 2, 210 3352400.

«Ο έρωτας περνάει από το στομάχι» μενού, Kool Life (Life Gallery Athens)
Mιας και ο έρωτας περνάει από το στομάχι, από μια βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα υπέροχο δείπνο για δύο στο Kool Life Restaurant. Η αρχή γίνεται με μια δροσερή σαλάτα ρόκας με σορμπέ λάιμ και σάλτσα φράουλας και ένα πλούσιο ριζότο φρέσκων θαλασσινών με μύδια, χτένια και κουρκουμά και η συνέχεια γράφεται με ένα Black Angus rib eye με σάλτσα κόκκινου πιπεριού, πατάτες country και καραμελωμένα κρεμμύδια ή ένα κοτόπουλο φιλέτο με μιλφέιγ λαχανικών και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος έρχεται με ένα επιδόρπιο-πειρασμό, μια καρδιά σοκολάτας με φρούτα του δάσους που θα σας αφήσει την πιο γλυκιά ανάμνηση από ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο (€65/άτομο). Info: Λεωφόρος Θησέως 103, 211 1067400.

From Italy with love μενού, Trattoria@Bios
Ένα ρομαντικό και ιδιαίτερο μενού έρχεται στις 14 και 15 Φεβρουαρίου από την Γωγώ Δελογιάννη και την Μάγκυ Ταμπακάκη που έστησαν το δικό τους διήμερο πρότζεκτ, μετατρέποντας τον πάνω όροφο του Bios σε trattoria. Ξεκινώντας σήμερα 14/2 την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, η Μάγκυ και η Γωγώ παρουσιάζουν ένα λαχταριστό μενού ιταλικής ταβέρνας (τρατορία) που θα μπορείτε να ανακαλύψετε για έναν ολόκληρο μήνα -στα συν και η ιταλική εκδοχή του μπραντς μενού! Παραδοσιακά ιταλικά πιάτα, φτιαγμένα με ταπεινά υλικά, πλούσια όμως σε γεύση και θρεπτική αξία. Ένα μενού για να γνωρίσουμε την απλότητα και το μεγαλείο της καθημερινής ιταλικής κουζίνας και -γιατί όχι- του έρωτα. Info: Σαλαμίνος 13 & Πειραιώς 84 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα, 210 3425335.

In love with Moorings, Moorings
Το αγαπημένο restaurant bar στο Λαιμό Βουλιαγμένης, με την καταπληκτική τοποθεσία στη μαρίνα και τη μαγευτική θέα στη θάλασσα, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζει μια πολύ ξεχωριστή βραδιά σε μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ειδικά διαμορφωμένο μενού που έχει επιμεληθεί ο chef του Moorings, Ανδρέας Σχοινάς, ενώ θα «ταξιδέψουν» με τους ήχους του πιανίστα Πάρη Γκαγκαστάθη και του σαξοφωνίστα Βασίλη Σαλτίκη. Όσοι αγαπούν τα cocktails μπορούν να συνοδεύσουν το γεύμα τους με το δροσιστικό signature cocktail Gold Romance που έχουν δημιουργήσει οι bartenders του μαγαζιού, ειδικά για εκείνη τη βραδιά. Μια μικρή γεύση από τα πιάτα που προτείνει, ο chef του Moorings: Φρέσκα βιολογικά στρείδια στον πάγο με μπρικ σολομού και σχοινόπρασσο, Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καβούρι, γάλα καρύδας και τσίλι, σαλάτα μοτσαρέλας με φρέσκο σπανάκι, ρόκα, τοματίνια και λιαστή τομάτα, κουκουνάρι, σπόρους παπαρούνας και σουσάμι, Ριζότο με προσούτο, κρέμα τοπιναμπούρ, καβουρδισμένα φουντούκια και σιρόπι κόκκινου κρασιού, Αστακοoυρά βουτύρου σε μανέστρα από μελάνι σουπιάς με λιαστή τομάτα και βασιλικό, Φιλέτο πάπιας ελαφρά καπνισμένο στον ξυλόφουρνο με σάλτσα πορτοκαλιού, πουρέ καρότου με ταχίνι και ρομανέσκο στον ατμό, Φιλέτο νεαρού μοσχαριού στη σχάρα με φουαγκρά και μαύρη τρούφα σε σάλτσα βινσάντο και Κρέμα σοκολάτας με κάστανο, βερμιτσέλι σοκολάτας και φρούτα του δάσους. Info: Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659, 210 8961310.